• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • Wittra

    Min app i telefonen som sedan ungefär 2 månader hjälpt mig hålla reda på mensen har ballat ur helt. Det har fungerat så att när jag fått mens så hade jag tryckt på en knapp "mensen har börjat"....sedan måste jag trycka på "avslutad mens" för att få allt loggat. Sedan har appen "räknat" ut när jag bör ha nästa mens. 

    Nu helt plötsligt har den börjat leva ett eget liv, förra månaden kunde jag inte aktivt själv trycka på "avslutad mens" utan det skedde av sig självt...?! Vilket gör att jag liksom kommit ur spår när det gäller när min mens ska vara här.
    Hittills har jag inte haft några symtom på mens.....? 

  • Maramina

    Vad ni sliter och jobbar BaPumba! Men jag kan tänka mig att det blir utläckert! Får man fråga hur ni gjorde med köket och den där glasskivan? Och härligt med flytt för både er och för Försöker! Det är ju jobbigt men samtidigt så underbart att "börja om på nytt" och sätta sin prägel på ett nytt boende! Jag vill gärna ha länken om jag får! Och vad kul att höra att din man nu har "gått ut" med era planer! Jag hade velat vara en fluga på väggen när han svarade så

    Hoppas att nu har det helt underbart du och din man, Kanske 4a!

    Välkommen hit Älskade underbara! Tyvärr kan nog ingen här tipsa dig om husmorsknep som fungerat, det är därför vi fortfarande hänger här och inte i spoilertråden med de gravida/de som redan fått sina små Det skulle vara om någon av dem läser här och ger tips men jag tror inte har något universalknep att komma med. Det finns en del mer eller mindre kända knep som sägs öka chanserna, allt ifrån mer naturvetenskapliga sådana som att testa med ägglossningstest, tempa sin basaltemperatur, ha koll på sitt sekret till olika naturläkemedel som sägs främja fertiliteten så som munkpeppar, Rosenrot och Bidrottninggele. Sedan finns det ju akupunktur och så har jag läst att det finns dom som står på huvudet efter sex för att hjälpa naturen/spermierna på traven. Bland annat. Så det finns massor av huskurer och liknande men inget som är vetenskapligt bevisat att det verkligen fungerar. Det finns flera bra sidor på nätet om ämnet men fertilitetsguiden.com om fertilitetsguiden.nu är de jag främst kan rekommendera. Den första blev jag tipsad om av den material vi fick från läkaren vid vår utredning, kan jag tillägga

    Själv så har jag haft fullt upp med att packa upp och fixa allt som behövde fixas efter vår Italienresa, förutom njuta av den underbara sommaren förstås. Idag har mycket tid ägnats till att städa då en väldigt nära vän med sin snart 7 månaders son kom på besök. De stannar kvar tills på lördag. Så nu blir det nog mycket tjejsnack med henne de kommande dagarna

  • Maramina

    Wittra: ser du inte i appen när den började? För gör du det så borde du ju veta ungefär när du ska ha nästa mens om du är något så när regelbunden, för längden på själva mensen är ju inte den som styr när nästa mens kommer, utan den ska vara helt oberoende av det. Är du inte regelbunden så tror jag inte din app kan hjälpa dig så mycket heller med att veta när du har BIM, för dessa appar kör ju bara på ren matematik. Har man sagt att man har tex en cykel på 28 dagar så går den på det. De mer avancerade räknar istället ut ett medel och kör på det. Hur som, tror du att du borde ha BIM inom kort? Och i så fall, när tänker du testa om inte mensen dyker upp?

  • Solrosen 83

    Inte blivit av att jag startat upp dator här hemma den senaste veckan och skrivit något inlägg här efter vi kom hem från Sätra Brunn förra veckan. Passade på och njuta av de sista dagarna av semestern innan det var dags och börja jobba i måndags. Är trevligt att det fortfarande är så varmt och fint väder men värmen i kombination med att jobba heltid igen har däckat mig totalt på eftermiddagarna. Blir snart sängen för min del om jag nu inte fastnar framför tv:n och fotbollen.

    Sätra brunn var ett väldigt trevligt ställe. Låg ju fantastiskt fint mitt ute i skogen utan något annat i närheten utan bara tyst och lugnt och fina omgivningar. Stället består av en mängd gamla byggnader som är omgjorda till boende med mera. Vi bodde i den lite "bättre" delen men även denna var av ganska enkel standard men bra. Spa:at däremot går ju inte på något sätt att jämföra med Arken som vi var på sist. Här var det mer som ett vanligt badhus men med en pool som var 34 grader. I övrigt fanns det en bubbelpool samt ångbastu och vanlig bastu i omklädningsrummet. Fanns lite stolar som man kunde sitta och slöa i med de var inte speciellt bekväma och var mest vanliga stolar utan att man kunde lägga upp benen. På kvällen åt vi grillbuffé och det var riktigt bra mat. Även frukosten var bra men dock inget jättestort utbud att välja på.

    Så det beror väl lite på vad vi är ute efter vid en eventuell träff i höst om Sätra brunn är lämpligt eller inte. Det som var trevligt var att rummen låg utspridda i mindre hus och som jag förstod det så finns det ofta en samlingsrum i husen där man kan sitta och umgås på kvällen vilket ju kunde vara bra för oss. Badet är ju skönt men inget som man hänger en hel eftermiddag i direkt.

