• Scream2

    Hur röstar du i FOTO tävlingarna?

    Lite tankar dök upp i huvudet efter att ha noterat hur folk motiverar hur de röstar i fototävlingarna!

    Är det bara motivet som är viktigt? Eller är det viktigt att motivet passar in på temat, att fotografen gjort ett bra jobb osv osv?

    MYCKET tacksam om ni motiverar era svar, då det bättre kan få mig att förstå hur ni tänker Och berätta gärna hur mycket ni själva fotar och "förstår" er på fotografering (eller hur man nu ska uttrycka sig)    

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur röstar du i FOTO tävlingarna?
  • Perite FL

    Jag skiter nog mest i temat, jag väljer den bild jag tycker är bäst/finast. I "actiontråden" tex hade ju bilderna inte ett jävla dugg med action att göra egentligen. Röstade dock på ettan där eftersom ungarna var gulliga på den bilden.

    Ibland avstår jag helt från att avlägga någon röst eftersom det inte finns nåt som tilltalar mig.


    A nuclear war can ruin your whole day.
  • Fidelis ad urnam

    Jag fotar en del själv, mer än till familjealbumet, men jag kollar efter den bild som tilltalar mig.
    Naivt nog så resonerar jag att om bilden är antagen till ett visst tema så lär ju den som styr tävlingen anse att den passar in.
     

  • tahira

    Jag fotar mest till familjealbumet och jag röstar på en bild vars helhet tilltalar mig.

    Det behöver inte vara den tekniskt bästa bilden, utan en bild som har det där lilla extra. Ett vackert motiv, en spännande komposition, ovanliga färger, eller vad det kan vara.

    Dock röstar jag aldrig på en bild för att ett barn är gulligt eller soffan är snygg, det krävs mer än så. (Sedan tycker jag inte överlag att några barn är gulliga heller )

    Vad jag däremot inte tål är alldeles för retuscherade bilder. Där PS liksom tar över hela bilden.


    Blev mamma vid 17, lever avslappnat och harmoniskt liv i London och avskyr gravida som röker: londonsvenskar.com/tahira/
  • Brünnhilde

    Röstade på alternativ 2, d.v.s. jag väger in allt. Jag röstar inte på en bild, hur vacker den än är, om den inte stämmer in med temat. För det är också en del av konsten när man deltar i fototävlingar: att ta - eller välja bland sina gamla bilder - en bild som verkligen passar in! Jag tycker att det är minst sagt löjligt när folk skickar in bilder på sina barn till ALLA tävlingar, trots att bilden har lite eller inget med tävlingens tema att göra.

    Efter att jag sorterat bort dom som inte stämmer med temat och dom som är olämpliga av andra skäl (jag tycker t.ex. inte att pornografi eller spritreklam hör hemma på en familjesajt), så väljer jag den bild som jag helst skulle vilja äga. T.ex. som en poster på väggen. Så då vägs även motivet in -  en poster med en alldaglig unge på skulle jag ju inte betala för!

  • Diabla

    För att jag ska rösta på en bild så ska bilden först stämma med temat. Sedan bör det finnas en bildkomposition (saknas allt som oftast på bilderna här på fl) sedan ska bilden vara av bra kvalitet och "lagom" redigerad.

  • Annkris

    Jag tycker att det är upp till tävningsledaren att avgöra huruvida bilden stämmer överrens med det angivna temat. Jag lägger alltid min röst på den bild som tilltalar mig mest. Oftast är det den bild som har förmågan att förmedla någon form av känsla till mig som betraktare. Finns det ingen sådan bild i tävlingen, avstår jag från att rösta.

  • Blomsteröga

    Jag röstar på den bild som tilltalar mig mest och som stämmer in på temat. Den som jag helst skulle hänga på väggen får min röst.

Svar på tråden Hur röstar du i FOTO tävlingarna?