Inlägg från: Lully Hill |Visa alla inlägg
  • Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    callimero skrev 2011-11-17 10:00:56 följande:
    Ja verkligen bra timpenning där.

    Låter som en bra tydlig plan myran. Det kan nog bli jämnare stl på äggblåsorna med Cetrotide innan du kör igång med FSH. Bra också att du testar en lägre dos!

    Lully, har du någon mer tid för att kolla HCG eller VUL?

    Jag ska ta Pregnyl som extra HCG-stöd nu efter ET, tre gånger var tredje dag from idag. Vet ej om det hjälper men jag testar. Det gör tyvärr att jag måste skjuta på gravtestet då det kan påverkas. Kollade två Apotek igår men det var slut så jag hoppas jag får tag på det.

    Tar även 15 mg Prednisolon och Trombyl.
    Jag tog HCG i tisdags och det är nu uppe i 18700! Det ligger ännu på en stark nivå och har dubblats som det ska. VUL har jag nästa torsdag. Det kommer att vara jättenervöst. Tänk och det inte pickar något litet hjärta. Gravsymptom kommer och går lite. Mitt första tecken var att magen stannade av helt!! Går inte att göra Nr 2Skäms
    Det sitter i. Verkligen ett problem.

    Har du fått Pregnyl ordinerat av CFC eller tar du det i lönndom? Ps. Jag tar tre proggisar per dag fast CFC ordinerade två Glad

    Ps. Om ni inte hittar någon bra gyn, prova Sibyllekliniken Stein Olsen. Honom går jag till. han är jättebra och behöver man hjälp, eller är orolig går man bara dit och sätter sig utanför dörren. Då tar han en mellan två patienter. Han är dock alltid ledig fredagar.

    Kramis
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-11-17 13:11:08 följande:
    Åh vad trött jag blir! Pratade just med CFCs samarbetsgyn i Solna och de har stängt fr 22 dec till 5 januari vilket innebär att vi inte kan göra ngt IVF förrän i januari. Blir så jäkla stressad av att tiden bara går och går och jag blir bara äldre och äldre. Så typiskt, CFC har öppet hela julen med det går inte att få tid för VUL härhemma. Är det inte den ena så är det andra, inget får gå lätt . Har iallafall beställt tid den 15 december för att träffa gynläkaren och gå igenom nästa försök.
    Testa Strandkliniken Eva Einarsson eller Sibyllekliniken Stein Olsson. Lycka til!
    Kramis
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-11-17 14:26:00 följande:
    Lully, är de insatta i IVF? Kram
    Eva Einarsson samarbetar med utländska kliniker. Kanske mycket ÄD då men ja jag tror det.
    stein Olsen är en guru inom gynekologi. mycket känd i Stockholm. Han är specialiserad på förlossning och ultraljud. Han kan allt om att "göra barn" och är mycket erfaren. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Ja Crash passar för de med kort cykel sa CFC till mig. Jsg har läst att metoden är framgångsrik på äldre. Så Myran oroa dig inte! Detta är bra tror jag är bra för dig! Kram

  • Lully Hill
    Sissan skrev 2011-11-17 23:57:12 följande:
    Lully Hill så spänannde om det är ett eller två små hjärtan som tickar,,när e det du ska kolla??
    håller tummarna för alla här inne
    Jo, men jag är glad om bara NÅGONTING pickar där inne! Det är på torsdag!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Nefernefer skrev 2011-11-18 12:09:02 följande:
    Stressande att skjuta upp, men det blir nog bra i januari också. Synd att en så resonabelt kort julsemester hamnade precis fel för dig.

    Jag råkade ut för semestrar i somras, när jag var redo att köra igång i juni och blev några dagar kort. Sedan hade de semester nästan till september (klinik i Helsingfors) och allt har blivit så här försenat.

    Men - lite goda nyheter för mig! Det har börjat växa till sig efter halverandet av min terrordos Suprecur, så hoppet lever igen. :) På tisdag är nästa uppföljning, och då hoppas jag att det ser så bra ut att det är dags att bestämma tid för äggplock. Eller så. Jag har ju som nybörjare ingen koll på tidsplaner för IVF, eller om det här verkligen innebär att utdömandet att mina äggreserver var helt galet fel. Men det känns bra att gyn tror att det finns chanser. :)
    Åh, goda nyheter!! Jag håller tummarna på fin slemhinna o blåsor på tisdag! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Varmt välkomna Snart lycklig och Woo! Så roligt att ni hittat hit och vill stanna!
    Det ska bli roligt att följa er på vägen mot ett plus!
    Snart lycklig, har du fått fram fina ägg? I så fall tycker jag du skall testa med lite Prednisolon vid nästa ET. Vi äldre kvinnor har aggressivare immunförsvar , vilket gör att embryot får svårt att fästa och växa till. Prednisolon är en mild form av immunbehandling. Läs min presentation och gå in på länkarna som ligger där.

