• CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE

    Blandade frågor, myter och annat.

    Ja, här kommer lite myter, hur bra är ni på att skilja myter från verklighet?


    Past the point of no return, the final threshold. What warm unspoken secrets will we learn?
    Quiz
    Du måste logga in för att besvara ett quiz.
  • Svar på tråden Blandade frågor, myter och annat.
  • faffner
    SilverLadyG skrev 2011-10-31 21:59:15 följande:
    länken är inte tillräckligt vetenskaplig och handlar om En studie och den är absolut inte godkänd av alla forskare. Om påståendet skulle stämma skulle många länder verkligen ha ändrat sina läroböcker, artikeln är från 2002 som du hänvisar till. Jag har haft professorer inom fysiologi som har hela sitt liv ägnat åt forskning, tror inte du att de skulle ha sagt att det står fel i boken? Specialister inom ämnet vet vad de lär ut.
    Alla lektorer, forskare har alltid sagt om något är fel i boken...
    Jag tror fortfarande på det som jag har fått lära mig från väldigt stora och uppskattade forskare och håller fast vid att du har felFlört
    Jag har fått lära på fysiologin (biologiprogrammet) för ett par år sedan att smaklökarna sitter spridda på tungan och att vi alltså inte har ett "map"-system.
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    faffner skrev 2011-10-31 21:55:25 följande:
    8 rätt av 10! Jag trodde faktiskt att microvågsugnen kunde gå sönder av att man körde metallföremål i den. jag gissade också på att mjölk ökade slembildningen, men där var jag osäker och hade aldrig ens hört talas om myten, så det var ren gissning från min sida :D
    Den går inte sönder av själva men metallföremål kan bli varma så att den skadas. Men det går utmärkt att köra en hel del metallsaker i micron. En sked händer det inte särskilt mycket med, en gaffel blixtrar det rejält om.
    Past the point of no return, the final threshold. What warm unspoken secrets will we learn?
  • SilverLadyG
    giftgrodan skrev 2011-10-31 21:50:35 följande:
    en.wikipedia.org/wiki/Taste-map_myth (ja, det är wikipedia, men du kan ju själv kolla vilka källor de har)
    läs diskussionen på wikipedia....samt titta på referenser...New York TimesSkrattande
    Jag håller fast vid det jag har lärt mig av de främsta på högskolan!
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    SilverLadyG skrev 2011-10-31 21:59:15 följande:
    länken är inte tillräckligt vetenskaplig och handlar om En studie och den är absolut inte godkänd av alla forskare. Om påståendet skulle stämma skulle många länder verkligen ha ändrat sina läroböcker, artikeln är från 2002 som du hänvisar till. Jag har haft professorer inom fysiologi som har hela sitt liv ägnat åt forskning, tror inte du att de skulle ha sagt att det står fel i boken? Specialister inom ämnet vet vad de lär ut.
    Alla lektorer, forskare har alltid sagt om något är fel i boken...
    Jag tror fortfarande på det som jag har fått lära mig från väldigt stora och uppskattade forskare och håller fast vid att du har felFlört
    http://www.nytimes.com/2008/11/11/health/11real.html?_r=1
    Kolla länken där.

    Att använda "borde de inte ha ändrat det då" som något slags argument är ett felslut. Vilken studie anger din fysiologibok som referens?
    faffner skrev 2011-10-31 22:01:02 följande:
    Jag har fått lära på fysiologin (biologiprogrammet) för ett par år sedan att smaklökarna sitter spridda på tungan och att vi alltså inte har ett "map"-system.
    Stämmer alldeles utmärkt.
    Past the point of no return, the final threshold. What warm unspoken secrets will we learn?
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    SilverLadyG skrev 2011-10-31 22:05:19 följande:
    läs diskussionen på wikipedia....samt titta på referenser...New York TimesSkrattande
    Ett förslag är att titta på referensen som anges i den artikeln, den går till en studie som publicerades i Nature.
    SilverLadyG skrev 2011-10-31 22:05:19 följande:
    Jag håller fast vid det jag har lärt mig av de främsta på högskolan!
    Har du frågat dem rakt ut/har de sagt att tungkartan är giltig? Om inte föreslår jag att du gör det.
    Past the point of no return, the final threshold. What warm unspoken secrets will we learn?
  • fucktard

    På tal om metallföremål i mikron - jag vet ju att om man ställer in en mugg eller tallrik med guldkant i så kan det blixtra rätt fint (fast det skadar ju inte mikron direkt, möjligen indirekt om en blixt skulle antända fett eller så), men händer det med alla metallföremål? Tepåsar t.ex. sitter det ju en liten häftklammer på, men jag har kört såna i mikron (innan jag reflekterade över det) utan ljusshow. Någon som kan svara?

  • fucktard
    fucktard skrev 2011-10-31 22:08:40 följande:
    På tal om metallföremål i mikron - jag vet ju att om man ställer in en mugg eller tallrik med guldkant i så kan det blixtra rätt fint (fast det skadar ju inte mikron direkt, möjligen indirekt om en blixt skulle antända fett eller så), men händer det med alla metallföremål? Tepåsar t.ex. sitter det ju en liten häftklammer på, men jag har kört såna i mikron (innan jag reflekterade över det) utan ljusshow. Någon som kan svara?
    Och där kom svaret jag sökte under tiden jag skrev. Så kan det gå!
  • fucktard

    I min fysiologibok från 2007 står det då ingenting om att smakerna skulle sitta på olika platser på tungan.

  • Mad as snow

    Tack TS för att du lättar upp dimman.

     image


    Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för att slippa höra dem.
Svar på tråden Blandade frågor, myter och annat.