• Anonym

    Ett barn eller adoptera?

    Har en dotter på snart ett år. Har funderat på att skaffa fler barn men vill inte genomgå en graviditet igen (strunta i anledningen). Jag och min man är positiva till adoption men vi vet inte riktigt hur det går till eller om vi ens har möjlighet/det som krävs.
    Jag hade gärna adopterat ett barn som är 1,5-2 år gammalt när vår dotter är 3-4 år. Från vilket land spelar ingen roll, inte heller kön. Är det någon som har erfarenhet av liknande adoption och tror ni att det skulle vara möjligt eller är det för stor omställning för det barnet och kan vår dotter känna sig åsidosatt?  

  • Svar på tråden Ett barn eller adoptera?
  • Anonym

    Jag tror att risken är större att adoptivbarnet känner sig åsidosatt i framtiden eftersom ni har ett biologiskt barn redan.

    Kolla mer på adoption, om ni är intresserade av det. Men det är inte lätt att adoptera. Är bara insatt i det litet smått, men vrån vad jag hört: påbörjar ni en adoptionsprocess nu kommer ni INTE att ha ett 1,5-2 år gammalt barn om 2-3 år. Tyvärr. Det är LÅNGA köer för att adoptera, som bara blir längre eftersom många länder som många barn tidigare adopterats bort från nu väljer att försöka ta hand om barnen inom landet istället.

Svar på tråden Ett barn eller adoptera?