• Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 20 Sep 14:11
    1208 visningar
    3 svar
    3
    1208

    Mat och träning

    Kickstartprogrammet innebär ett mycket lågt energiintag och då rekommenderar vi måttlig med träning och träning på lågintensivnivå. Vill du träna mer under de två Kickstartveckorna kan du äta en påse extra per dag.


     


    När du börjar äta vanlig mat kombinerat med Allévo är det jättebra att höja träningsnivån. Tränar du lågintensivt, till exempel promenerar, behöver du inte tänka så mycket på när du ska äta i förhållande till träningen. Tränar du på en högre intensitetsnivå, där du får upp pulsen och blir ordentligt svettig, kan det vara bra att planera mattider i förhållande till träningstid. Ät inte för nära inpå träningen men starta inte heller träningen hungrig. Har du lågt blodsocker orkar du inte lika mycket och kan heller inte tillgodogöra dig träningen lika bra. Ät därför ett mellanmål 1-2 timmar innan träning. Mellanmålet kan gärna bestå av en fullkornssmörgås med proteinrikt pålägg. Tränar du svettig träning på morgonen äter du en liten frukost före träning och resten av frukosten efter passet.

  • Svar på tråden Mat och träning
  • Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 21 Sep 09:16
    #1

    Du missar väl inte chatten med träningscoach Linda imorgon torsdag kl 20.00.


    Du kan även gå in och ställa frågor till henne redan nu.

  • Äldre 21 Sep 09:44
    #2

    Länken till chatten hittar ni här
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/allevo-sveriges-storsta-viktresa-1/forum/m61157789.html

    Det går bra att ställa frågor redan nu

  • Dietis­t Viveca Annell
    Äldre 26 Sep 09:15
    #3

    Hoppa över återhämtningsmål efter träning när du ska gå ner i vikt men ät något är du kommer hem!


    Du har säkert hört att det är viktigt att äta efter träning och gärna en timme efter avslutat träningspass. Efter ett intensivt svettigt träningspass förbrukas en stor del av musklernas energireserver, muskelglykogen. Snabbast fyller vi på glykogen genom att äta och dricka något direkt efter träningen ett s k återhämtningsmål. Återhämtningsmålet ska innehålla både kolhydrater och protein t ex en drickyoghurt och en banan. Återhämtningsmål är viktigt för personer som tränar flera högintensiva pass per vecka.


     


    Men -


    tränar du mer måttligt ett par, tre dagar i veckan för att gå ner i vikt kan du istället utnyttja den extra förhöjda förbränning som kvarstår efter träningspasset. Hoppa över återhämtningsmålet, drick vatten och ät när du kommer hem. Då får du en extra skjuts på förbränningen timmen efter träning. Men gå inte och lägg dig på tom mage efter träning. Då kan kroppen använda muskler som energikälla under natten vilket är olyckligt.

Svar på tråden Mat och träning