Inlägg från: Yeyyoo |Visa alla inlägg
  • Yeyyoo

    Blivande pappor juni 2012

    Hej David!


    Jag och min sambo väntar också vårt första barn i Juni så jag är helt med på samma spår om att det finns mycket frågor och känslor som man bär runt på.


    Det jag tycker är väldigt fascinerande är hur gamla instinkter verkar sätta igång utan att man tänker på det, man blir mer skyddande och jag har jobbat väldigt mycket övertid den sista perioden. Jag läste lite senare i en bok att det är vanligt att man vill "bygga en större grotta" och förse sitt framtida barn med en trygg uppväxt så det är väl bara naturligt.


    Annars så har både jag och min sambo varit försiktiga med att ta ut något i förskott, jag vill helst att det ska gå 12 veckor innan jag firar till 100% men visst känns det otroligt bra. Otroligt bra verkligen, varje gång jag tänker på det så blir jag varm i kroppen och känner en stark lycka över livet.


    Nu har vi snart klarat våra 12 veckor och när det är klart ska vi verkligen fira!


    Själv då? Vad känner du och vilka tankar har du över framtiden?


    Just ja, lite personlig info kanske. Jag är en kille på 26 år som bor i Göteborg.


    Tack för mig!

  • Yeyyoo

    Hej igen!


    Vi fick komma på ett tidigt ultraljud då vi varit med om ett missfall för något år sedan, detta var i samband med en planerad abort så det var naturen som fick det avgörande beslutet ändå.


    Men av den anledningen var vi alltså på ett tidigt ultraljud för 2 veckor sedan, alltså i v10 och det var verkligen fantastiskt! Nu såg vi inget via den vanliga kontrollen på magen så man blev lite orolig men vid vaginalt ultraljud så fick jag se mitt barn röra sig för första gången och känslan var minst sagt överväldigande. Fram till dess så hade jag svårt att föreställa mig att det bodde någon i min sambo, det här blev den bekräftelsen jag hoppades på.


    Jag hoppas det går lika bra för er och du får gärna återkomma med intryck och hur det gick här!


    Den ekonomiska tryggheten gör ju att det känns lättare, absolut. Men samtidigt har jag lån som många andra och utgifter som ska planeras. Men jag tror att man löser det även som arbetslös eller student, man får helt enkelt planera bra och anpassa sig.


    Jag håller tummarna att det går bra idag och att du hittar ett bra arbete i framtiden. =)

  • Yeyyoo

    Jag ber om ursäkt för min wall of text men av någon anledning kan jag inte dela upp i stycken...

  • Yeyyoo

    En rutinerad far med andra, du kan säkerligen komma med goda råd till oss nybörjare då qwoxy! :)

Svar på tråden Blivande pappor juni 2012