Inlägg från: gracel79 |Visa alla inlägg
  • gracel79

    fundering från 4- åring

    Hej!

    Behöver era kloka råd! vår dotter som snart fyller 4 år har nu under ett dygn sagt vid 4 tillfällen så här:  Tänk om ni hade fått ett annat barn, tänk om ni inte hade fått mig....hon säger det med lite oro i rösten. Vi ett tillfälle sa hon dessutom, då skulle jag ha bott i en annan familj....

    Till och med i natt tog hon upp det, kl 03:00, hörde jag, mamma.....och så kom det.  
    Vad tror ni hon behöver för svar? Har era barn i den här åldern börjat fundera så här?  Jag tänker att hon kanske börjar förstå att hon är adopterad och faktiskt skulle kunnat kommit till en annan familj, och att det skrämmer henne.

    Kanske har jag själv gjort att hon har börjat fundera så här, för ibland har jag sagt, när jag pratar om hur mycket jag tycker om henne, vilken tur att vi fick just dig!  

    Tycker att det är så svårt att prata om det på en nivå som hon förstår. Jag säger att det var meningen att vi skulle få just henne, men hon fortsätter att fundera. Kanske kan vi bara forsätta och finnas där för henne, och att funderingarna börjar nu, som kommer att finnas. Vad tror ni?  

  • Svar på tråden fundering från 4- åring
  • gracel79

    Tack för era svar. Efter det att jag skrev detta har hon inte nämnt något mer. Ja det är klart jag helt enkelt ska säga som det är, som du skrev "en glad". Om hon nu säger något igen om det.

    Ada, jag tror inte hon tror att hon ska bli utbytt, för den tanken hade jag också först, så vi pratade om att hon ska bli stora syster och att det ska komma ett barn TILL.  Tanken om a match made in heaven, verkar vara för abstrakt för henne, känns som det kommer att bli lättare att prata om detta längre fram, även om jag vill att hon ska höra det från start.

    Så bra att få höra era rådGlad  
     

Svar på tråden fundering från 4- åring