Inlägg från: Studentpappa |Visa alla inlägg
  • Studentpappa

    Träningsnördar - här samlas vi!

    MissKaos skrev 2014-10-28 09:36:21 följande:

    Hade liknande problem som er förr. La smaklöst protein i havregröten på morgonen. Efterätt är bra. En xtra frukt eller proteinbar risifrutti el dyl.. enl en gymkollega som även är falskärmajägare o rätt så grymt tränad är snickers bra..

    mellanmål är lätt på.mitt jobb. Frukost under morgonmötet. Fika kl 10 lunch vid 12 kaffe kl15. Bra ordning


    Snickers är riktigt kalori-rikt men inte så gott. ;)

    Jag har precis ätit ca 100g cashewnötter nu och det är ca 600kcal. Så idag går det nog ihop! :)
    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa
    MissKaos skrev 2014-10-28 10:32:23 följande:

    Snickers är evt guds gåva tull folket

    Nää jag vet! Tack är så jäkla sugen på halvmaran.. vill lixom bara tbx i form. Ska till Thailand i mars. Vill trivas i skinnet med. Fåfängt men det skiter jag i!

    Deras vågar kan bara jfr mwd sig själva

    Gjordr kalipfer förr. Men nu orkar jag inte ta tag i det. Känns inte värt pengarna

    ska på massage på fredag! Det däremot. Har konstant träningsvärk! Och muskelknutori helaryggen


    När jag får extrem träningsvärk brukar jag ha en förkylning på g eller pågående. Crossfit har en fördel att jag nästan blivit immun mot träningsvärk, det spelar i stort sett ingen roll hur eller hur hårt jag kör så får jag nästan aldrig träningsvärk längre. Det gäller både löpning, gym och CF ingen aning om vad det beror på men det underlättar att kunna köra hårt flera dagar på rad Glad
    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa

    Gymmet ikväll.

    Superset i bänk var tanken 90%-80% osv.. 1RM men fick avbryta då jag fick ont i axeln. Dålig uppvärmning antar jag var boven. Hoppas jag inte sabbat något i axeln bara.

    Tricepsextension 5x5
    toes to bar 5x5
    clean & jerk 5x6 40 kg, fokus på teknik.
    frontböj 60kg 6x5 djupa

    10 min stakmaskin bara 1950 m ikväll, helt slut i mage och rygg.


    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa
    Wilowa skrev 2014-10-28 23:23:15 följande:

    Vet inte vad som hänt, men jag tycker nästan det är skönt att träna styrka nu. Längtar dock efter att få spänna på mig slalompjäxorna för det är min sport det!


    Jag började åka med dottern förra vintern men hon var lite för liten då (2,5). Men i vinter då jäklar! Det blir ju en annan grej nu att åka med barn än tidigare, men som fd skidlärare gillar jag plogsvängar också

    Men med 18 grader igår känns vintern långt borta..
    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa
    K grrl skrev 2014-10-29 07:02:56 följande:

    Tar tacksamt emot lite tips, tänkte lära min blivande femåring att åka i vinter. (pinsamt att jag inte börjat tidigare, men min man åker inte)


    Det absolut enklaste med en femåring är en vecka i skidskola, helt klart värt pengarna. Sen tränar ni själva resten av dagen. Inga stavar och börja med att kunna behärska farten, att kunna bromsa är grunden. En femåring är lättlärd så det är bara köra på i barnlandet
    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa
    K grrl skrev 2014-10-29 09:20:57 följande:

    Vet faktiskt inte om de har skidskola här. Jag bor ju inte på en skidsemesterort, men tillräckligt nära fjällen för att ha fina backar.


    Finns det backar så finns det skidskola, friluftsfrämjandet brukar anordna på helger om inte annat. Jag tänkte iofs på om ni åkte på semester på vintern och passade på att gå i skidskola. Så gjorde majoriteten av barnen jag träffade, väldigt få bodde på orten. Dem är ju oftast så duktiga så det inte ger något att gå med barn som åker mer sällan.

