Oxfilécarpaccio?
Jamen...har köttet varit fryst så är toxoplasman död.
Det står ju klart o tydligt....?.....
Dessutom står det ju också att nötkött sällan innehåller toxoplasma.
"
Ät inte rått kött. Genomstek köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt.
Rått kött från lamm, gris och vilt kan innehålla toxoplasmaparasiter. Toxoplasma dör när den hettas upp till 65ºC, det vill säga när köttet är genomstekt eller genomkokt. Nötkött innehåller sällan toxoplasma och därför är det inte lika viktigt att genomsteka helt nötkött. Helt lamm och viltkött som har varit fryst behöver inte heller genomstekas, eftersom parasiten dör vid djupfrysning. Köttfärs däremot bör alltid genomstekas, på grund av risk för skadliga bakterier.
Om du vill äta torkat, kallrökt eller gravat kött, till exempel parmaskinka eller salami – frys det i tre dygn innan du äter.
Det är osäkert om toxoplasma dör vid torkning, kallrökning eller gravning av kött. Om man djupfryser kallrökt eller lufttorkat kött, till exempel parmaskinka, och rökta eller fermenterade korvar, till exempel salami, dör eventuella parasiter." www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Bakterier-virus-och-parasiter/Parasiter/Parasiter-i-kott/Toxoplasma-gondii/