Inlägg från: Lindreas |Visa alla inlägg
  • Lindreas

    Köttfärs, hjälp!

    Jag upptäckte just att maken lämnat en öppnad förpackning köttfärs i kylen över natten. Ni vet ett sån här 2.5 kg-låda? Han gjorde hamburgare igår av en liten del, sen var meningen att han skulle frysa in resten, men ja... Datumet går ut idag, hade den varit oöppnad hade jag lätt bara delat upp och lagt i frysen, men nu blev jag osäker. Det är en del köttsaft i botten på lådan, men färgen är röd och fin och den luktar inte konstigt. Är det okej? Avskyr att slänga mat i onödan, men gillar heller inte att bli sjuk av otjänlig mat.

    (Jag vet, jag är nojig med köttfärs och jag HAR googlat, men jag hittar fan inget svar. Google och jag är inte riktigt kompisar...)

  • Svar på tråden Köttfärs, hjälp!
  • Lindreas

    Tack för snabba svar! Jag hoppades ju att den skulle hålla, förnuftet säger ju det. Men att den ligger och blöder, gör den det när den legat ett tag? Normalt så använder vi köttfärsen samma dag eller dagen efter vi köpt den, så jag har inte så stor koll på hur köttfärs beter sig.

  • Lindreas
    martinam skrev 2011-09-02 09:40:07 följande:
    Datumet är väl ett "bäst före datum" det betyder inte att maten måste slängas just den dagen. Kan gott hålla sig någon dag till. Frys in. Sen beror det ju på om han varit med fingrarna i färsen. Då e de nog bakterier i den, men så e de ju me all mat.
    Just köttfärs har faktiskt ett "sista förbrukningsdag", men du har rätt, inga fingrar har varit i köttfärsen!
  • Lindreas
    Annelie 76 skrev 2011-09-02 09:42:30 följande:
    Allt kött blöder efter ett tag.
    Varför blir det så?
Svar på tråden Köttfärs, hjälp!