    Det gick ju givetvis barn v10 också som är sportlov i norrland, men det hade inte funkat att köra ihop dessa med v7-8 som är sportlov Skåne, Göteborg. Att sedan danskarna satte sina barn i fortsättningsgrupper när de åkt två veckor gjorde inte saken bättre..
    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa
    K grrl skrev 2014-10-29 12:29:12 följande:
    Haha, vill syna det. Jag bor i en av Sveriges minsta orter (på andra sidan fjället Hemavan/Tärnaby).

    De som bor här åker själva med sina barn.

    Tack för tipsen!
    Ja då kanske du bor där man anses som för norrländsk för skidskola :) Men om du har nära till Hemavan så är det väl perfekt att sätta kidsen i skidskola där? Jag är i Kittelfjäll mycket och där har man då skidlärare och det måste väl Hemavan också ha. 

    Lite kuriosa, jag var och jobbade i dina trakter för några månader sedan. Bodde hos Stig Strand på hans hotell, grymt fina trakter måste jag säga
    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa
    Wilowa skrev 2014-10-29 15:53:57 följande:

    Härligt! Jag har varit ideell skidlärare några vintrar i vår slalomklubb. Var har du varit och jobbat som skidlärare? Vi är mest i Sälen eftersom vi har vår husvagn där på vintrarna, men även lite i Trysil.

    Ja det får gärna bli lite kallare, översvämning i Kläppen känns inte så bra...stackars de som har sina husvagnar där.Jag vet att många skidlärare är emot sele, men använder man den rätt så är den ett jättebra redskap...felanvänd blir det helfel så det gäller att veta vad man gör.

    Jag använde sele när min då femåriga dotter skulle lära sig åka slalom. De måste ha balans på skidorna innan och får inte hänga framåtlutade i selen. Sedan ska man "köra" barnen på samma sätt som man kör en häst. Jag lät min dotter åka med lösa remmar där hon klarade av det och "körde" henne bara när det behövdes. Detta gjorde att hon inte behövde vara rädd och hon åkte svarta backar redan första vintern. Då kunde hon åka utan selen i de flesta backarna, jag kopplade dock på den i den svarta för säkerhets skull och då gav det henne modet att åka. Hon tog sig ner för den mer eller mindre själv ändå. Nu har hon tränat slalom i klubb i flera år och i år ska hon få testa att tävla i andra backar än hemmabacken. 

    Jag har aldrig accepterat att mina barn åker utan att svänga. Alla dessa små barn som släpps i backarna utan att kunna svänga är livsfarliga. De åker in nån framåtlutad störtloppsplogning mer eller mindre utan kontroll.


    Körde friluftsfrämjandets skidskola här i några vintrar under gymnasiet sen borde jag tre vintrar i Åre

    Rolig tid, men förmodligen det stressigaste och mest otacksamma jobb jag haft. Gästerna var bra men arbetsgivaren var skit.
    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa
    Wilowa skrev 2014-10-29 16:59:16 följande:

    Det kan jag tänka mig! Undervisade du barn så kan jag tänka mig att föräldrarna inte heller var helt enkla alla gånger heller.

    Jag tyckte det var kul att få jobba med lite äldre barn igen (jobbar i förskola nu, men har jobbat i skolan), men nu känner jag att jag inte orkar med. Det är inte bara i skidskolan det är stressigt att jobba med barn.


    Föräldrarna var faktiskt inga problem, när man jobbar inom service så är det på det stället du plockar pengar av folk som du får skit

    Så skidhyran och liftkassorna fick allt skäll..
    If you wanna get fit, get crossfit.
  • Studentpappa

    Ja det är tragiskt, inget snack.

    Eftersom vi inte har någon våg så väger inte jag mig så ofta, är hos svärföräldrarna nu och här brukar jag väga mig. Hade visst gått upp 1,5kg så jag äter nog inte för lite ändå


    If you wanna get fit, get crossfit.
Svar på tråden Träningsnördar - här samlas vi!