• Helle333

    Favoriträtt UK?

    amanda h skrev 2011-07-04 15:01:17 följande:
    Ni som bor i UK - vilken är er favoriträtt? Alltså en rätt som inte är så vanlig i Sverige, t.ex shepards pie, cottage pie, mice & tatties, haggis? :p Skulle vara så kul att höra (och kanske få lite inspiration haha).
    Nu bor jag ju inte där =) Men de maträtter jag minns bäst ifrån vår 3 veckor långa tågluff var den veganska haggisen vi åt i Glasgow eller om det var Edinburgh. Curry HotPot med popadoms på Jenny Lind i Hastings. Den veganska Shepards pie:en vi åt på El Piano i Yor. De veganska grytorna på Vita Organic och inte att förglömma den veganska varma chokladen på Eat two and veg (jag blev verkligen ledsen när jag fick höra att de har stängt)
    Jag har ju hört att folk tycker mat ifrån UK är smaklös och tråkig. Men de veganska ställena vi åt på, herregud vilken underbart god mat. Och bra pris också. Folk gnäller så ofta på att det är så dyrt i UK men jag upplevde det som att det beror helt på vad det är man är ute efter. Vi försökte hitta så billiga boenden som möjligt och lyckades på nästan alla ställen att faktiskt hitta hyfsat bra billiga ställen att sova på. Maten vi åt var det asbra pris på. De kläder vi är intresserade av kostade ungefär en tredjedel av vad de kostar i Sverige. Ett par brallor jag köpte där för 300kr kostade ett år senare i Sverige runt 1200kr.
Svar på tråden Favoriträtt UK?