• MayaS

    Tinnitus någon?

    Här har du en

    det är en riktig plåga... i perioder.. med det menar jag att ringningen (i mitt) fall är konstant men att att mår jag hyfsat bra lägger jag mindre märke till det och tvärtom... det är inget kul oavsett vad dock..

  • MayaS

    Min ringning är som tvs testbild bara att tonen är konstant och byter inte tonart... skitirriterande.... fick det för ca 5 år sedan... jag var förkyld och var irriterade nybliven mamma till 2:an och 1:an gjorde nått hon inte skulle så jag höjde rösten... det började ringa i örat och har gjort det sen dess.... mmm somliga straffar gud direkt *ler*

  • MayaS

    Nä..*S* det är varken psykiskt eller botningsbart... när man är förkyld uppstår det oftats ett övertryck (eller är det undertryck?) vilket gör att det känns som att det slår lock i örat..
    Jag höjde rösten rätt rejält.... och ja det det är möjligt att få tinnitus på det sättet... tror att det finns väldigt många olika sätt att få tinnitus på.... bara att man hör inte talas om det så mycket eftersom det är en så pass osynlig åkomma...

    Vet man egentligen vad tinnitus beror på... för oavsett hur man fått det så är juh tinnitus en form för hörselskada eller nån form av skada i örat iaf..

  • MayaS

    Jo man kan ha tinnitus utan att ha någon hörsel nedsättning och bara i det ena örat... är väldigt individuellt..

  • MayaS

    Men å andra sidan... så när man höjer rösten så blir det en ganska bra volymstegring..

    Alla har juh olika röster... en del mörka, en del mellan och del rätt ljusa... jag själv har en ganska ljus kanske tom barnslig röst... vilket gör att när jag höjer rösten... blir den väldigt skrikig... det är inte att jag ska skrika.. även om jag gör det ibland oxå... men den blir så... en skrigig röst kan få rätt bra hög Decibel om man mäter... precis som överallt annat... bara det att man inte tänker på det... efter som volymen på ett disko är så höga... men många ljud i hemmet är oxå ruskigt höga.... bland annat våra egna röster ibland...

  • MayaS

    Ahh Lorilei You Win!!!

    Känner så väl igen detta med tystnad... man längtar så efter den bara för att bli irriterad.. vi har det inte heller helt tyst... har tack o lov en ventlilation i huset som låter precis hela tiden så det "stör" ut min tinnitus rätt bra på kvällarna plus att jag är så s*tans trött pga skola och graviditet...

  • MayaS

    Har en fråga till er andra i samma sits... Lorelei har redan svarat men har du några åsikter så är de varmt välkomna...

    Hur har ni fått diagnos? Har ni någon läkarkontakt och hur ser den isf ut?

    Jag var hos en usel öra-näsa-hals läkare (privatläkare) för ca 4 år sedan som jag absolut inte gillade... iaf så tog jag upp detta med att det ringde hela tiden i mina öron. Han kikade i örat o sa... de ser fint ut... det är bara tinnitus och är inget farligt och om du trodde att du hade nån tumör eller nått sänt å är det bara skitsnack... finns inget belägg för att det ger ringnigar i öronen.... med en väldigt snorkig röst.... jag hade överhuvutaget inte tagit upp ämnet tumörer och var inte ens orolig för det utan ville mest veta om man kunde göra nått åt ringningarna... iaf så efter den upplevelsen så har jag hållt mig rätt långt borta från läkare ang mina öron.

  • MayaS

    Meli:
    Jo det är det säkert.... var bara nyfiken på hur ni andra gjort..

  • MayaS

    ArnaMy:
    Nepp... inte jag iaf... e rätt skeptiskt till att det skulle hjälpa faktiskt.... men man vet juh aldrig...

  • MayaS

    Lorelei:

    Ja jag reagerade oxå väldigt negativt på den läkaren.. speciellt då han säger detta om tumörer utan att jag ens själv tagit upp det... han var hemsk!!!

    Jag ahr märkt att mitt ringande i öronen är mycket beroende på hur jag mår, både fysikt och psykiskt. Är jag sjuk eller är lite ner eller stressad på nått sätt så är det som att tinnitusen blir värre... iaf så blir jag mer irriterad av den och märker av dem mer men om jag mår bra, e på gott humör o allt känns lungt så störs jag inte lika mycket..

    Hur e det med er andra, har ni märkt av detsamma?

Svar på tråden Tinnitus någon?