• Emeli

    att välja organisation

    Hjärtat längtar skrev 2011-11-13 22:58:58 följande:
    AC:s länder har ju ganska lång väntetid i Sverige innan man får skicka ansökan. 
    Vi ska adoptera genom BV. Jag tycker det är jättebra med en liten organisation. Men det gäller ju att man passar in på deras krav då. De har inte så många länder men det är ingen kö i Sverige för att få skicka till någon av länderna. 

    Kolla på alla organisationernas hemsidor. Och se vilka länder som verkar passar er bäst och välj org därefter, så skulle nog jag gjort. 
    Ja, absolut. Man måste passa in på de krav som länderna ställer. Det är viktigt när man ska välja organisation. Visserligen kan dessa krav ändras när som helst, men de är det enda man kan gå på. Bra är det så klart om man då passar in på flera av organisationens kontakter. Viktigt är det också att sätta sig in i hur förmedlingsarbetet går till och hur lång tid proceduren kan väntas ta. Kostnaderna är betydelsefulla för de flesta.

    Allra viktigast är att sätta sig in i vilka barn som brukar komma genom kontakten. BV förmedlar ju i stort sett bara barn från Taiwan och Kina. Från Kina är det i praktiken bara SN-barn. Inget fel i det, absolut inte, men det är viktigt att man vet om det när man väljer organisation.
  • Emeli
    Hjärtat längtar skrev 2011-11-15 09:38:54 följande:
    Nä det kommer ju inte så många barn om man jämför med de stora organisationerna som AC och BFA. Men statistiken går upp för BV. Som någon tidigare skrev är Kina och Taiwan vanligast att adoptera från genom BV. 
    Vi hoppas få adoptera från Taiwan CSS och samlar papper dit nu. Det kom 24 barn därifrån förra året. BV är jättebra, de svarar alltid med en gång både med mail och telefon och vi fick en jättebra pärm med instruktioner om alla papper som ska skickas till landet redan när vi blev medlemmar m.m.  

    BV var den tredje org vi gick med i. Om ni är osäkra på land så ställ er i en stor org också. Vi blev medlemmar i AC och BFA förra våren (vilket känns onödigt nu, men det är ju skönt att ha alternativ).

    Lycka till!  
    Ja, BV Taiwan är ett superbra alternativ för dem som uppfyller de ganska tuffa kraven. Det är ju den kontakten som kräver minst fem års äktenskap och kristet engagemang som fungerar bra. Det är det ju långt ifrån alla som uppfyller.

    Om man är intresserad av Taiwan ska man absolut titta på BFA också. Inte lika tuffa krav, men jag har en bestämd känsla av att de barn som kommer genom BFA är något äldre än de som kommer genom BV, åtminstone som det ser ut idag.
Svar på tråden att välja organisation