• Anonym (Ei)

    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!

    Vet att det är olämpligt att ens skriva. Men jag vill på något sätt att du ska veta att jag tycker att du är speciell. Ska försöka släppa tanken på dig. Jag hoppas att det jag känner inte är ömsesidig för det blir så mycket svårare då.

  • Anonym (Ei)

    Jag kommer nog aldrig att kunna berätta vad jag känner för dig. Det är ologiskt, men på något sätt vill jag att du ska lösa det, att få mina känslor att försvinna. Om jag fick veta att du inte känner samma sak skulle jag kanske ha en chans att gå vidare.

    I mina tankar så försöker jag intala mig att det bara är jag som känner så här. Men sedan är det du som kommer och sätter dig bredvid mig. Sedan första dagen efter semestern, då jag kände besvikelse över att du jobbade hemifrån och uppenbarligen inte tänkt på mig, så dyker ändå det där meddelandet upp. 


    Jag vill inte förstöra hela min värld, så jag vet att våra vägar aldrig borde mötas.

  • Anonym (Ei)

    Jag vet inte med vilket syfte jag ens berättar det här för dig. Men jag känner ändå ett behov av att berätta för dig att jag tycker att du är fin, eller ja egentligen mer än så.


    Du kanske känner att jag undviker dig ibland. Det är egentligen bara för att jag känner som jag gör. Jag försöker medvetet ta avstånd för att jag vet att det jag känner är fel. 


     

  • Anonym (Ei)
    Anonym ($$) skrev 2022-10-04 20:01:57 följande:
    Är du man eller kvinna? :) och varför är det fel?
    Kvinna. Det är tyvärr fel på alla tänkbara sätt, har känslor för en person som tyvärr inte är den jag lever i en relation med. Försöker hantera det hela och inte agera, trots att mina tankar säger något annat. 
  • Anonym (Ei)
    andiie skrev 2022-10-09 09:14:50 följande:
    Det låter som att du fortfarande är bunden känslomässigt till personen, oavsett avstånd. Tror inte att den distans du skapar snabbar på processen. Jag föreställer mig att du måste in och möta sorgen och bearbeta den.  Möta smärtan. Just nu undviker du snarare och ser inte ordentligt på dina känslor.
    De flesta brukar ge rådet att skapa distans för att kunna gå vidare. Uppfattar ditt svar som att du tänker annorlunda kring det? Det vore intressant om du ville utveckla ditt svar även om det var någon annans inlägg.
  • Anonym (Ei)
    andiie skrev 2022-10-09 20:13:56 följande:
    Jag tror inte att man som människa utvecklas emotionellt om du konstant undviker det som är smärtsamt. Istället tror jag på närmandet. Att våga röra sig emot det som skrämmer, ex att möta rejection osv. Vilket också oftast leder till en upplösning av illusionen att detta var någon "själsfrände" eller dylikt. Därefter ökar din medvetenhet om dina rädslor, och du kan faktiskt börja arbeta aktivt på dig själv och få ökad lugn å självtrygghet.

    Tillika tycks många i den här tråden vara något man kallar kärleksmissbrukare eller ha fastnat i nån form av upprepningstvång - ex dras till otillgängliga personer, likt som min mor/far var frånvarande eller saknade förmåga att älska mig.

    Finns många fler perspektiv på detta, men att undvika kan snarare förlänga längtan efter kärleksobjektet alternativt byts objektet ut till någon annan. Å så är karusellen igång igen!
    Ja det var ju helt klart ett annat sätt att se på det, intressant och låter vettigt när du säger det.

    Jag själv har väl försökt att undvika personen för att det ska gå över.. likväl är samma känslor kvar efter över ett halvår. Nästan så att det har intensifierats, bara av att han tittar på mig så känner jag mig knäsvag. Samtidigt så är det en person som jag inte alls ser en framtid med. Jag behöver gå vidare.

    Tack, ska faktiskt fundera på att hantera det annorlunda.
  • Anonym (Ei)
    Anonym (tänk) skrev 2022-10-09 23:01:28 följande:
    Jag ska inte ta frågan ifrån Andie då frågan är ställd till hen. Men eftersom jag tyckte att hens svar var klokt så kan jag svara också :) 
     
    Du skriver "De flesta brukar ge rådet att skapa distans för att kunna gå vidare." Ja, det är vad många säger. Men det är, enligt mig, den "enkla" vägen. Den enkla vägen kommer ikapp en förr eller senare. Iallafall för min egen del. 
     
