• Ebbis

    tobleronemousse

    Någon som har receptet?
    Vill ha

  • Svar på tråden tobleronemousse
  • Hilla

    Gah, nej..men det receptet vill jag oxå ha *bevaka tråd*

  • lata kocken Johanna

    jag brukar bara smälta 100-200g valfri choklad i 3-5 dl grädde

    sen får det stå i kylen över natten - sen vispar man till en god och fin mousse

    det funkar med allt från vit choklad till marabou mjölkchoklad med mintkrisp till riktigt mörk fin choklad

    och tro det eller ej - det går att göra likadant med lakritsgodiset käck

  • Hilla

    Åh Johanna du är en ängel *springer strax o handlar choklad o grädde*

  • Shagwell

    Kan man inte smälta Toblerone då?
    På en restaurang i Malmö, Elysée har de denna ljuvliga TObleronemousse...men man blir mätt efter typ 3 skedar..ujj ujj.

  • Snova

    Gud vad gott, men för mig som är en klant i köket. Ska grädden man rör ner det i vara vispad eller ej?

  • lata kocken Johanna

    snova - det här är så enkelt att till och med min svärfar klarar av det

    man smälter helt enkelt tobleronen i ovispad grädde dag 1
    antingen på spisen eller i micro - glöm inte röra
    häll över i en bunke - sätt på lock eller plastfilm och ställ in i kylen

    dag 2 tar man fram bunken med chokladsmeten

    och vispar med elvisp - precis som när man vispar grädde

  • Aleathiel

    Det låter ju helt underbart! En liten fråga bara - måste man vänta en hel dag mellan steg ett och två?

Svar på tråden tobleronemousse