• AasaC

    Kan man byta ut hjorthornssalt med något?

    Jag tänkte baka kakor och i receptet står det att det ska vara hjorthornssalt i. Så letade jag i affären, men hittade inget. Så nu undrar jag om man skulle kunna ta t ex bikarbonat istället. Eller blir det helt fel då?

  • Svar på tråden Kan man byta ut hjorthornssalt med något?
  • Jenny054

    ska du göra drömmar?
    Mamma använde annat salt till det och det smakade inte bra enligt oss i familjen iaf.

  • AasaC

    Jag ska göra chokladdrömmar.

    Nej, vanligt salt, tror jag inte man kan ta . Hjorthornssaltet är väl det som gör att de fluffar upp och håller sig så, antar jag (vet ju inte riktigt, förstås) ... och vanligt salt är väl bara smaksättning utan funktion? Så det tror jag nog inte funkar.

  • lövet2

    Jag tror inte att det går att ersätta tyvärr ....
    Men alla affärer brukar ha det - vid kryddorna!?

  • Vem där

    www.recepthjalpen.se/view_ingredient.php

    Här står det att man kan ersätta med:

    Bikarbonat eller bakpulver. Om du ersätter med bakpulver, öka mängden bakpulver jämfärt med hjorthornssalt, då bakpulvret är bikarbonat utblandat med andra ämnen för att jäsningen ska fungera.

  • AasaC

    Tarax: Tack, så jätte mycket!

    Då kan jag baka dem i alla fall!!!

Svar på tråden Kan man byta ut hjorthornssalt med något?