Inlägg från: Prego75 |Visa alla inlägg
  • Prego75

    Saffranstryffel på vit choklad - stelnar ej. Varför?

    Hej!
    Skulle göra saffranstryffel på vit choklad igår - och knepig som jag är hittade jag på ett eget recept där jag bytte ut den mörka chokladen (i oroginalreceptet) mot vit choklad. Nu har det gått ett dygn, och den tryffel jag gjorde på mörk choklad har stelnat helt, men den jag gjorde på vit choklad stelnar inte utan är mer krämig som vaniljsås.
    Finns det någon som vet om smält vit blockchoklad har andra egenskaper än mörk blockchoklad?

  • Svar på tråden Saffranstryffel på vit choklad - stelnar ej. Varför?
  • Prego75

    Hittade ett superenkelt recept på tryffel i morgontidningen:
    2,5 del grädde
    250 gr blockchoklad

    koka upp grädden och smlt i blockchokladen. Låt stelna och pudra kakao över.

    Piece of cake, tänkte jag och lade till saffran ena gången, och andra gången bytte jag mörk choklad mot vit - men den vita vill alltså inte stelna och är helt krämig i konsistensen (men den smakar gudomligt).

    Kan det bero på huruvida grädden ahr kokat upp eller inte? Grädden blev nog mer upphettad/kokad när jag gjorde omgången med mörk choklad!

  • Prego75

    2,5 dl skall det stå - inte del.
    Men huuur stavar jag....

    "Liten ordlista till Prego 75's recept"
    smlt --> smält,
    ahr --> har

  • Prego75

    Jag ska prova att göra en omgång till, men med mycket mer choklad i! Återkommer med resultatet!



    Tack för alla svar.

Svar på tråden Saffranstryffel på vit choklad - stelnar ej. Varför?