Inlägg från: Hanna 681 |Visa alla inlägg
  • Hanna 681

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    Aseh och sommartjej 77: jag bor i Stockholm också!

    Jag har precis varit och tagit 3 mån vaccin, det gick bra men Gustav blev ju såklart ledsen. Gustavs viktkurva har börjat peka nedåt. Har i princip helammat och tycker att jag ger honom mat rätt ofta, även nattetid (här sover vi inte hela nätter, utan äter minst 2-3 gånger mellan 24-06). Verkar dock som mina hormoner är på topp, för känner mig inte alls trött. Nu ska jag iaf börja med ersättning på dagen, vill ju inte att Gustav ska bli en liten smalis.

    Gustav älskar att suga på händerna och titta på sina fötter!

  • Hanna 681

    Och stort grattis lilla idisen! Jag är inte heller gift, så kanske skulle slå till på mina barns dop i dec... (ska ha dubbeldop för både Gustav och min 2 åriga dotter)

  • Hanna 681

    Ja, man kan väl ge en liten sked av olika smaker vid 4 mån. Bara för att känna/prova smak. Det är väl bra att ge smakportioner samtidigt som man ammar har jag hört, så om man vill sluta amma vid 6 mån kan det vara bra att börja låta dem smaka mat tidigare... jag kommer nog vänta med smakportioner till 5-6 mån

  • Hanna 681

    Nellepelle: Hihi, ja kanske därför min dotter varit så svår med maten. Hon började smaka mat vid 5,5 mån. Får se om jag börjar tidigare då, vill gärna att Gustav blir ett barn som gillar att äta!

  • Hanna 681

    Ja, det går verkligen fort. Gustav börjar bli allt rörligare, rullar nästan runt. Har era börjat rulla?

  • Hanna 681

    Hej Klara! Jag märkte av förra klängfasen, och går väl också in i nästa snart. Han har inte varit så gnällig, men vaknar oftare och vill vara nära.

  • Hanna 681

    Jag räknar inte med att få tillbaka mensen före jag slutat amma, så var det förra gången när min dotter var tio mån. Skönt att slippa!

  • Hanna 681

    Hej hopp!
    Hur är det med er alla? Har börjat ge Gustav gröt och det går jättebra, han bara gapar av förtjusning. Har gett potatis, gillar det med! Tänkte höra om någon av er har tips på recept till mos-mat, typ om det finns någon bra hemsida eller så?

    Just nu stoppar Gustav allt i munnen och det verkar som att tänder är på G så småningom, kliar typ i munnen..

  • Hanna 681

    Hej hej! Ni som ger smakisar, ger ni lite vatten till bebisarna också? Brukar ge mat vid lunch och sen amma efter, men Gustav är inte så intresserad av att ammas efter (är väl mätt..) han har blivit ganska hård i magen, så tror att han kanske skulle må bra av lite mer vätska.

    Annars är allt bra med oss

  • Hanna 681

    Okej, då ska jag också prova ge vatten. smart att ge vatten innan maten. Har också ökat maten lite så han får en portion lunch och fruktpure. Till middag gröt med katrinplommon. Jag har haft Lactulos i Gustavs gröt också, så nu är han inte så hård i magen. Gustav är en långis 7,4 kg och 70 cm

  • Hanna 681

    Ja, vår barnläkare sa att jag kunde ge 2,5 ml lactulos i ersättningen (då var han 2 mån). Man kan ge 2,5 ml två gånger om dagen (totalt 5ml) när de är 1 mån-1 år, enligt FASS. Vi har gett ca 3-4 ml totalt nu när han är lite större. Tänker nog fortsätta ge tills jag ser att magen kommit igång ordentligt och sen dra ned på mängden successivt. Molly50: här går det också många dagar mellan bajsningarna 3-4 dagar, men har blivit lite oftare sen jag började med katrinplommon och päronpure. Anledningen till att han har varit hård i magen tror jag främst beror på att det går många dagar mellan. På Apoteket har de sagt att semperdroppar kan sätta fart på magen, men Gustav verkar få ont i magen av dem.

  • Hanna 681

    Min bebis som är 6 mån idag är också ganska smal i förhållande till längd, men han har haft öroninflammation i en vecka och ätit väldigt dåligt. Fått penicillin nu, så kanske blir bättre snart. 72 cm och 7540 gram..

  • Hanna 681

    Hej!
    Hur går det för er alla? Tänk vad stora de har hunnit bli!

    Gustav har börjat åla sig fram. Så inga lugna stunder längre. Två tänder har han fått och tredje verkar vara på gång också. Magen har kommit igång bättre nu också.

  • Hanna 681

    Jag ger mest burkmat, hinner liksom inte med att göra själv. Ska försöka bättra mig! En ångkokare lät kul, kanske skulle fixa en sådan. Har "Big problems" med amningsavvänjning. Har dragit ned på den och han äter bra med fast föda, men dricka vill han bara göra från bröstet. Snark! Ibland dricker han välling, men inte så ofta. Vatten dricker han bara lite lite. Det löser sig väl, men trött på att amma. Äter 1 gång per natt, tycker det är ok. Han verkar hungrig eftersom det kurrar i magen..

    Gustav är ingen tungviktare direkt, men han väger nog 8 kg och är 73 cm lång. Han har varit sjuk ganska mycket, verkar dessvärre vara ett öronbarn. Blivit behandlad 5 gånger redan och nu sist sprack trumhinnan, stackars plutten! Men han tar det hela ganska bra ändå.

    Ska flyga för första gången med gustav om tre veckor! Härligt att komma iväg på semester till Grekland, det var ju ett tag man var utomlands.

  • Hanna 681

    Hej hej! Ja, nu har det gått ett tag sedan de små var bebisar! Gustav blir 14 mån till helgen. Han springer och klättrar på stolar mest hela tiden. Älskar att gå och gömma sig med syrran. Vikt och längd har jag inte koll på längre, men han följer sin kurva..tycker att han har ganska stark vilja också ð??? hoppas det är bra med er alla!

  • Hanna 681

    Hej! Nej, Gustav ska vara hemma till han blir 2 år tror jag (ev att han får börja i maj). Men vi ska snart bytas av, jag börjar jobba i dec och pappan ska vara hemma. Ska bli kul att börja jobba, men kommer sakna mys med barnen på heltid!

Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!