• Lorelei

    Tinnitus någon?

    Hur många är vi här inne som har besvärande tinnitus? Jag blir snart tokig av att ligga och lyssna på mitt pipande och susande på nätterna men försöker att strunta i det.

  • Svar på tråden Tinnitus någon?
  • MayaS

    Här har du en

    det är en riktig plåga... i perioder.. med det menar jag att ringningen (i mitt) fall är konstant men att att mår jag hyfsat bra lägger jag mindre märke till det och tvärtom... det är inget kul oavsett vad dock..

  • Meli

    Jag har, men inte så farligt, mer som ett datorsurr. man vänjer sig. Fick det på disko, på den tiden innan de sänkte volymen, ca 10 år sen alltså. Då kändes det verkligen i öronen när man gick ut, och när man kom ut från diskot hade man ett surr som tinnitus. Men det brukade alltid vara borta när jag vaknade på morgonen, men en gång var det kvar, och har varit där sen dess...tradigt.

  • MayaS

    Min ringning är som tvs testbild bara att tonen är konstant och byter inte tonart... skitirriterande.... fick det för ca 5 år sedan... jag var förkyld och var irriterade nybliven mamma till 2:an och 1:an gjorde nått hon inte skulle så jag höjde rösten... det började ringa i örat och har gjort det sen dess.... mmm somliga straffar gud direkt *ler*

  • Aiwendil

    Usch vad hemskt.. jag tycker så synd om er
    Jag är livrädd för att få det.
    Jag är musiker så jag har musik i öronen ofta...
    MEN... jag har alltid öronproppar.
    Samma sak när jag går på krogen - INTE utan mina proppar, brukar jag säga!

    Det är fruktansvärt hög musik när man går ut tycker jag!
    Det verkligen vrålar i öronen..
    och just det där suset/tjutet som blir när man kommer hem...
    Att vakna morgonen efter och det fortfarande finns kvar...
    Fy så hemskt, Meli

    (ska nog ta dubbla proppar nästa gång jag går ut)

  • Meli

    MayaS

    Rigning är nog jobbigare än surr. SOm jag sa är mitt som datorsurr, och eftersom jag sitter i kontorslandskap på jobbet, så hör jag det inte nu, eller kan itne urskilja det från det riktiga datorsurret....men det är skitstörigt när man är riktigt trött och bara hade velat ha det helt tyst. Så surrar det istället.

    Men vad konstigt ditt kom till, mitt är ju mer en typ av hörselskada, inget konstigt egentligen så hög som volymen var då, men ditt verkar nästan ha psykiska orsaker....i så fall kanske det finns bot för dig...

  • djmugg

    Jag har en liten fråga.... Jag har "tinnitus" i ena örat, och ingen hörselnedsättning? Kan man ha det? Har hört att det ska vara dubbelsidigt med hörselnedsättning.

    Det är ju så man kan bli tokig på pipandet... Särskilt när man ska sova. Vad gör ni för att det ska dämpas lite?
    Jag har väl säkert rätt lite mot vad andra har....

  • MayaS

    Nä..*S* det är varken psykiskt eller botningsbart... när man är förkyld uppstår det oftats ett övertryck (eller är det undertryck?) vilket gör att det känns som att det slår lock i örat..
    Jag höjde rösten rätt rejält.... och ja det det är möjligt att få tinnitus på det sättet... tror att det finns väldigt många olika sätt att få tinnitus på.... bara att man hör inte talas om det så mycket eftersom det är en så pass osynlig åkomma...

    Vet man egentligen vad tinnitus beror på... för oavsett hur man fått det så är juh tinnitus en form för hörselskada eller nån form av skada i örat iaf..

  • MayaS

    Jo man kan ha tinnitus utan att ha någon hörsel nedsättning och bara i det ena örat... är väldigt individuellt..

  • Meli

    MayaS

    Vad synd, annars kanske det gått att göra något åt för dig. Visste inte att man kunde få dt på det sättet, trodde det bara var höga ljud.

    Kanske finns det olika typr också, eftersom det verkar vara olika ljud....har hört en förklaring att flimmerhåren i örat är förstörda, pga ex för höga ljud.

Svar på tråden Tinnitus någon?