Inlägg från: Nilenna |Visa alla inlägg
  • Nilenna

    Konstruktiva fototävlingstråden

    1. Min bild. Ni vet när man far ut för att fota något, man har hela bilden i tanken, och sen blir det inte likadant som i tanken. Jag måste kanske lära mig att uppskatta bilden iaf, fast det inte blev som jag hade tänkt mig. Ang. den mörka skogen, så var det här verkligen mitt i natten och det var helt kolsvart ute, fick lysa upp marken framför mig med blixten för att se vart jag skulle gå =) Fotade med 30 sek. slutare för att få in lite ljus, men jag kanske skulle ha haft slutaren på ännu längre.

    2. Gillar motivet mycket, samt beskärningen. Bilden känns välplanerad. Hade dock velat ha lite mer skärpa, samt ev. se den i färg.

    3. Vackert motiv, härlig dimma. Tyvärr stör den snea horisonten väldigt mycket. Jag hade även beskurit bort staketet.

    4. Härliga färger. Gillar djupet i bilden. Jag hade nog försökt besära bort det gröna bladen till vänster i bilden.

    5. Gillar bilden mycket, fast den känns "stökig". Du har fått till horitonten på rätt ställe, även om den är något sne. Härlig himmel.

    6. Fin bild, bra komposition. Mycket sommarkänslor. Jag själv avskyr verkligen dessa foppatofflor, och om sommaren ser man "foppisar" på var och varannan fot, jag hatar det. Så min avsky mot dessa skor gör att bilden verkligen känns som sommar för mig.

    7. Härliga färger. Gillar solljuset som kommer in. Hade inte ändrat något i denna bild, det här är min absoluta favorit.

    8. Bra fångat. Inte lätt motiv att få bra på bild, men du har lyckats. Tror jag hade valt att inte beskära den så mycket, utan låtit lite mer vatten ovan- och nedanför vara kvar.

    9. Fin bild med härliga färger. Gillar speglingarna i vattnet. Jag hade nog försök att inte ha horisonten i mitten. Det finns något som kallas tredjedelsregeln, du ska försöka ha en tredjedel vatten eller himmel när du fotar en horisont. Bilderna blir oftast bättre om man försöker göra så. Finns lite om tredjedelsregeln här, men du kan bara googla så kommer massor upp.

Svar på tråden Konstruktiva fototävlingstråden