Inlägg från: Lindreas |Visa alla inlägg
  • Lindreas

    Nyttigt och enkelt bröd att baka?

    Filmjölksbröd är alltid lätt att göra, en del innehåller en hel del ingredienser, men man gör på samma sätt, blanda det torra, tillsätt det blöta (sirap och en liter filmjölk. Ner i formar och in i ugnen drygt en timme.

  • Lindreas
    Gunnell skrev 2011-10-07 13:22:13 följande:
    Tack!

    Men blir det inte ganska onyttigt med sirap?

     
    I mitt recept är det två deciliter, och en liter filmjölk. Sirapen behövs för att brödet ska jäsa, men kolla om det finns något utan sirap.
  • Lindreas
    Gunnell skrev 2011-10-07 13:54:21 följande:
    Jag kanske är blind, men jag ser inte vart du skrivit receptet :) 

    Vad är det mer än sirap och filmjölk? 
    Haha, du är inte alls blind, jag skrev aldrig ut det. Men jag kan göra det.

    3 dl vetemjöl
    2.5 dl rågsikt
    1.5 dl grovt rågmjöl
    1/4 paket rågkross (125 gram)
    1/2 dl vetekli
    4 tsk bikarbonat
    2 dl mörk sirap
    1 liter filmjölk

    (1 dl hasselnötskärnor, 1 dl russin, 1 dl torkade aprikoser, allt hackat)

    Blanda det torra och tillsätt sirap och filmjölk. Häll smeten i två smorda formar (1.5 liter) och grädda i 150 grader i 100 minuter.
  • Lindreas
    Gunnell skrev 2011-10-07 19:31:10 följande:
    Det låter smarrigt! Schysst att det inte är någon jäst i, det är liksom lite extra krångligt.
    Det är jättegott! Om du har aprikoser i så se till att hacka dem ganska smått, brödet blir inte jättehögt, och aprikoserna är ganska kladdiga när man skär upp det.
Svar på tråden Nyttigt och enkelt bröd att baka?