Vad har ni gravid "råkat" äta eller ätit som ni inte "ska"?
http://www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Drycker/Opastoriserad-mjolk/Angående opastöriserad mjölk så har livsmedelsverket nyligen gått ut med ganska skarp information om varför det är korkat att dricka det... (gravid eller ej).
Brämhults ÄR pastöriserad, alltså är det osannolikt att man blir matförgiftad av den. I själva verket så innebär den korta hållbarheten att det är ett synnerligen riskfritt livsmedel, ur listeriasynpunkt i alla fall.
Gravad lax har jag ätit, dock ser jag till att grava den själv

http://www.slv.se/upload/dokument/rapporter/bakterier_virus_mogel/2011_9_Rapport%20Riksprojekt%202010%20Listeria%20-%20slutversion.pdf
För den som vill fördjupa sig i vad som är riskabelt vs. riskfritt...
Råa ägg ska man inte äta utomlands, gravid eller ej. Om man inte är road av salmonella alltså. Däremot är salmonella inte farligare för gravida än ickegravida, bortsett från att ens fysiska motståndskraft m.m. generellt är nedsatt under graviditet och man kan drabbas hårdare och allvarligare av alla sorters smittor.
Sushi är ok om den är nygjord, det har jag ätit flera gånger, dock bara köpt direkt från sushibar, aldrig färdigförpackad från butik eller från buffé.
Kallrökt skinka och salami moffar jag i mig i stora mängder, dock fryser jag den alltid först. Det är inte så jobbigt att ha ett lager i frysen

Alla ostar är ok om dom är upphettade till bubblande, därför är t.ex. mögelost eller chevré på pizzan ingen fara.
Jag tycker inte att jag behöver göra några direkta avsteg från kostråden, eftersom jag faktiskt får äta det mesta, bara jag har lite framförhållning.