Inlägg från: cheetah |Visa alla inlägg
  • cheetah

    Vit ischoklad....!!

    Jag har gjort nåt godis med smör, vit blockchoklad och lime. Det blev ganska gott, men väldigt sött och extremt smörigt... Man kunde inte äta mer än en bit åt gången om jag säger så...

    Annars brukar jag göra vit ischoklad på 200 g choklad och 100 g kokosfett och när det har smält så rör jag ner en dryg dl kokos i - supergott med litegrann att tugga på också!

  • cheetah

    Här är förresten receptet som jag gjorde:

    Limegodis

    ca 40 stycken

    2 dl Vispgrädde
    3 dl socker
    100 g Svenskt Smör
    200 g vit blockchoklad
    rivet skal av 1-2 lime
    Blanda grädde, socker och smör i en kastrull. Låt det koka under omrörning i ca 5 min. Bryt chokladen i mindre bitar och låt dem smälta i gräddblandningen. Smaksätt med limeskal. Häll smeten i en oljad form ca 20x20 cm. Ställ den kallt, gärna över natten, så att chokladen stelnar. Skär upp i bitar. Förvara i kylen med smörpapper mellan lagren.

    Man borde ju kunna utesluta limen helt om man vill...

  • cheetah

    Hm, men pingus - är det inte det som är grejen med ischoklad, att man måste ha den fryst? Eller jag vet inte, men min smälter alltid om jag har den framme... Och den räcker bara längre om man har den i frysen, för då orkar man inte springa och hämta så många gånger!

    Jag tror inte att receptet jag skrev pallar särskilt länge i rumstemperatur heller, tyvärr...

Svar på tråden Vit ischoklad....!!