• TWH

    Orsaker till missfall

    Hej, jag är ny i detta forum men inte ny när det gäller mf. Fick precis i helgen mitt 5e ma bekräftat. Detta efter att ha sett hjärtat slå och storlek utvecklats som det ska. Plötsligt slutar hjärtat slå. De senaste tre missfallen har alla inträffat runt v 7. Jag har genomgått 2 missfallsutredningar utan att de har kunnat konstatera något konstigt. Kromosomprover är tagna och ok. I ett av de första proverna vi tog hade jag för höga värden av s-t3 så jag fick ta om provet efter några veckor. Då låg det ok inom referensvärdena. Säger verkligen dessa prover så mycket veckor efter graviditeten avslutas? Borde inte dessa värden mätas under graviditeten, någon som vet? Jag känner igen allas era beskrivningar om axelryckningar och "bättre lycka till nästa gång", det är som en smäll i ansiktet, att inte bli tagen på allvar! Vi får försöka att inte låta det påverka vår strävan. När det gäller immunologiproblematik, vilka prover ska man ta då? Någon som vet? Vilka kliniker har ni kontaktat utomlands? Jag har ju sökt på en massa men man vet ju inte vilka som är seriösa/bra, tips mottages tacksamt!

  • TWH

    Hej, tack för tipset, jag har tagit en paus från allt tänkande (så gott det går) och därav har jag inte sett ditt svar Ninnin. Imorgon ska jag göra en hystereskopi, då jag har en aningen hjärtformad livmoder, även om läkarna inte tror att missfallen beror på detta. När jag fick mitt senaste missfall, 3 vexkor sedan, så bad jag läkarna på Oktaviakliniken ta mina Tsh värden då jag har MKT sköldkörtelproblem i släkten. Dessa värden har ju varit testade tre ggr tidigare i utredningar men visat inom referenanivåerna. MEN nu fick vi svaret, jag hafe wtt TSH på 4.8!! Jag fick omedelbart Levaxin inför nästa graviditet. Vad jag vill säga är att begär att dessa prover tas DIREKT vid konstaterat ma, inte några veckor efter. Ännu bättre - vid graviditet! Tänk om vi nu har hittat en verklig orsak

  • TWH

    Hej igen! Denna klinik i England, gör de PGD? Dvs kollar kromosomer i äggen innan ivf? Vi har inte gjort ngn ivf då vi har blivit gravida relativt enkelt men om missfallen beror på dåliga ägg skulle jag vilja göra en ivf med PGD. Detta utförs bara på ett fåtal ställen, någon som vet?

  • TWH
    Ninninn skrev 2012-02-22 18:14:19 följande:
    Lilla M hur går de för dig?? Vilken vecka är du i nu? Du slapp åka utomlands :) för denna gånger är de din tur :)

    Ninninn, det vore fantastiskt att få kontaktuppgifter till kliniken du skickade proverna till!
  • TWH
    Ruby01 skrev 2012-02-22 14:56:29 följande:
    Ny info: Kolla upp bakteriell vaginos. Man behöver tydligen inte ha symptom ens, och det är dubbelt så stor risk för missfall om man har bakteriell vaginos som om man inte har det, enligt en studie. Kan visa länk till den om det är någon som är intresserad.

    Hej, jag tar tacksamt emot länken!
  • TWH
    alicia03 skrev 2012-02-23 20:15:26 följande:
    Hej! Jag har 2 MA's bakom mig och är nu gravid en tredje gång.. Efter förra MA't så sa läkaren att hon trodde att jag hade bakteriell vaginos, jag fick recept som jag skulle hämtat ut.. Hamnade i en djup depression och struntade i det.. :/ Funderar nu på om jag kan hämta ut det imorgon och börja en kur, vad tror ni? Är i v 6!

    Absolut, hämta ut medicinen så länge den inte är farlig för graviditeten!
Svar på tråden Orsaker till missfall