Inlägg från: lata kocken Johanna |Visa alla inlägg
  • lata kocken Johanna

    hård knäck?

    investera i en termometer!
    helst med larm på - det är verkligen ngt som jag äääälskar

    de är super till knäckkokningen, köttet, kycklingen mm
    man behöver aldrig fundera mer på om köttet är genomstekt eller rött, om knäcken blir hård eller

  • lata kocken Johanna

    trynträ

    jag brukar koka i en jääääättestor gryta - och sen får den sköta sej själv tills termometern larmar (brukar ta ca 2 timmar - som jag har till ngt annat)

    eftersom jag alltid gör några hundra på en gång så är det enklare än att köra 10ggr i micron...

    ett tips om ni ska hälla upp mååååånga - använd en metalltillbringare med smal pip och ställ i kokande vatten mellan varven om den stelnar till
    rekommenderar arbetshandskar eller grytlapp för att inte bränna sej

  • lata kocken Johanna

    133-134grader - så man hinner dit innan den blir för varm

Svar på tråden hård knäck?