Inlägg från: mamma30 |Visa alla inlägg
  • mamma30

    Två frågor..

    Krusbär...mmm så gott. Du kan ju göra kräm eller marmelad av det bl.a

    Rabarber, en till favorit. Vet inte om du kan frysa det. Men gör kräm och paj/sockerkaka av det. Du kan ju åtminstonde frysa in bakverken.

    Här hemma är det tyvärr (eller kanske bra?) bara jag som gillar rabarber.
    Så gör jag en paj så är det bara jag som äter av den....

  • mamma30

    Det går att frysa både rabarber o krusbär (kollat kokboken)

    rabarber:skölj o skala ev. grova stjälkar. Skär i 1-2 cm stora bitar. Förpacka i fryspåsar.

    Krusbär: noppra bären innan du fryser in dem.

    Rabarberkräm
    Ca 500g (ca 1 liter) skuren rabarber (kan vara fryst)
    4 dl vatten
    1 dl socker
    3 msk potatismjöl
    Koka upp vatten o socker. Lägg i rabarbern. Koka den mjuk under lock 3-4 min. Rör ut potatismjölet i lte kallt vatten. Tag kastrullen ifrån plattan. Häll i redningen i en fin stråle,rör under tiden. Häll upp den o sockra ovanpå så att den inte skinnar sig.

    Krusbärskräm

    5-6 dl knappt mogna krusbär
    5 dl vatten
    1 1/2 dl socker
    3 msk potatismjöl

    Snoppa o skölj krusbären.
    Koka upp vatten o socker.
    Lägg i bären o koka dem under lock på svag värme tills de spricker.
    Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.Tag kastrullen ifrån värmen. Tillsätt redningen o vispa samtidigt.
    Krämen ska sedan bara koka upp
    Sockra ovanpå så att den inte skinnar sig

    När är den klar? När ska jag komma? *L*

Svar på tråden Två frågor..