Inlägg från: Hanna 681 |Visa alla inlägg
  • Hanna 681

    Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!

    Hej! Är gärna med också! Hanna 681 (Hanna) - Gustav född 27 aug. +7 dagar. Andra barnet. Har provat semperdroppar i en veckas tid, men tyckte att det bara blev värre. Nu har vi slutat, och allt är frid och fröjd (kanske bara inbillade mig att han hade ont i magen). Mitt första barn hade kolik, så är lite nervös över det.

  • Hanna 681

    Kakmonstret: min andra är också en son, och det är verkligen skillnad med misser. Får vara snabb med blöjan på igen. Men lättare att torka bajs tycker jag. Skolade in min dotter på dagis för en månad sen, har fortfarande separationsångest. Hormonerna spökat och blir lätt ledsen när något barn är ledset.. Det går nog bra ska du se!

  • Hanna 681

    Är inte heller så hungrig, men konstant sugen på sötsaker som kakor och bullar... Bra för hälsan

  • Hanna 681

    Lilla Idisen: jag hade en konstig tryckkänsla mot rumpan två veckor efter förlossningen pågick det. Blev värre när jag gick mkt. Kändes lite som smärtsam träningsvärk. Blev inte bättre av att min svanskota fick sig en smäll under förlossningen, den är fortfarande ömmen det var det värt :) förstår inte hur man lyckas gå upp så lite under graviditeten, jag gick upp ca.25 kg så har lite att jobba med.

  • Hanna 681

    Hej! Här funkar amningen fint, men jag själv är inte en amningsperson (men det är ju praktiskt och bra för imunförsvaret). Min son ligger och knorrar ca 2 timmar varje natt. Tänkte att han kanske hade ont i magen, så provat semperdroppar och minifom igen. Varje gång jag testar semperdropparna verkar han dock verkligen få ont i magen (har provat ien veckas tid förra veckan). Så nu har jag slutat med dem igen. Ska nog sluta oroa mig över det. Kan meddela att jag promenerat en timme idag, trots att det regnat :) vichy vatten har jag kört med för att få bort torsk/svamp på tungan. Man kan borsta med en lite babytamborste efter varje amning, ganska jobbigt men funkar. Sedan tvåtta brösten med vichyvatten också. Min BVC sköterska har en teori om att semperdroppar är bra mot torsk/svamp också, men det finns ingen forskning som stöder detta. Har också fått leenden i veckan, så gulligt! :)

  • Hanna 681

    Här bajsas det också mycket, men det varierar från dag till dag. De dagarna han bajsar mer sällan, verkar han mer besvärad. Typ att det kniper lite och han har svårt att klämma ut det... Fast det är så löst. Har slutat med alla dropparna, för jag tycker bara det blivit värre med dem. Minifom gjorde att han bajsa mer sällan, vilket han inte verkar trivas med. Är det bara jag som har en liten med massa prickar (hormonpiltor eller vad de nu kallas för) i ansikte? Hoppas de vill ge med sig snart! Någon som vet hur länge de brukar sitta i? Skorv har vi också en massa, så här smörjs det för fullt med borago-krämen som verkar hjälpa.

  • Hanna 681

    Har samma problem som Aurora. Min lilla Gustav vill äta massor på kvällen och blir aldrig nöjd, sover dock ofta hela nätter (men ligger och "snackar" i sömnen, så jag vaknar ändå ). Har också funderat på ersättning, men är rädd att jag ska känna mig lat. De måste ju suga mer för att mjölkproduktionen ska öka, så jag avvaktar lite. Verkar ju som alla våra bebisar är i en tillväxtfas nu. Gustavs prickar börjar ge med sig, så nu kan vi fota utan att han ser ut som en finnig tonåring

  • Hanna 681

    Tycker ni inte att det är fantastiskt kul med en liten bebis? Hade helt glömt bort hur det var trots att det bara var två år sedan sist. Och livet som tvåbarnsmamma går som på räls

  • Hanna 681

    Är också en smalis i vanliga fall, åt som en häst under graviditeten. Nu är jag inte heller speciellt hungrig och glömmer bort att äta ibland när jag borde. Kanske blir vi hungrigare när bebisarna äter större mängder mjölk?

Svar på tråden Vi som fick barn runt 20 aug och var jävligt bra på det!