    Nefernefer, håller tummarna till på tisdag. Men om det inte skulle gå denna gång så tycker jag inte du skall vara alltför ledsen. Du verkar ha fina värden och din estniske läkare verkar inte riktigt klok, rent ut sagt!! Den behandling han förespråkar och de fina resultat han påstår skall komma går emot allt jag har hört och upplevet. Byt klinik i så fall. Vill du vara kvar i Estland, testa AVA Riga. Jag har gjort ÄD i AVA Tammerfors och AVA kändes mycket seriösa. Annars är CFC mycket bra om du kan tänka om lite ang det där med donatorn. (Du kan också fråga CFC om de har någon donator som vill ge sig till känna.)
    Men nu håller vi tummarna att det har ordnat upp sig med justerad dos!

    Igår mådde jag jättedåligt. Konstigt ont i huvudet, precis som jag brukar ha innan mens, och molande ont till och från i magen. Nästan lite svimfärdig. Skulle jobba hemifrån men låg mest på soffan och mådde pyton. Orolig att mf var på gång. Inget blod ännu i alla fall och idag mår jag bättre.  Det kanske bara var något tillfälligt, men man får vänta och se. Oroligt är det.

    Kramar till er alla!
     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej alla!
    Idag mår jag också bättre! Känns som vanligt igen! Jag hoppas det var något tillfälligt, men det ska bli skönt att komma på VUL! (och nervöst)

    Snart lycklig,  du får jättefina ägg och inget fastnar, inte ens en gång med missfall efteråt. Samma som för mig. Jag vet inte om immunproblemen kan förvärras i samband med "görabarn" om man håller på med immunstärkande kost. Jag har själv hållt på jättemycket med det, är lite av en Anna Skipper . Alla möjliga kosttillskott, Mighty greens mm. Jag är nästa aldrig sjuk, har aldrig haft vinterkräk till exempel, aldrig influensan utan bara lite förkylning. När embryot skall fästa i kroppen måste vårt immunförsvar tagga ned och acceptera embryot. Detta är något "onaturligt" egentligen för embryot innehåller främmande celler. Något som immunförsvaret egentligen går i gång på. Här kan man alltså ha ett fel och immunförsvaret taggar inte ned utan har ihjäl i stället. Nu när jag får immunbehandling så trycker medicinen ned immunförsvaret. Jag tycker du skall sluta med immunstärkande kosttillskott. Och om du kan få tag i Prednisolon, jag skulle  testa 10 mg från CD 1.  Ofta får man be en annan doktor än IVF kliniken. Men du kan testa med dem. Vissa skriver ut det om man frågar.  De ordinerar Pred från dag för ET men det räcker inte enligt de riktiga immunklinikerna. Kroppen måste vara nedsatt INNAN embryot kommer in i kroppen, det är viktigt!

    Kalimero, det var ju skönt att du hann med hela iVFen innan du började på nytt jobb. Tror inte du behöver oroa dig för stressen. Nu med nytt jobb är det positiv stress och det är inte så farligt. Ansträng dig bara inte och lyssna på kroppen. Känner du dig trött kanske du kan undvika sena kvällar etc om det annars blir det i London. Skyll på att du är lite förkyld eller nått. Jag håller tummarna!!

    Myran, jobbigt beslut!! Men det kanske är för stressande att försöka sig på IVF över jul? Fråga CFC när de tror du behöver göra VUL i Crashen. Funkar det inte och verkar bli för stressigt så tycker jag du skall ta det i januari. Det är inte bra med stressen och oron heller. Då är det bättre med lugn o ro i julhelgen och mysa o vila. Sedan kör du igång. Jag var lite inne på att göra IVF i Grekland hos min Dr D men fick aldrig till det! Jag tyckte det var jättestressigt att åka dit för flygen gick så sällan, med byte dessutom. Sedan kunden man inte åka hem så lätt utan var tvungen att stanna på plats och tillsammans med immunbehandlingen så blev det upp till en vecka- 10 dar. Hur skulle jag få till det med jobbet? Nä, kroppen hakade upp sig helt!! Mensen började strula och det gick inte att få till en IVF då. Det måste ha varit stressen för sen bestämde jag att använda CFC och kroppen funkade då!

     

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!
    Välkommen till tråden Plastowska! Om du nu får ett trist besked av Sophiahemmet skall du inte bry dig om det precis som Myran säger. Detta är en klinik som är rädd om sin "statistik". Så länge en kvinna ägglossar finns möjlighet att bli gravid! Att ni kan det har ni ju redan bevisat så det är bara att ha tålamod!

    Jag har varit orolig och tyckt att efter att ha mått så dåligt i två dar allting blev plötsligt så "tyst" i kroppen. Så jag åkte till Stein på Sibyllekliniken och satte mig utanför dörren i morse. Han hjälpte mig så jag fick se ett litet Hjärta blinka mot mig på skärmen!!!! Så underbart och gud vad skönt att kunna andas ut!
    Idag har jag varit hemma och legat på soffan för jag är sååå trött! Tänker inte anstränga mig ett dugg nu!
    Jag har kvar min riktiga VUL tid på torsdag, då skall jag dit igen och få hjälp med bilder etc att skicka till CFC.

    Nu vet jag att det är ett litet pyre där inne och det lever!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack raringar! Kramar till er alla!
    Myran, jag Stein på Sibyllekliniken är underbar. Han sa att jag får komma så många gånger jag vill. Det är bara att sätta mig utan för hans dörr! Nu har jag frikort så jag kan bosätta mig där! Skrattande


    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden 45 år och planerar IVF