• PetraK

    BF juni 2012

    Pepita: Jag ringde 1177, vart inte mycket klokare av det. Växtvärk är det lite för tidigt för sa hon, och jag som fått för mej att jag läst att livmodern växer mycket i början? Hon frågade om feber osv, men det var ju verkligen bara smärtan och inget mer. Och hon sa att det kan ju vara massa annat i magen som förändras nu under graviditeten, osv. Vi skulle avvakta i alla fall, eftersom jag mår bra nu och inte har blödit något. Så vi får väl se. Jag ska iväg och köpa ett gravtest och alvedon nu. Ska testa imorrn och se så strecket håller sig starkt!

    Illamående idag med, mariekex och juice till frukost :P.

  • PetraK

    Norrlandstuös: Jag ska "behandla" det som att det är förstoppning. Jag var ute och gick på morgonen, hade vart på toa innan det men ändå. Ursäkta mej nu men nummer två är ju inte som det var innan. Då gick man på toa och så var det klart för en dag eller två, så har i alla fall inte jag längre.
    Så nu ska det ätas mat som motverkar förstoppning!

    Hoppet86: Usch det är inget vidare :(. Värken jag hade i natt strålade ner i låren och upp till revbenen, men började där mensvärken brukar sitta. Helskumt. 1177 hade inte mycket vettigt att säga. Hon sa att man inte brukar ha så där ont men eftersom jag inte hade någon feber, mår bra nu och inte blödit något så får vi avvakta. Det kanske är allt annat i magen som lever rövare. Så vi får se.
    Jag har lite likadant med det där sötsug-symtomet :) inte alltför sugen. Mariekex har gått ner (faktiskt skönt mot illamåendet) men jag är inte sugen på något annat alls.

    Jag vaknade precis efter en liten nap och hade lite sån molvärk som i förrgår natt igen, så när jag ligger ner/sover kanske det blir värre. Var i alla fall en välbehövlig nap, fy tusan!

  • PetraK

    EmeelieeA: Känner igen det där med att det känns som man spänner ut magen fast man inte gör det med flit.


    Igår kväll var vi på fest hos en kompis. Min man har vit månad, han vill pröva om han förbättrar sig i sin sport om han inte dricker, och jag skulle ju uppenbarligen inte dricka, och jag hade planerat att säga att det berodde på stress (jag mådde dåligt för någon månad sen, med hjärtklappningar, bröstsmärtor, magont osv och det vet dom flesta sen innan), men det var INGEN som frågade varför jag inte drack. Och under kvällen svullnade min mage upp (byxorna satt för tajt, och ändå hade jag gummisnodd istället för knäppningen, och så satt jag framåtlutad i soffan), så det kändes som att alla vrålstirrade på den. Sen ville jag åka hem strax efter elva för jag var trött och svullen, så vi blev dom första som drog.
    Så det känns som att många misstänker något nu hehe. Och vi har hört sen innan att snacket går att alla tror att jag kommer vara med barn innan vi flyttar in. Hade kunnat ge mycket för att få höra om dom sa något när vi hade gått hehe :).
    Två andra par i våran bekantskapskrets som byggt nytt blev med barn/fick barn precis innan dom flyttade in :P.

  • PetraK

    Mydiamond: jag tycker också att jag ser gravid ut, i alla fall på kvällarna. Läste att det är vanligt att man blir svullen i början, för det är lite omställningar i magen men att det sen lugnar ner sig. Jag både hoppas och inte hoppas det är så. Jobbigt att behöva försöka dölja sin svullna mage så här tidigt för dom man inte vill ska veta, samtidigt lite mysigt med mage ju :).

    Jag har fått jätteont i svanskotan när jag ska sätta mej på något hårt underlag eller när jag reser mej från det. Ont i svanken också!

  • PetraK

    Tyvärr använder jag inte msn. Tycker det här passar bra för då kan man titta in och svara när man har tid :). Jag kör via iphone och sitter väldigt sällan vid datorn.

  • PetraK

    Okey.
    Jag ska på en gynundersökning dom var bokad sen innan pga att jag hade lite problem med svullen mage och så, det är den 19/10, blir ev vul då också :D. Sen har jag samtal hos bm den 26/10.

  • PetraK

    Honduvet: Det låter som du har en hel del symtom ändå :). Jag har ungefär samma som du. Har mått lite lite illa vid några tillfällen, men inget farligt, och det är lika normalt som att må superilla, man är inte mer eller mindre gravid :). Sen verkar symtomen variera från dag till dag också, jag tror inte du behöver oroa dej :).

  • PetraK

    Honduvet: skönt :) själv har jag en dag med inte så mkt symtom. Inte molvärk och så i alla fall. Däremot har jag ont i kroppen, det bränner mellan skulderbladen och värker i svanken. Har dessutom fått ont i svanskotan, när jag har suttit en stund och ska upp så är det inte skönt!! Någon mer?

  • PetraK

    Precis. Sen behöver ju inte illamåendet komma förens lite senare heller... Kanske kommer med råge om ett par veckor ;). Hur gammal är ditt första barn?

    Hm, förlåt om jag frågar, får inte ihop det riktigt :), det här blir ditt andra barn men du har fyra graviditeter bakom dej som inte slutat i mf?

Svar på tråden BF juni 2012