Inlägg från: PreciousDivine |Visa alla inlägg
  • PreciousDivine

    Hur länge gjorde det ont att amma?

    Jag har nu ammat i 6 veckor och det gör fortfarande väldigt ont trots att jag använt amningsnapp sedan jag låg på BB. Jag har haft två mjölkstockningar, samma bröst båda gånger. Just nu är det en infekterande känsla i det bröstet, gör väldigt ont när dottern suger och även långt efter att hon sugit klart. Var på vårdcentralen som bara sa att det troligtvis inte är svamp och att det gör ont att amma de första månaderna. Därför undrar jag, hur länge gjorde det ont att amma för dig? Har du flera barn så svara gärna hur det var med första.

    Utveckla gärna era svar. Just nu känns det rätt hopplöst att det någonsin kommer kännas okej i bröstvårtorna, det gör ont bara jag råkar nudda dem.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-08 08:56
    Ni som svarar att det aldrig slutade göra ont, hur länge ammade ni?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur länge gjorde det ont att amma?
  • PreciousDivine

    Det finns tyvärr ingen amningsmottagning där jag bor, tror att närmsta är 5 mil bort men verkar som om jag får ta mig dit.

    Kan barnets grepp vara fel om man använder amningsnapp? Känns som om nappen liksom fyller ut hela munnen och att det inte skulle vara möjligt att få in mer av bröstet. Utan amningsnapp kan jag inte amma som det är nu, det gör för ont. Jag har förstått att risken för mjölkstockning ökar med amningsnapp, en ond cirkel det här.

    Smärtan har gått i perioder kan jag ju tillägga, just nu känns det rätt okej i vänstra bröstet (med amningsnapp alltså).

    Jag tycker jag har testat det mesta, amningsnapp, lufta brösten, bröstvårtsskydd, lanolin, nässpray för att motverka mjölkstockning.

    Jag tycker det känns som om ena bröstet och bröstvårtan har en infektion, hur kontrollerar man om så är fallet? Kanske inte nödvändigtvis svampinfektion, barnet har inte svamp i munnen.

    Jag vill verkligen amma och är beredd på att kämpa för att det ska fungera. Men just nu är smärtan i bröstet det sista jag tänker på när jag somnar och det första jag tänker på när jag vaknar.

  • PreciousDivine

    Inatt har jag knappt kunnat sova, bröstet värker för mycket. Har börjar göra ont även i den andra bröstvårtan. Ringde läkaren igen som skrev ut någon slags kapsel, engångsantibiotika förstod jag det som. Men hon tyckte jag även skulle ringa amningsmottagningen och höra vad dem tror, eftersom hon var osäker på vad det kunde vara. Kapseln skulle iaf hjälpa mot svampinfektion men inte mot en bakteriell infektion. Hoppas verkligen det hjälper, det är inte kul alls just nu.

Svar på tråden Hur länge gjorde det ont att amma?