    Det en gör när en skapar distans till en person, kan förvisso vara bra, men du förskjuter den sorg det innebär att av någon anledning, ha förlorat eller gått miste om en annan person. Att någon slags relation försvinner. 
     
    Det är en sorg i att tvingas lägga  band på sig också. Att inte kunna kunna visa en känsla eller tanke. Även oönskade tankar och känslor är en sorg. Att hålla sig ständigt sysselsatt och hålla sig borta från en person, när en egentligen vill tvärtom, är något som kroppen känner av. Det kan visa sig i att det gör ont någonstans eller irritation mot andra, eller en allmän känsla av trötthet och en ledsenhet. 
     
    Om en stannar till i den sorgen, om en erkänner för sig själv, att detta är en förlust, denna person saknar jag, istället för att springa ifrån sina känslor genom att ständigt vara på väg och tändigt  sysselsatt, då kan en bearbeta den känslan bättre och därmed även öka sin egen självmedvetenhet. 

    Ofta kommer känslan tillbaka om natten ändå. När allt är tyst och stilla. När det inte går att distansera sig, när en inte har en omgivning, aktiviteter att "gömma sig" bakom. 
     
    Känn sorgen. Erkänn den. Var i den.
    Låt det göra ont, tills sorgen är över. Spring inte ifrån dina känslor. På så sätt påskyndar du dig en riktig och äkta läkning. Menar inte att en ska isolera sig, men att våga känna in sorgen tror jag är lika viktigt som att en ger sig själv möjlighet till glädje. 

    Ursäkta om jag svarade i någon annans tråd, men det var en spännande och viktig tråd. 

    Känns verkligen som att du beskriver den process som pågår inom mig, även om jag vet att jag inte kommit så långt som jag behöver.

    Kompromissar med mig själv i mina tankar, den ena stunden ett lyckorus över de där kärlekskänslorna som jag känner för personen (som jag absolut inte borde känna). I mitt huvud har jag tyvärr passerat alla gränser, i verkligheten har jag hållit mig inom de flesta gränser. Samtidigt känns det som att jag känner sorg, för jag vet att känslorna behöver försvinna.. Det är svårt när min kropp säger motsatsen, jag vill ju närma mig. Men om jag närmar mig så känner jag skuld, för jag vet att det är fel. 


    Känns som att jag fått mitt hjärta krossat, av mig själv. För att jag måste, för att jag vet vilken väg jag behöver välja. Att se det som en sorg jag behöver ta mig igenom låter rimligt.

    Tack för dina ord, tar med mig dem.

  • Anonym (Ei)

    Jag vet att jag aldrig borde ha tillåtit mig att känna något för dig. Jag vet inte ens varför du är speciell för mig. Någonstans tror jag att vi liknar varandra, det konstiga med mig ser jag även i dig.

    Men jag förstår att vi snart kommer säga hejdå till varandra. Du kommer inte vara på den plats där vi brukar träffas. Jag vet att jag inte borde berätta om mina känslor för dig. Men jag är inte säker på att jag kan lämna det osagt. 

  • Anonym (Ei)

    Allt jag velat säga till dig har jag redan sagt tyst för mig själv flera gånger om. Alla gånger jag har velat vila blicken på dig, så har jag undvikit att titta på dig. Alla gånger du har gjort mig varm inombords, så har jag försökt verka oberörd.

    Det har funnits känslor som aldrig skulle bli besvarade. Alla tankar om allt jag skulle vilja säga, har jag hållit för mig själv. Jag skulle inte försöka, det var inte meningen.


    Jag ville att du skulle se mig, och jag tror att du gjorde det. Även om det var fel av mig att känna, så är jag glad att du väckte känslor hos mig. Jag är tacksam över det. Men just nu gör det mest ont, trots att det är fel. Ett ord om saknad blev mitt sätt att säga hejdå. 

  • Anonym (Ei)

    Det jag kände då var inte lämpligt, och kanske är det ännu värre att jag inte har släppt tanken på dig.

    Nu snart ett år sedan den där märkliga känslan väcktes inom mig. Kanske kan man säga att det var en förälskelse trots att jag inte ville det. Det var en spänning som för min del nästan gick att ta på. Som att vi hade en koppling som vi inte borde ha.

