• listo

    Får jag äta...

    Det kan ligga en liten sanning i det där med Port Salut.
    I "originalvariant" är Port Salut en kittost (jmf Vacherol), och kittostar
    bör undvikas.
    De Port Salut-ostar man köper i vanliga livsmedelsbutiker, typ som
    hushållsost och liknande, är däremot inte riktiga kittostar, utan bara
    färgade för att få den rödgula kanten.

    Därav drar jag slutsatsen att vanlig "Konsum-Port Salut" är helt okej att äta,
    den räknas till de vanliga hårdostarna

    I övrigt instämmer jag förstås med kocken och er andra som gett vettiga
    och korrekta svar

  • listo

    Ja, jag har nog aldrig sett någon annan variant än den hårdosten som är färgad
    på kanterna, och jag hade inte heller någon aning om att det kunde finnas någon
    sanning i påståendet om att PS kan vara farligt, men det kommer uppenbarligen
    från "förr"

    Ni vet förr... då när det inte VAR bättre

  • listo

    Alltså Johanna.... VET du hur oschysst det är att plåga mig med sådana detaljer?
    Jag vill bara gråta varje gång jag passerar ostdisken i affären, jag ser framför mig
    hur jag skulle kunna sitta med en enkilos brietårta (eller någon annan god och riktigt
    mogen ost) och bara tugga frenetiskt!

Svar på tråden Får jag äta...