tobleronemousse
Någon som har receptet?
Vill ha
Någon som har receptet?
Vill ha
tyvärr inte.. never heard of it...
Gah, nej..men det receptet vill jag oxå ha *bevaka tråd*
jag brukar bara smälta 100-200g valfri choklad i 3-5 dl grädde
sen får det stå i kylen över natten - sen vispar man till en god och fin mousse
det funkar med allt från vit choklad till marabou mjölkchoklad med mintkrisp till riktigt mörk fin choklad
och tro det eller ej - det går att göra likadant med lakritsgodiset käck
Åh Johanna du är en ängel
*springer strax o handlar choklad o grädde*
Kan man inte smälta Toblerone då?
På en restaurang i Malmö, Elysée har de denna ljuvliga TObleronemousse...men man blir mätt efter typ 3 skedar..ujj ujj.
Gud vad gott, men för mig som är en klant i köket. Ska grädden man rör ner det i vara vispad eller ej?
snova - det här är så enkelt att till och med min svärfar klarar av det
man smälter helt enkelt tobleronen i ovispad grädde dag 1
antingen på spisen eller i micro - glöm inte röra
häll över i en bunke - sätt på lock eller plastfilm och ställ in i kylen
dag 2 tar man fram bunken med chokladsmeten
och vispar med elvisp - precis som när man vispar grädde
Det låter ju helt underbart! En liten fråga bara - måste man vänta en hel dag mellan steg ett och två?
Hur mycket grädde ska man ha om man ska göra 6 portioner?
*dregla*