• Lenora

    Favoriträtt UK?

    Jag märker hur mina smaklökar har förändrats betydligt, jag gillade bea innan jag flyttade hit och åt det igen förra året och tyckte det var alldelens för smörigt.

    Vinäger var något som jag inte gillade då jag flyttade hit men verkligen tycker om nu.

    Lamm i alla möjliga former, särskilt ugnsstekt.

    Indisk mat och betydligt kryddigare än tidigare. Jag skulle aldrig ha kunnat äta ens en Rogan josh då jag bodde i Sverige.

    Citron och socker på pannkakorna istället för grädde och sylt.  

  • Lenora

    Och av någon mystisk anledning gillar jag Twiglets också. Då jag smakade det första gången tyckte jag att det var vidrigt.

  • Lenora
    amanda h skrev 2011-07-05 20:34:47 följande:
    Vad är Twiglets för nåt? :p
    Snacks, väldigt svårt att beskriva, små pinnar liknande knäckebröd med något marmite-liknande på...visst låter det gott? Tungan ute
  • Lenora
    mikroE skrev 2011-08-05 21:40:52 följande:
    Jag bor inte i Storbrittanien men jag varit på en del semestrar där och jag älskar det mesta man kan äta där men det är kanske inte så konstigt när jag gillar matiga och mastiga rätter även ur svensk husmanskost. Fish and Chips med mushy peas och vinäger, Sunday roast och yorkshirepudding, äääälskar korven, köper sådan på delikatessaffär för 100 kr paketet i Sverige och det är värt det, i England kan man köpa bättre på vanliga affärer ändå. Bacon är jättegott och det finns massor med fler sorter. Gillar den indiska maten och gärna lamm också. Det finns verkligen kvalitetsmat om man vill ha det även om det finns mycket skit också, mer än i Sverige. Jag gillar de flesta deserter jag provat i UK också.

    Däremot är jag inte jätteförtjust i chips till pizza och har aldrig provat de där mackorna med chips/crisps i men det låter inte som något jag skulle asgilla direkt. Haggis har jag aldrig ätit men det går säkert ned och friterad marsbar har jag lovat mig själv att prova när jag stöter på det.
    Haggis är faktiskt oväntat gott om man äter det bra tillagat. Jag tror att det där med friterad marsbar är vanligast i Skottland.
  • Lenora

    Vill bara tipsa om Morrisons Lions Liquorice Gums för er som bor i England och saknar saltlakrits. Det är inte riktigt lika bra men ganska så nära.

    Yokohama, vad hette den som du fick från Lidl? 

Svar på tråden Favoriträtt UK?