Forum Kosthållning - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Tis 13 sep 2011 09:16 Läst 1029 gånger Totalt 7 svar
    Tis 13 sep 2011 09:16

    Dela med er av era bästa "smalrecept" Solig
    Det är alltid bra med mattips att ta till när inspirationen sinar.

  • Tis 13 sep 2011 09:28 #1

    Här kommer ett jätegott recept på en soppa som värmer och mättar nu i höstmörkret och smal är den ochså.

    Tomatsoppa med tortellini. 4 portioner

    250g tortellini med ricotta och spenatfyllning
    5dl grönsaks buljong
    5dl keldas tomatsoppa mediteranian
    100g philadelphia ost med svartpeppar och vårlök
    salladslök till garnering

    gör så här

    koka upp buljonen och lägg i tortellinin, koka den i ca 2 minuter tills den är mjuk, häll på hälften av tomatsoppan och koka upp.
    häll upp resten av soppan på en tallrik och blanda i osten, rör tills osten är tillräckligt utblandad.
    Häll i sopp och ost blandningen i resten av den kokande soppan rör tills osten smält helt. koka på svag värme och rör försiktigt så inte tortellinin går sönder.  
    Klipp lite salladlök över.
    klart att servera. Servera gärna en bit grov baguette till soppan.

    Man kan variera soppan genom att byta ut tortellinin med någon annan fyllning.

    Smaklig måltid!!Glad

  • Tis 13 sep 2011 09:51 #2

    Tack Babbsan! Skål

  • Tis 13 sep 2011 21:37 #3

    Perfekt! Hoppas här blir massor av recept sen. Ska prova på att baka nåt nyttigt bröd nån dag snart. Då kommer det upp här sen. :)

  • Lör 17 sep 2011 08:15 #4

    Här kommer receptet på brödet jag skrev om. Detta är originalreceptet och jag gjorde lite ändringar när jag gjorde det. Skriver det inom parantes. Ingredienser 5 dl vetemjöl (tyckte det var onödigt,jag tog 2dl vetemjöl special men hade tagit durumvete om jag haft det hemma, och 3dl fint rågmjöl) 3 dl rågsikt 2 dl grahamsmjöl 2½ dl rågkross 1 dl vetekli ½ dl solrosfrön (jag tog skalade solroskärnor, spelar nog ingen roll vilket.) 1 tsk salt 4 tsk bikarbonat 1 dl mörk sirap 1 l naturell yoghurt ( max 3%) (Här kan man nog lika väl ta lättyoghurt, men jag hade inte det heller hemma.) Gör så här Blanda alla torra ingredienserna ordentligt. Blanda i yoghurt och sirap. Fördela i två brödformar, grädda i 175 grader i ca 1½ timme. Ytan ska bli mörk och knaprig. Tips! Smaksätt gärna med 2 msk lingonsylt

  • Lör 17 sep 2011 08:16 #5

    Oj vad dumt det hamnade. Jag hade spaltat upp det när jag skrev. Är det för att jag gjorde det via mobilen? Ska testa igen.

  • Lör 17 sep 2011 08:21 #6

    Här kommer receptet på brödet jag skrev om. Detta är originalreceptet och jag gjorde lite ändringar när jag gjorde det. Skriver det inom parantes.

    Ingredienser
    5 dl vetemjöl (tyckte det var onödigt,jag tog 2dl vetemjöl special men hade tagit durumvete om jag haft det hemma, och 3dl fint rågmjöl.
    3 dl rågsikt
    2 dl grahamsmjöl
    2½ dl rågkross
    1 dl vetekli
    ½ dl solrosfrön (jag tog skalade solroskärnor, men det spelar nog ingen roll vilket)
    1 tsk salt
    4 tsk bikarbonat
    1 dl mörk sirap
    1 l naturell yoghurt ( max 3%) (här kan man nog lika väl ta lättyoghurt, men jag hade inte det heller hemma)

    Gör så här
    Blanda alla torra ingredienserna ordentligt.
    Blanda i yoghurt och sirap. Fördela i två brödformar, grädda i 175 grader i ca 1½ timme. Ytan ska bli mörk och knaprig.

    Tips! Smaksätt gärna med 2 msk lingonsylt

  • Lör 17 sep 2011 08:23 #7

    Nu blev det bättre. Glöm föresten inte smörja brödformarna. Annars fastnar brödet lätt. Och just det. Jag la i brödkryddor också men det gör man som man vill.

Endast gruppmedlemmar kan skapa trådar i gruppen.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll