La Lola skrev 2011-08-04 18:40:30 följande:
"
Det finns inga publicerade studier som visat att vanlig tillagning i mikrovågsugn påverkar näringsinnehållet negativt på annat sätt än vanlig uppvärmning. Tvärtom är det en skonsam tillagningsmetod.
När man lagar mat i mikrovågsugnen kokas vattnet i maten. Det finns flera studier som undersökt vad som händer vid matlagning i mikrovågsugn. I de flesta fall visar de endast små förändringar. Dessa är vanligtvis mindre än de som uppkommer vid vanlig kokning och stekning.
Om man däremot upphettar längre och intensivare än vad man normalt gör blir det en del förluster av näringsämnen.
Det är svårare att ha kontroll över temperaturen när man värmer i mikrovågsugn. Därför ska inte bröstmjölk eller bröstmjölksersättning värmas i mikrovågsugn. Värmen kan bli så hög att det biologiska värdet av vissa ämnen blir sämre.
Glöm inte att värma maten i mikron till minst 70 grader!"
www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/I-.../
Det finns säkert lika många skrivelser om hur dåligt det är, jag får helt enkelt gå på min egen övertygelse här men tack för ditt engagemang