Recept.
Perfekt! Hoppas här blir massor av recept sen. Ska prova på att baka nåt nyttigt bröd nån dag snart. Då kommer det upp här sen. :)
Perfekt! Hoppas här blir massor av recept sen. Ska prova på att baka nåt nyttigt bröd nån dag snart. Då kommer det upp här sen. :)
Här kommer receptet på brödet jag skrev om. Detta är originalreceptet och jag gjorde lite ändringar när jag gjorde det. Skriver det inom parantes. Ingredienser 5 dl vetemjöl (tyckte det var onödigt,jag tog 2dl vetemjöl special men hade tagit durumvete om jag haft det hemma, och 3dl fint rågmjöl) 3 dl rågsikt 2 dl grahamsmjöl 2½ dl rågkross 1 dl vetekli ½ dl solrosfrön (jag tog skalade solroskärnor, spelar nog ingen roll vilket.) 1 tsk salt 4 tsk bikarbonat 1 dl mörk sirap 1 l naturell yoghurt ( max 3%) (Här kan man nog lika väl ta lättyoghurt, men jag hade inte det heller hemma.) Gör så här Blanda alla torra ingredienserna ordentligt. Blanda i yoghurt och sirap. Fördela i två brödformar, grädda i 175 grader i ca 1½ timme. Ytan ska bli mörk och knaprig. Tips! Smaksätt gärna med 2 msk lingonsylt
Oj vad dumt det hamnade. Jag hade spaltat upp det när jag skrev. Är det för att jag gjorde det via mobilen? Ska testa igen.
Här kommer receptet på brödet jag skrev om. Detta är originalreceptet och jag gjorde lite ändringar när jag gjorde det. Skriver det inom parantes.
Ingredienser
5 dl vetemjöl (tyckte det var onödigt,jag tog 2dl vetemjöl special men hade tagit durumvete om jag haft det hemma, och 3dl fint rågmjöl.
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
2½ dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl solrosfrön (jag tog skalade solroskärnor, men det spelar nog ingen roll vilket)
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1 l naturell yoghurt ( max 3%) (här kan man nog lika väl ta lättyoghurt, men jag hade inte det heller hemma)
Gör så här
Blanda alla torra ingredienserna ordentligt.
Blanda i yoghurt och sirap. Fördela i två brödformar, grädda i 175 grader i ca 1½ timme. Ytan ska bli mörk och knaprig.
Tips! Smaksätt gärna med 2 msk lingonsylt
Nu blev det bättre. Glöm föresten inte smörja brödformarna. Annars fastnar brödet lätt. Och just det. Jag la i brödkryddor också men det gör man som man vill.