Inlägg från: jessicolors |Visa alla inlägg
  • jessicolors

    Jäst vs. Bakpulver?

    Jag vet inte om det de har är samma typ av bakpulver som vi använder..? Det finns ju 'baking powder' och 'baking soda' och det verkar vara olika saker...
    Men jag tror det blir luftigare med jäst än bakpulver just för att bullar och bröd har tyngre deg och behöver oftast något med bättre jäskraft. Ska man använda endast bakpulver måste det nog handla om flera matskedar... jag tror både bikarbonat och hjorthornssalt har bättre jäskraft än bakpulver, som verkar vara ganska svagt egentligen. Och bikarbonat måste ha något surt att jäsa på, som t ex. filmjölk.
    Har också hört att det finns bagare som använder både jäst OCH bakpulver i exempelvis bullar, så jag testade men märkte ingen skillnad.

  • jessicolors
    BuoBä skrev 2011-09-07 11:19:41 följande:

     


     


    baking powder = bakpulver


    baking soda = bikarbonat


    aha!
Svar på tråden Jäst vs. Bakpulver?