Inlägg från: lillagreizn |Visa alla inlägg
  • lillagreizn

    Septembermammorna 2011

    Liz skrev 2011-09-03 12:01:35 följande:
    Föresten hur många är det som börjat ge bebisen napp än ?  eller väntar ni?
    Jag är under min startvikt nu och kommer säkerligen gå ner ännu mera, eftersom jag har jätte svårt att gå upp vikt, väger nu 49 kg.

    Jag har haft sjukt spända bröst för att jag har as mycket mjölk och dom har gått ner lite men knappt så det märks, rinner bara ut mjölk hur jag än gör, dränker nästan mitt barn..

    Angående napp så äre nått jag tänker försöka undvika, vill inte att min son börjar med det.
  • lillagreizn
    velvet skrev 2011-09-16 12:12:07 följande:
    Tänkte passa på att kolla en sak med er. Min mamma bor nästan granne med mig så det är ingen stor grej för henne att komma över och hjälpa mig, hon har varit här nästan varje dag sen vi kom hem med Livia, även om det bara varför att lämna mat eller någon annan pryl. Igår satt hon här när Livia sov och jag och min sambo gick ut och tog en kaffe och kollade lite affärer. Vi var kanske borta i 1,5 timme.

    Är jag en hemsk mamma? Obestämd
    Verkligen inte då är jag hemskare. Sambon min jobbar 12 timmars skift och jag verkligen sovit uruselt på nätterna eftersom lillemannen vaknar å ska ha mat men inte bara det han vägrar sedan somna om, om han inte sover på mig! vilket gör att jag måste sova i en massa konstiga ställningar. Så min svärmor har faktiskt haft han i flera timmar, skickade med bröstmjölk så att hon kunde mata han ett mål så jag fick sova lite längre. Åhh gud så skönt det var! Min svärmor bor ca 3 minuter ifrån mig så hon kan juh komma om det är nått. Hon har även varit här och hämtat han för att gå en timmes promenad med han i vagnen osv. Tycker inte det är ett dugg hemskt att låta mor och farföräldrarna låna dom en stund, om man känner att man har behov för det, man märker juh om dom mår dåligt av det.

    Jag kan ju tillägga att jag och min svärmor nästan umgås dagligen och det har vi gjort nästan sen jag och min sambo blev tillsammans. Så han känner mycket väl igen hennes röst och henne. Hade han inte känt henne så bra och känt sig trygg med henne hade jag aldrig lämnat bort han.
  • lillagreizn
    katzon skrev 2011-09-15 21:07:06 följande:
    Jag blev oxå snittad så jag tänkte att jag skriver åt dig. Jag hade absolut inte nått problem med att få igång magen jag gjorde nr.2 redan samma kväll men sedan efter att jag kommit hem har jag tyckt att jag blivit lite hårdare i magen, men absolut inget problem. Gaser hade jag lite besvär med första dagarna, men sedan gick även det över.

    Jag fick åka hem efter 3 dagar eller hem och hem jag blev utskriven då och sedan var jag på neo med sonen. Jag hade a-graffer/staples, dom togs bort efter en vecka, jag hade en a-graff som dragit sig lite snett så den slet när jag skrattade, hosatade eller nös.   Jag har inte fått nå komplikationer efter såret det har läkt hur fint som helst. Men en sak som jag däremot märker av är att jag är mycket ondare i ryggen nu, jag blir tröttare i kroppen mycket fortare. Å sedan äre sjukt irriterande att inte få lyfta tungt eller gör något sådan heller!
  • lillagreizn
    hanna elise skrev 2011-09-16 18:15:54 följande:
    Selma är 9 dagar gammal idag. amningen är det enda som inte funkar, sår på vårtorna, mjölkstockning och nu upplever jag att brösten är helt tomma och lillan blir aldrig nöjd. Det känns som hon bara suger och suger men det kommer ingenting.

    Vi var till BB idag för att väga henne och hon har  inte kommit upp i sin födelsevikt ännu. Så nu hoppas jag att det kommer igång ordentligt. Vi ska väga henne igen på måndag och har hon inte ökat så måste vi nog börja med ersättning. jag vill ju helst amma, eftersom jag vet hur praktiskt det är när det fungerar.... 

     
    Du får kämpa vidare, testa sitta och handpumpa lite mjölk innan amningen och se om det kommer nått. Låta henne suga tills hon släpper, se till så hon ligger rätt och verkar hon ändå inte få i sig tillräckligt så kanske du kan stödmata med ersättning. Om det inte funkar när hon ammar funkar det när du pumpar, för isf är det ju ett alternativ. Prövat med amningsnapp??
  • lillagreizn
    SannaMac skrev 2011-09-16 19:38:39 följande:
    Fråga till alla: hur länge blödde ni färskt blod efter förlossningen? Alltså helt mensliknande och inte alls brunt? För mig är det en vecka sen jag födde och jag blöder fortfarande färskt blod, ibland lite slemmigt. Blöder ju inte igenom några bindor eller så och behöver inte byta binda mer en ett par gånger per dag (och då framför allt för att känna mig fräsch!) men ändå. Har fått för mig utifrån vad jag läst att det borde ha avtagit och blivit brunt nu. Livmodern har dragit ihop sig skitbra och det värker ofta när jag ammar, och just efter amning kommer det ofta lite extra blod.

    (kollar med er först, och frågar såklart en expert om det fortsätter längre än såhär!)
    ca 3 dagar, sedan lite brunt, men jag slutade blöda efter 1 vecka och jag har hört att det är väldigt kort tid.
  • lillagreizn
    velvet skrev 2011-09-17 11:33:04 följande:
    Jaha, nu har även Livia fått problem med magont. Jag tänkte väl att det var för bra för att vara sant att hon skulle slippa det...

    Hon får BabySemp 1 i MAM's anti-kollik flaska. Jag förösker att mata henne i rätt position och se till att hela nappen är fylld med ersättning när hon äter samt att hon inte är för hungrig så att hon dricker för häftigt. Men jag märker iaf att hon sväljer bubblor. Jag har hört att man kan pausa i matandet för att rapa och inte bara rapa efteråt? Tänkte även testa Sempers magdroppar och Avent's anti-kollik flaska innan jag byter ersättning, även om jag läst att dessa två grejer inte verkar göra någon direkt skillnad så kan det ju vara värt ett försök.

    Hon somnar nästan alltid i slutet av måltiden och jag brukar bara rapa henne innan jag lägger henne ner. Borde jag vänta en stund och kanske gå runt med henne upprätt?

    Finns det några andra knep?
    Våran lillkille har juh haft problem med magen, han är verkligen överkänslig mot all mat. Samt att han sväljer jätte mycket luft när han äter, nu har jag ammat han med amningsnapp tills för två dagar sedan. Men när han hade jätte mycket magknip så masserade jag magen, samt lät han ligga på golvet på mage, rapade han så fort han släppte taget om amningsnappen osv. Sen är ett tips att sitta med henne upprätt en stund på bröstet efter att hon ätit för att sedan lägga ner henne. Det är det som funkat för mig Glad
Svar på tråden Septembermammorna 2011