    Det kändes som att jag gick runt i ett lyckorus, en värld där vi fick leva ut all spänning. Tanken på att göra det var nästan verklig, men det blev aldrig så. Kanske förstod du vad jag kände, kanske kände du också någonting. 

    Men det var fel. Och med tiden bara ett snedsteg i en fantasi. Men jag förstår inte varför jag inte kan släppa dig helt, trots att alla band är brutna. 

  • Anonym (Ei)
    Anonym (Saknar00) skrev 2023-05-03 18:31:05 följande:
    Varför var det inte lämpligt då? Har du berättat  om dina känslor för hen? Tänk om de är besvarade
    Tyvärr är det inte bättre än att det handlar om känslor för en annan person än den jag lever med. Så det vettiga är nog tyvärr att inte ta reda på vad han känner.  Jag tror att han kände något också, men det spelar egentligen mindre roll. Ja det är rätt illa.. 
  • Anonym (Ei)

    Så många gånger det där samtalet mellan oss har utspelat sig i min fantasi. Alla olika versioner då jag har berättat allt och ingenting. Där jag oskyldigt har flörtat eller berättat allt. Där jag lämnat oss sugna på varandra. Där vi är glada och härliga tillsammans. Då jag fick dig att skratta högljutt.

    Men inte i någon version så var du där med någon annan. Inte en endaste gång. Aldrig såg jag framför mig att ingenting skulle bli sagt. 


    Det är okej. Det kanske inte var meningen att vi skulle få den där stunden tillsammans. Det är dags att släppa  det nu.

  • Anonym (Ei)

    Jag ville aldrig få känslor för dig men det fick jag. Ibland vet jag inte om jag blev förälskad eller om du bara gjorde mig fruktansvärt tänd av din närvaro. Oavsett så bestämde jag mig för att vara med min partner.

    Jag vet att jag agerade fel då jag skrev till dig. Även om jag inte sa något särskilt. Jag lovade mig själv att aldrig mer skriva. Jag skulle sätta punkt för dig och mina känslor. Jag trodde att jag hade gjort det, men då skrev du till mig. Jag vet att jag gjorde fel som svarade, men det gjorde jag. Helt plötsligt känns det som att jag är tillbaka på ruta ett igen. Där du återkommer i mina tankar och jag undrar vad du gör. Fantasier där vi två möts. 


    Jag vet inte vad ditt syfte var då du skrev till mig. Jag vet inte vad du förstår eller tänker om att jag tidigare har skrivit till dig. Jag vet ju att du gillar någon annan, så sluta riva upp allting för mig.


    Jag klarar inte av att säga att vi inte borde skriva mer eller prata med varandra om vi ses. Men det är så det borde vara.

  • Anonym (Ei)

    Jag tror att vi hade kunnat göra varandra lyckliga. Om bara omständigheterna var annorlunda. Fast jag tror inte att du vill ha allt som följer med mig, och jag vet att jag inte borde.

    Jag har sagt till mig själv att det är nu jag suddar ut dig från min fantasi. Du får inte längre vara med på mina inre äventyr.

    Även om det gör ont inom mig och jag saknar det du gjorde med mig. Så förstår jag att tiden är inte nu.

  • Anonym (Ei)
    Anonym (SKEN) skrev 2023-09-25 23:24:27 följande:
    Kommer tiden någonsin vara rätt?

    Det är nog en del i det som är svårt, att jag behöver acceptera att tiden aldrig kommer att vara rätt. Jag tror att vi kommer att fortsätta gå om varandra i livet. 


    Därför måste jag sluta hålla kvar vid vad som hade kunnat bli. 

  • Anonym (Ei)

    Du fick mig att töja på alla mina gränser. 
    Jag vet att det var dumt av mig.
    Jag vet inte vad som hände, jag blev nog ärligt talat förälskad i dig.

    Jag har sagt sånt som jag inte borde säga. Nu borde jag kanske säga att jag ångrar det. Men även om jag har gjort fel och borde ha varit tyst, så gör jag inte det. 

    Jag hoppas att du hittar någon i livet som gör dig lycklig. Du har sagt att du kommer vara ensam, men det tror jag bara att du kommer vara om du gör dina val med det som utgångspunkt.

    Jag kanske också blir lycklig en dag. Hur det kommer att se ut vet jag inte. Men jag ska ta reda på det, för jag vet att jag förtjänar att vara det. Men jag vet att jag inte ska fortsätta att riskera allt för dig.

    Ta hand om dig! 

Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!