• E4666

    Byta ut socker mot suketter strö i chokladbollar?! Brådis!!

    Låter inte som ett lyckat förslag. Jag hade nog kört på med vanligt socker, eller....

    Här är något annat du kan prova istället:

    1 dl solrosfrön
    1 dl pumpakärnor
    1/2 dl linfrön
    1 dl havregryn
    1 dl mandlar, finhackade
    2 dl russin
    2 äggvitor

    Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser i matberedare till en kladdig massa. Forma massan till en fyrkant, ca 20×20 centimeter, på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen ca 15 minuter. Dela kakan i bitar när den svalnat något. (Eventuellt kan du ha på flytande honung ovanpå kakan innan du gräddar den).

  • E4666

    Jo min idé med "energy bar"-receptet är god

    Men ärligt sagt om du ska äta chokladbollar är det nog godast med originalreceptet, och att äta färre i så fall. (Man kan ju baka bara en boll t ex).

Svar på tråden Byta ut socker mot suketter strö i chokladbollar?! Brådis!!