• Luna74

    Helstekt kött.......

    Ngn som VET vilken temp köttet ska uppnå för att räknas som "säkert". Ska göra hestekt kaventrecote till Nyår och flera som ska äta är gravida. Vill ju inte heller överlaga köttet så det blir tråkigt.

    Kanske ngn som har lite koll på sånt här?

  • Svar på tråden Helstekt kött.......
  • Luna74

    Tappade visst några L där..... helstekt kalventrecote ska det va!

    Jo, jag har läst på Livsmedelsverket och tycker att det är lite förvirrande. Om Toxoplasma står det; Parasiten dör vid upphettning över 65°C (helt genomstekt eller genomkokt kött) och vid frysning (-18°C) i minst tre dygn.

    Jättebra tänkte jag och läste vidare........ då står det plötsligt att kött kan innehålla både listeria och toxoplasma. SLV om Listeria; Bakterien dör normalt vid upphettning till över 70°C, men överlever frysning. (Knasig formulering tycker jag)

    Alltså räcker det då inte att det är genomstekt, det måste då nå minst 70°C!? För mig är det här rätt nytt, har hela tiden trott att det räcker med genomstekt. För övrigt visste jag inte att Listeria fanns i vårt kött...............

    Suck, undrar hur köttet blir om man kör det till 70°......

  • Luna74

    Tack listo, hade för mig att det var så.

    Hmmm, köttet är köpt fryst............ då kanske vi ska kalasa på lite rosa då.

Svar på tråden Helstekt kött.......