• Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    callimero skrev 2011-12-04 13:41:12 följande:
    Hur var det för dig denna gång Lully, fortsatte molvärken hela tiden? Ja det är klart att funderingarna går kring om det är så att kroppen stöter bort embryona. Och så funderar jag på det som inte bara är molvärk utan intensiv kramp som varar en 5-15 minuter. Har haft så flera ruvanden, vaknat upp mitt i natten och nästan gått av på mitten några gånger av kramp. Och det är inte pga efterdyningar av ÄP som klinikerna alltid förklarat det. Inte när det gått så lång tid efter ÄP.

    Hur många dagar tog det i Aten?
    Var tog du USA-proverna?
    Jag har lätt mensvärk från och till och det ska vara normalt. Det du beskriver verkar vara för kraftigt och jag tror Dr D skulle vara intresserad av det, dvs kanske något immunologiskt. Jag hade telsamtal med Dr D först, ca en timme där han intervjudade allt möjligt, bl a vad man känner efter ET, symptom etc. För att utröna vad kroppen gör o reagerar. Sedan får du en lista prover som du kan ta i Sverige och maila ned. Jag och min man åkte sedan ned till Athen och tog USA-testerna hos Dr D. Men du kan ta alla prover där om du vill. Vi tog en weekend men har du brådis kan du åka på södagskvällen innan, träffa Dr D på måndag förmiddag och åka hem på eftermiddagen. Då blir du borta bara en måndag från jobbet. USA-testerna kan bara tas på måndag el tisdag förmiddag för de måste med ett flyg från Athen direkt till USA och vara framme inom 48 timmar. Det har Dr D koll på. Om du väntar till April så flyger Norweigian direkt Sth-Athen, då kan du åka allt på samma dag. (Om de flyger mån el tisdag förstås)
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-12-04 14:16:21 följande:
    Det låter smidigt att ta alla prover på plats. Blir det skillnad i kostnad kontra de man tar hemma?

    Vill du inboxa mig mail till Dr?
    Det beror på. Kan du ta proverna genom landstinget så blir det ju billigare. Men de som kan tas i sverige är nog inte så dyra i Athen heller, kanske någon tusenlapp. Det är USA testerna som är dyra de kostar 900 Euro allt som allt. De är mycket avancerade. Det finns inget labb i Sverige som klarar dessa tester. De skickas till Roselyn Franklin universitet för analys samt tester hur du skulle svara på IL droppet.

    Maila via hemsidan.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-12-04 15:09:13 följande:
    Man ber om "normal blodstatus" alltså? Funkar det att ta dessa hemma är det bra, frågan är bara hos vem. Vill inte gå till min gamla gyn som mer eller mindre talade om att jag icke var önskvärd där då de beslutat att ej ta emot kvinnor över 43 i fertilitetssyfte. Har gått dit sedan gymnasiet, tyvärr har min gamla gyn gått i pension och denna nya gör mig oerhört ledsen med sin attityd och uttalanden. Den distansgyn jag och myran har gemensamt har semester t o m mars.

    Har slängt iväg ett mail till Dr D nu. Lika bra passa på i sorgen då det är det enda som hjälper lite. Att försöka planera och se framåt.
    Inboxa mig din privata mailadress så ska du få blodprovslistan av mig. Där kan du se vilka prover som Dr D vill att du tar inledingsvis i Sverige.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-12-04 21:53:09 följande:
    Ok då ska jag ta det med båda i så kan ni ju hjälpa till med doser! Tur man har er kloka o erfarna medsystrar.

    Måste bara berätta, kom just hem fr middag hos vänner vars minsta dotter som är tre år under middagen kom till mig med ett paket. Ska jag få paket sa jag o hon bara nickade o la huvudet på sned. Öppna sa hon sen o det gjorde jag o blev nästan lite tårögd. Hon hade slagit in sin babydocka. Barn är sååå kloka När vi skulle gå kom hon springande med dockan o ville att vi skulle ta med den hem. Hoppas det var ett tecken på att vi snart ska få vårt efterlängtade barn. Kram
    Så gulligt! Det var ett tecken Myran! Det kommer en bebis snart!!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!
    Har bara tillgåg till telefonen. Fick akut åka till Gotland för min pappa har blivit sjuk. Han är 89 år. Han ligger nu på intensiven. Blir lite frånvarade ett tag!
    Lycka till Marythe!
    Kalimero, Dr D påtalade min ålder också:) men han hjälper dig ändå. Han sa att om det inte fungerar får du inte tro att det är behandlingen som är fel. Därför vill jag påtala att chansen är liten men den finns dock.

    Kramar alla!

  • Lully Hill

    Hej alla vänner!
    Tittar in lite snabbt!
    Pappsen har lämnat IVA men är mycket skruttig än och har fått problem med hjärtat. Än vågar man inte andas ut.
    Är dock tillbaka i stan en tid och slank in på drop in till min gyn och kollade UL. Hjärtat pickar på ännu!!  Nu är jag i v 10. Har fått tid för moderkaksprov i v 12. DS är ju tyvärr detalj ännu att oroa sig för, för oss gamlingar!

    Ska läsa igenom tråden och återkommer!

    kram så länge!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Myran, bry dig inte om kärrinjäveln! Jag hade en dust med henne i telefon också! Hon ville inte hjälpa mig med vul för jag hade inte gått hos henne. Trots att jag behandlades av CFC!
    CFC ska få veta hur hon beter sig! Om CFC säger att de kan göra ivf så ska hon hålla käften. De är CFC som är specialisterna!

  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-12-15 17:52:42 följande:
    Jag har mailat Svend på CFC o berättat vad hon sa. Tycker det är konstigt att hon pratar skit om dem när hon är deras samarbetsgyn. Ja, en kurs i hur man bemöter människor skulle verkligen inte skada!!!! Tack för ert stöd o olika tips. Skulle verkligen behöva en stöttande Gyn som kunde hjälpa mig. Jag vill verkligen varna er andra för den där kärringen, särskilt om man är äldre ska man inte gå dit!!!! Även om hon har rätt så behöver man inte framföra det på det viset. Vet inte vem jag ska kontakta.
    Jag går till Stein Olsen på Sibyllekliniken och inför IVF på CFC hjälpte Eva Einarsson på Strandkliniken mig. Hon hjälpte även till med Prednisolon.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Ps. vid mitt samtal med Eva Svanborg då hon inte ville hjälpa mig och jag ifrågasatte hur hon kunde vara samarbetsläkare åt CFC och jag var lite påstridig så slängde hon på luren i örat på mig!!
    Moget uppförande eller hur?! 


    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden 45 år och planerar IVF