    Jag för min del kan mycket väl tänka mig och åka dit igen så miljön var så avkopplande och de har väldigt prisvärda paket med hel eller halvpension. Vad säger ni andra som var intresserade av att ses?

    Med tanke på hur min energinivå är för tillfället så har jag inte orkat fundera på något annat alternativ eller sök efter något men kan eventuellt orka med det i helgen. Känns lite klurigt att hitta något ställe som är trevligt och prisvärt då vi oavsett var vi tar träffen så måste åtminstone några övernatta då det annars blir för långt att åka över dagen.

     

  • wonders

    Hejsan tjejer.
    Det ser ju riktigt trevligt ut på bilderna inne på : http://www.satrabrunn.se/index.php/sv/logi/priser . Det var ju verkligen inte särskilt dyrt beroende på vad man vill göra dådå men vanligt logi och frukost 945:-/pers men det som kanske var mer intressant för oss: En övernattning, 3-rättersmiddag, frukostbuffé och fri entré till deras spaavdelning. 1495:-/pers. Kyss

    Följer gärna med om bara datumet funkar med vårt nästa besök i Kroatien..Drömmer

    Inget särskilt händer annars här uppe. Har haft lite känningar som att mensen är på ingång men den ska inte komma förrän på måndag om jag har räknat rätt. Förra månaden hade jag ju bara 20dgr cykel så hoppas på att det har rättat till sig denna gången. Obestämd   

    Ha en riktigt go dag i solen alla  {#emotions_dlg.flower}  -or.

  • Wittra

    Hej igen

    Ja, alltså min menscykel brukar ligga på mellan 26 - 28 dagar har jag märkt, det kan diffa på några dagar hit och dit. Dock brukar min mens-tid se ut såhär, jag blir irriterad som fan, får dålig mage, några enstaka finnar etc...ja alltså PMS. 
    Denna månad har jag inte märkt någonting?! Tycker mig dock uppfatta en svag mensvärk av och till. Annars mår jag som vanligt, ingen ändrad aptit. Inget illamående eller känner mig "konstig" på annat vis.
    Förra månaden inträffade mensen 25:e, idag är det 25:e och ingen mens i sikte.
    Kan säga att jag är grymt sugen på att testa mig

    Och vet ni, på lördag fyller jag år. Tänk vilken present det skulle vara att bli gravid just nu  

  • Försöker
    BaPumba skrev 2013-07-25 10:00:43 följande:
    Försöker: Jag vill gärna ha hemnet-länken.
    Skickat den! Budgivningen avslutades idag och vi fick oförskämt bra betalt, tjoho!!

    Sätra Brunn låter bra för min del om resten av gänget vill och kan. Annars väntar vi tycker jag så många kan va med.
  • JZ79
    Försöker, grattis till försäljning av lägenheten! Härligt att få oförskämt bra pris för den också Den va ju superfin så det är ni värda =) Va skönt att din man va öppen och berättade om era adoptionsplaner Du lär nog snart få frågan, efter flytten om inte förr så får du ge samma underbara svar SoligBaPumba, jag är också nyfiken på vad det blev för färg bakom glasskivan i köket? Tungan uteÄlskade underbara, välkommen!!! Om du redan läst här innan du kom fram ur kulisserna så vet du ju redan att i denna tråd finns de bästaste tjejerna {#emotions_dlg.flower}Wittra, testa!!!! SkrattandeSolrosen, jag är på och träffas..bara säg var och när. Det enda som kan stoppa mig är typ ÄP eller ET Flört

    Här rullar det på, tar en dag i taget. Igår hade jag nästan ingen ångest alls, idag har jag mått riktigt dåligt. Tur att vissa dagar är bättre iaf.
  • BaPumba

    Försöker: Är det alla rum som ska målas/tapetseras? Låter helt galet att få det färdigt till slutet på augusti..! Jag kollade in länken direkt, superfin lägenhet! Ni har verkligen fått till det snyggt med alla färgval, köksinredning och allt. Känns som att vi har hyfsat liknande smak. Är det MrPerswall ni har vid sängen? I lööööv MrPerswall-tapeter, har det som fondvägg i vardagsrummet och idag avslutade vi den sista tapetseringen som var på toan, oxå MrPerswall. Fantastiskt att ni lyckades fynda drömgolvet och bara betala en tiondel, det är ju helt galet! Vi har använt Enjoyguiden mycket under renoveringen, den har gett oss drygt 3700 kr i rabatt på färg, tapet, kakel och klinkers. Fast den kanske bara finns i Göteborg..?

    Till er nyfikna kan jag avslöja att det blev svart ovanför bänkskivan i köket ändå. Det blev jättebra! Bryter av fint mot björken och passar fint till den svartgrå bänkskivan och svarta detaljerna på vitvarorna. Glasskivan får vi beställa senare eftersom det är semesterstängt ännu. På väggarna har vi satt en tapet som heter Phyragaros som går i vitt, svart och grått, så färgerna återkommer i hela köket.

    När allt är helt klart kan jag lägga upp lite bilder. Känns skönt att flytten är på lördag, det har varit stressigt nu i slutet. Några halvdagar har det iallafall blivit vid havet eller ute på gräsmattan med en bok, och så har jag lyssnat på massa sommarpratare.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus