Inlägg från: Flisan79 |Visa alla inlägg
  • Flisan79

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Frelin skrev 2011-09-12 23:16:30 följande:
    Men waynes kl 11 på onsdag då :)
    tycker jag låter bra.

    Vart exakt ligger  det`?
    jag har ju inte varit med när ni fikat där.
    Inne på mio (plan 2) som ligger på sveavägen. Mitt emot konserthuset.
    En lite tillfällig blogg/hemsida www.nogg.se/glansitillvaron
  • Flisan79

    Idag är det bvc besök nr 2. Ska bli spännande och se hur mycket hon lagt på sig. Tycker hon både ser mer trind ut och känns tyngre.

    Lovisa har nu märkt av att lillasyster tar tid av mamma och det första uppenbara utbrottet var nu på morgonen. La Emilia hos Stefan och tog hand om Lovisa till 100% en stund vilket hjälpte en hel del.


    En lite tillfällig blogg/hemsida www.nogg.se/glansitillvaron
  • Flisan79

    Sanna: inget mer än det klassiska slå på rumpan över axeln tricket.

    Vid magont kan de gilla att man bär dem med magen neråt. Öhhh, svårt att förklara men att de lixom hänger på din arm med magen mot armen.

  • Flisan79

    Velvet: klart du får. Häng med nästa gång. Blir säkert ny fika inom kort.

    Xanncar: klart det är ok. Dessutom kan ju ett hav av bebisar kaske locka ut din lilla

  • Flisan79

    BVC besöket avklarat. Emilia är nu 54 cm lång och väger 4250 g vilket ger en kurva rakt upp på vikten
    Själv har jag gått ner 2,2 kg på en vecka, jösses!! Skitnöjd och förvånad

  • Flisan79

    Hittade den här sidan angående rapning. Finns video tom:

    http://www.pregnancyneeds.net/burping-a-baby

    Själv lägger jag upp henne ganska långt på höger axel så att huvudet typ hänger ner över axeln. Med höger hand håller jag tummen under hennes vänstra armhåla och pekfingret på hennes bakhuvud. Med vänster hand klappar/bankar jag och smeker ryggen.


    En lite tillfällig blogg/hemsida www.nogg.se/glansitillvaron
  • Flisan79
    LinnJes skrev 2011-09-13 15:44:14 följande:
    Får se om vi kommer imorgon, Henrik slutar tidigt för en gångs skull, så kanske borde passa på att umgås... Han har ju inte kunnat ta de där 10 pappadagarna eftersom han pluggar, så har inte blivit någon direkt familjetid nu tyvärr. Men kanske dyker förbi en snabbis ändå... Får se.

    Angående rapning, måste de rapa? Aston kanske gör det en gång av fem... Verkar inte må dåligt av det. Han pruttar visserligen en hel del. Kan bero på att han inte bajsat ordentligt på en vecka nu... Börjar bli lite orolig. Något bra "bajs-tips"? Han verkar ju liksom glad, sover och äter, vaken emellan, inte kinkig. Så därför jag inte oroar mig mer än vad jag gör..
    Nej, om de inte behöver rapa så gör det inget. Vi rapar någon gång per dag. Kör bara axelgrejen när det märks att det behövs vilket är relativt sällan. Alla tre barn har varit likadana. Har tex aldrig väkt ett barn som somnat vid bröstet bara för att rapa henne.

    På föräldrautbildningen vi gick vid första barnet fick jag lära mig att allt från att bajsa hela dagarna till en gång varannan vecka var helt normalt. Kommer ihåg att jag tänkte att det skulle vara skönt med en som skiter sådär en gång i veckan typ. Har såklart fått tre barn som skiter hela tiden
    Den BM berättade att hennes eget barn var som en klocka. Varannan lördag sket hon
    En lite tillfällig blogg/hemsida www.nogg.se/glansitillvaron
  • Flisan79

    En helt OT fråga:

    Någon som har erfarenhet av biljettköp/ticnet?

    Vi skulle i våras (25 maj) gått på stand up med Rob Schnider och köpte då biljetter. Tyvärr så blev det inställt och vi fick då ett erbjudande om att lösa in biljetten inom ett visst datum eller behålla dem och använda dem när han skulle komma på nytt datum. Eftersom att vi gärna vill se honom så behöll vi biljetterna.
    Han har fortfarande inte kommit och på ticnets sida står det att det inte finns något inplanerat med honom. Jag har mailat ticnet flera gånger om detta men får bara ett svar om att svar på frågan kommer inom 2 dagar....ehhh....nej det gör det inte för får inget svar alls.
    Tänker nu i veckan åka till Globen där jag hämtade ut biljetterna och ta tjuren vid hornen.
    Frågan är väl eg om biljetterna går att lösa in nu? Har kvar mailet där det står att man kunde välja behålla dem till nästa framträdande men om han aldrig kommer? Ska vi bara slänga de pengarna i sjön? Är ändå 700 spänn.


    En lite tillfällig blogg/hemsida www.nogg.se/glansitillvaron
  • Flisan79
    SannaMac skrev 2011-09-13 21:46:41 följande:
    Har gått bättre idag med rapgrejen... eller, han har inte rapat mer än kanske en gång, menhar inte heller varit orolig. Bajsar gör han som sjutton, tre gånger idag tror jag och nu senast ett sånt vansinnigt megalass, helt rätt färg också Usch, men jag oroar mig ändå. Är sjukt hormonell och lipar typ hela tiden. Lisa också, så vi är två hormoniacs här hemma...

    Och på tal om vikt ställde jag mig på vågen idag och kan konstatera att jag tappat ca 17 kilo sen i fredags... vägde mig aldrig sista veckan men är övertygad om att jag vägde ca 90. Nu nere på 73 och haralltså bara 8 kilo kvar till trivselvikt. Fortfarande vätska i kroppen, så där lär ytterligare kilon ryka. Coolt!!
    Shit! Då ligger jag i lä med mina 9 kg men har ca lika många kg kvar som dig till idialvikten.

    Skönt att han verkar må bra. Vi har ju som sagt med en bajsare här hemma. Varje blöja är bajsblöja men iom att mina två andra var likadana så är det normalt i mina ögon.
    En lite tillfällig blogg/hemsida www.nogg.se/glansitillvaron
Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn