• SJLN

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    JohannaN2015 skrev 2015-10-22 20:59:23 följande:

    Men här gör jag ett hjärta och det blir två frågetecken Hahaha! Konstigt min bild är iaf högre upp!! Och jag vet inte hur man svarar till personen?? HJÄLP??


    Kan nog se olika ut beroende på vad man använder för enhet men jag sitter på en android telefon och "svarar" genom att trycka å kugghjulet längst till höger och välja "citera". Emojis kan man inte använda, då blir det bara frågetecken. Man får göra som på den gamla goda tiden och skriva alla tecken så blir det en emojis ändå

    Men jag ser tyvärr inget på ditt test. Förhoppningsvis blir det tydligare om du gör ett nytt idag/imorgon. Lycka till!
  • SJLN

    Vill inte citera någon speciell, men angående diskussionen kring när ägget fäster...

    Jag skulle vilja påstå att det fortfarande finns mycket vi människor fortfarande inte riktigt vet när det gäller graviditeter. Till exempel vet man fortfarande inte riktigt hur det går till när ägget fäster i livmodern, vilket är en av anledningarna till att man inte alltid kan hjälpa kvinnor som inte lyckas bli gravida.

    Och eftersom det finns information om NÄR ägget fäster som säger ganska olika så kanske det helt enkelt är så att man inte riktigt vet det än heller.

    Enligt läkaren jag träffade senast på Gyn så är det så att om hjärtat fortfarande slår på fostret så utvecklas det fortfarande som det ska, punkt slut. Baserat på det så fick jag positivt gravtest en vecka FÖRE ägglossning förra gången jag var gravid, eftersom fostret var i vecka 5+ när jag 7 veckor efter mitt positiva test gjorde ultraljud. Spännande. (Den graviditeten slutade i missfall och nu är jag gravid med ett foster som är lika långt gånget som jag är )

    Finns alltså mycket kvar är upptäcka än tror jag.

  • SJLN
    Cyanea skrev 2015-10-26 21:12:57 följande:

    Men snälla rara, vad har du för belägg för det?! Det finns hur mycket forskning på detta som helst, det är inget mysterium! Man har stenkoll på detta, hur tror du annars att ferrtilitetsmedicinen kommit så långt som den gjort? Baserar du det på egna erfarenheter eller... ja, vad exakt? 

    Och det är det dummaste jag hört att man plussar före gravtest. Man vet att hCG börjar produceras när embryot fäst, det är nämligen då cellerna som bildar moderkakan börjar producera det. Hur i sjutton utsöndrades det före befruktning?Du måste ha haft ÄL tidigare än du trodde.

    Jag blir riktigt irriterad av ditt inlägg, jag förstår inte alls vad du vill ha sagt med det här. Du har ju ingen som helst koll och misskrediterar de som kommer med relevant fakta. Jättemärkligt! Vill du verka påläst - kolla upp din forskning först. 


    SecretlyMe skrev 2015-10-26 21:45:21 följande:

    Det finns otroligt mycket att göra för de som inte lyckas bli gravida. Oändligt mycket. Men jag antar att du inte utretts för barnlöshet och inte varit inne i den svängen själv. Då brukar man inte sitta på så mycket fakta.

    Man kan inte riktigt veta när ägget fäster, helt riktigt. Men ägget behöver celldelas och utvecklas till en blastocyst för att vara "friskt" och fäster alltså därefter, vilket sker tidigast dag fem och som senast dag tolv (mellanvärde på 5-10 dagar).

    Att hjärtat slår behöver tyvärr inte innebära att embryot utvecklas friskt. Hur skulle du annars förklara sena missfall? Missfallsrisken är högre tom v 12 och trots att man kunnat se hjärtat slå finns det inget som säger att det kan gå fel senare i graviditeten.

    Det med att du fick positivt en vecka före ägglossning tänker jag inte gå på. Utan ett befruktat ägg är du inte gravid. Jag säger som ovan att du haft tidigare ägglossning alt att du inte hade mens utan en blödning under din graviditet. Låter mest troligt att du hade sen ägglossning i din tidigare cykel och att du därför räknades vara i v 5 och inte 7.

    Men vad vet jag. Finns nog mycket jag kan lära mig oxå, men aldrig att jag går på sådant som är fysiskt omöjligt :)


    Hcgsignalerr skrev 2015-10-26 22:26:38 följande:

    SJLN beklagar ditt mf! :( o grattis till din nya graviditet! du kan ju omöjligt bli gravid om du inte ägglossat. Troligast hade du äl en v tidigare än du trodde, eller så utvecklades inte fostret som det skulle eftersom du fick mf, o såg ut att vara i v 5 o inte i v 7.


    Nej jag förstår väl själv att det är omöjligt att få ett positivt graviditetstest FÖRE ägglossning, och det är just precis det jag säger. Att det fortfarande forskas kring graviditeter, och att nya saker finns att upptäcka. Det jag ville poängtera var att det läkaren sa till mig (alltså inget jag googlade fram på tvivelaktiga sidor) omöjligt kan stämma, för att DÅ skulle jag ha plussat före ägglossning. Alltså kan även läkare ha fel, för att forskningen de baserar det de säger på inte stämmer.

    Och cyanea - jag vet att det finns mycket man kan göra för många ofrivilligt barnlösa, men jag vet också att man inte alltid lyckas och är det är därför det fortfarande forskars kring inplanteringen av det befruktade ägget. Jag skulle vilja påstå att jag skev "vilket är en av anledningarna till att man INTE ALLTID kan hjälpa kvinnor som inte lyckas bli gravida." ordagrant. Jag skev aldrig något om att ofrivilligt barnlösa inte kan få någon hjälp alls?

    Jag tyckte det var onödigt att hoppa på någon som gör gravtest "för tätt inpå ägglossning" bara för att den forskning vissa förlitar sig på säger en sak och annan forskning säger något annat.
  • SJLN
    Cyanea skrev 2015-10-27 14:11:35 följande:

    För mig känns det viktigt att det är korrekt information som delas och sprids här på forumet. För mig tog det tre år att bli gravid, och som SecretlyMe skriver så har jag hunnit både göra fertilitetsutredning och IVF under åren. Innan dess läste jag alldeles för mycket trådar och intalade mig alla möjliga saker, precis som jag ser är vanligt att andra gör här. Alla dessa myter fick mig att hoppas på saker som inte fanns på riktigt, och det gjorde mig väldigt illa. Jag vill inte att någon annan ska behöva råka ut för detsamma.

    Min mening är inte att sänka någon, bara räta ut hur det ligger till. Det är bra när folk stöttar och peppar varandra, men det är också skadligt när man gör det på fel sätt. Vi behöver inte proppas fulla med hörsägner som upprepats i trådarna här på FamiljeLiv tusentals gånger, för det hjälper inte. Man blir inte gladare av att få hoppet upptrissat av saker som inte stämmer, blir man inte gravid blir man bara ledsen. Dröjer plusset och "alla andra" plussar tätt inpå ÄL tror man att det är så det ska vara och blir orolig för att något är fel med en när sanningen egentligen kanske är att den som skrivit det inte haft koll på ÄL. 

    Vad gäller ofrivillig barnlöshet forskas det absolut massor på det, men så vitt jag vet brukar själva implantationen inte vara boven i dramat. Jag säger det eftersom jag hunnit sätta mig in i frågan efter år av behandlingar, som biolog med många poäng i genetik och avel samt medlem i en av Sveriges djurförsöksetiska nämnder (som hanterar alla ansökningar om att få göra djurförsök, vilket man alltid gör förr eller senare med sådana här studier. Där träffar man bl.a. forskarna som arbetar med frågorna och de har skyldighet att uppdatera om all tillgänglig forskning inom ämnet). Jag har inte sett någon forskning som tyder på luckor i just den delen, även om jag aldrig någonsin skulle hävda att vi vet allt om något. Men forskningen är, så vitt jag vet, rörande eniga i de basala funktionerna av graviditeter. Att mäta hCG som utsöndras är en enkel match jämfört med kromosomanalyser och annat man gör. 


    Jag skulle vilja påstå att jag inte delat någon "fakta" jag läst mig till på olika trådar på familjeliv. Det enda jag skrivit är att forskare tror att ofrivillig barnlöshet i vissa fall beror på problem när ägget ska fästa i livmodern, och att det därför fortfarande forskas kring det. Detta är inte baserat alls på familjeliv utan på Anneli Stavréus-Evers som arbetar på Uppsala universitet, läser man om henne på deras hemsida står det "Docent i reproduktionsendokrinologi med forskning inriktad på reproduktionsmedicin, speciellt samspelet mellan det befruktade ägget och livmoderslemhinnan under implantationsprocessen. Syftet med forskningen är att förbättra diagnos och behandling av infertilitet."

    Om din mening inte är att sänka någon kan jag tipsa om att uttryck som "men snälla rara" "det dummaste jag hört" och "vill du verka påläst..." kanske är bra att undvika, speciellt när man uppenbarligen bara skummar igenom den andra personens text istället för att läsa vad som faktiskt står.

    Jag håller absolut med om att det är dumt att säga att folk nog är gravida när de inte är det, det skapar en onödig besvikelse när det visar sig vara fel.
  • SJLN
    Pipam skrev 2015-11-01 19:08:28 följande:

    Inbillning? :(


    Nej nog syns det ett streck där :) håller tummarna för att det inte är spök.
  • SJLN
    halo83 skrev 2015-11-02 06:10:08 följande:

    Gårdagens svaga streck gav idag tydligt svar .... Jag är gravid!


    Ja det var starkt och fint, grattis!
  • SJLN
    Fridaaa90 skrev 2015-11-05 17:55:00 följande:

    Varför syns ingen bild??


    Ser bild på båda inläggen. Och jo jag ser något där men svårt att säga om det är svagt plus eller spök.
  • SJLN
    PrinsessanNova13 skrev 2015-11-05 23:49:13 följande:

    Kan nån hjälpa mig....

    Blev gravid men fick missfall för en vecka sedan... Blödde kraftigt i 3 dagar sen blödningsfri...

    Tog ett gravtest nu som visar negativt...tog ett ägglossningstest på samma urin och de visar två starka tydliga streck :-O

    Kan det vara så att man får ägglossning 1 vecka efter missfall ??

    Har haft måååånga missfall och min kropp brukar INTE fatta grejen och HCG hormonet brukar stanna kvar i typ 2-3 månader ... Men jag testade enbart för att brösten ömmar och livmodern känns "tung" som alltid när jag är gravid eller ska ha ägglossning plus att jag var så godissugen hahaha...

    Blev så paff när ägglossningstestet gav utslag så jag måste fråga...


    Det är säkert inte omöjligt... Men kan det inte vara så att äl-testet ger utslag på graviditeten fortfarande men att det är för lite hormoner för att gravtestet ska ge utslag?
  • SJLN
    JanetBananet skrev 2015-11-07 08:14:52 följande:

    Jag behöver er hjälp då oron idag har blivit ännu större. Jag vaknade flera ggr tidigt i morse men vid 7 bestämde jag mig för att gå upp. Det värkte ju och värken jag kände var mensvärk. Mina bröst har ömmat senaste två dagarna så jag tänkte direkt att nu är det kört.

    Så jag tog ett CB som visade starkt plus.... Men så tog jag ju ett av TL's också för att få bekräftat att det stegrar....

    Men jag fick inte det bekräftat....Jag tycker dagens ser svagare ut!?? Hjälp.

     

    HJÄLP!!!




    Jag blev också orolig när mina test minskade såhär. Speciellt med två MA bakom mig. Men nu är jag i vecka 11+0 och det lever än! Så oroa dig inte över hur starka testerna är, se till att få ett ultraljud om några veckor istället om du är väldigt orolig <3
  • SJLN
    annajenni skrev 2015-11-08 07:00:38 följande:

    Nu kan det väl inte vara spök iaf? Ändå konstigt att jag är på bim - 7.


    Grattis! Ja visst låter det tidigt men inte alls omöjligt. Själv fick jag ett tydligt plus (även digitalt) på äl+8, alltså bim -6. Testade iof inte dagen innan så vet inte om det skulle gett utslag då. Men två tidiga ultraljud bekräftar båda att äl skedde precis när jag trodde så, absolut möjligt
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester