Inlägg från: lillagreizn |Visa alla inlägg
  • lillagreizn

    Septembermammorna 2011

    velvet skrev 2011-10-01 08:55:11 följande:
    På tisdag är det 1 månad sen jag snittades och jag tycker att jag mår hur bra som helst. För att ta mig ut från min lägenhet har jag fyra trappsteg. Jag undrar om någon vet när det skulle vara okej för mig att "hasa" ner min barnvagn för dess trappsteg? Har en Buggaboo Cameleon.
    Jag började hasa ner vagnen för trappstegen efter en månad och jag har betydligt fler. Så länge du känner att du inte får ont av det så äre bara köra, du märker ganska fort om det inte går.
  • lillagreizn
    velvet skrev 2011-10-01 10:17:07 följande:
    Man använder ju magmusklerna för att "hålla emot", och jag tycker ju att det känns lite, men ont skulle jag inte vilja påstå att det gör. Tror du att det är okej då? Jag blir ju så jäkla begränsad när jag måste be om hjälp för att mig ut.
    Jag tror då det är okej, jag har då inte känt av nått fast jag har släpat upp och ner vagnen efter en månads tid. Jag har en kombivagn så jag tar ut hårdliften och tar sedan ner vagnen samma sak upp, blir inte lika tungt då :) Handlar juh oxå lite om hur man lyfter, se till att lyfta rätt så äre nog ingen fara. Jag har då inga problem och det är två månader sedan jag blev snittad och jag  har konkat ut vagnen nästan varje dag upp och ner sedan en månads tid.
    betula skrev 2011-10-01 11:13:07 följande:
    Någon mer här som har en unge som INTE vill sova på rygg? Va fan gör man? Han sover jättebra på dagarna om han får sova på mage (på natten m för inatt hade jag migrän och lät han helt enkelt ligga på mig och sova på mage), men så fort han hamnar på rygg vaknarr han och blir fly förbannad. Och när vi har pratat m BVC, läkaren etc om detta så säger de bara "Vi får bara rekommendera ryggläge" typ :P Tack för den hjälpen liksom
    Min lillknodd föredrar att sova på mage, å jag låter då han sova så. Hellre det än att tvinga han att sova på rygg som dessutom gör att han sover mycket mycket sämre.
  • lillagreizn
    N e m i skrev 2011-10-01 10:39:53 följande:
    Ni som ammar... Hur många gånger under natten har barnet velat äta?
    Beror på när man går och lägger sig, våran kille brukar somna för natten vid 23.00 och då ammar jag han då.
    Sedan i början när vi kom hem åt han 02.00   05.00    08.00 nu äter nån gång mellan 03.00 - 03.30     06.00 -07.00 och sedan vid 09.30.  Det är våran natt, lillknodden tycker oftast inte att det är morgon före 10.00 - 11.00 nångång.
  • lillagreizn

    Shit vad alla har "stora" bebisar Glad Våran lillknodd vägde 1956g när han föddes i v.35 och nu vi 8 veckors ålder (egentligen snart 4 veckors ålder) väger han nu 2865g och han har just börjat växa ur storlek 44 och börja använda några 50 plagg.


  • lillagreizn
    83Lovika skrev 2011-10-16 18:40:00 följande:
    lillagreizn: vad fin han är men så liten Har han svårt att gå upp i vikt även utanför magen? Vår dotter vägde 3078 när hon föddes o då tyckte vi hon var en liten plutt.. men din är ju ännu mindre hihi med tanke på att han är äldre nu också... =)
    Jättefin kille iallafall ni har fått! {#emotions_dlg.flower}
    Ne han har inte svårt att gå upp i vikt utanför magen inte sen han började amma, Men man får väll tänka på att han vägde under två kilo när han föddes och var 44 cm lång.
  • lillagreizn
    Renni skrev 2011-11-16 21:23:34 följande:
    Åh vilken sötis :) hur tidigt föddes han nu igen?

    Friiidaaay: jag har inte pratat med henne om träningen. Ska dit om två veckor. Men jag anser att känns det bra så är det bra.. Får man ont så får man lugna ner sig lite :)
    Jag kör spinning två ggr och styrka en gång. Läste din blogg och vi är rätt lika du och jag viktmässigt.. Jag vägde 50-52 kilo innan och gick upp till 72 kilo... Nu väger jag 58 kilo och vill gå ner till samma som tidigare..
    han föddes en månad för tidigt
  • lillagreizn

    Gått tillbaka lite i arkivet och kika och ser att ni pratar håravfall, mat och bad :)

    Liiam är snart 6 månader (5 månader om man räknar med  att han är prematur)
    Å han vägde sist vi var å vägde oss 5230gram och var 60cm. Imorgon sak vi på bvc för att få andra omgången med vaccin,
    så ska bli intressant och se hur mycket han väger nu :)

    Jag tappade hår som tusan kändes det som ett tag sedan, men som tur börjar det avta nu :)

    Å angående matningar så var Liiam inte ett dugg intresserad av smakportioner här för två veckor sedan, men nu märker jag att det har börjat ändras och kör med lite hemmagjord puré varje dag och hittills verkar han gilla allt. Idag var jag och köpte gröt som jag ska testa introducera för han imorgon. Han har även börjat blanda ut hans ersättning 1 med nr 2, han äter juh nutramigen LGG LIPIL pga hans komjölksprotein allergi. Såhär ser iaf våra matschema ut på ett ungefär när vi kör med ersättning.

    09.00 - Ersättning 210 (imorgon ska jag testa byta ut lite av detta mål mot gröt)
    13.00 - Ersättning 210 + (puré)
    17.00 - Ersättning 210 + (puré)
    20.00 - Ersättning 210
    00.00 - 03.00 - Ersättning 180 (beroende på när han börjar vrida sig i sängen, jag har börjat väcka han nu för att ge han mat)

    Å angående badning så Liiam är helt tokig i att bada, han går helst i badbaljan och sparkar så vattnet sprutar överallt, annars så vägrar han iaf att ligga ner i badbaljan utan ska sitta. Han badar ca varannan dag.


Svar på tråden Septembermammorna 2011