• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • Em me
    Stargazers skrev 2013-07-12 16:12:52 följande:
    Lillnosen: om jag dricker så dricker jag en hel vinflaska + en cider kanske, och det känns alldeles för mycket ifall det skulle ta sig. Om det endast handlade om något glas hade vi nog kört på som vanligt. Ja sexlivet är ju inte på topp just nu, känns mest påtvingat och att man gör det bara för att man borde, inte alltid för att man är sugen just då. Får se hur det blir, men vi har försökt i 1½ år så känns inte som att en månad hit eller dit spelar så stor roll. Tror att mitt huvud behöver "vila" lite ifrån detta, så kan man komma tillbaka med mer energi till hösten!



    Jag har aldrig vart en stor drickare, men höll inte upp helt för vi försöktr. Drack mellan mens och äl:)
  • Maramina
    Stargazers skrev 2013-07-12 16:12:52 följande:
    Lillnosen: om jag dricker så dricker jag en hel vinflaska + en cider kanske, och det känns alldeles för mycket ifall det skulle ta sig. Om det endast handlade om något glas hade vi nog kört på som vanligt. Ja sexlivet är ju inte på topp just nu, känns mest påtvingat och att man gör det bara för att man borde, inte alltid för att man är sugen just då. Får se hur det blir, men vi har försökt i 1½ år så känns inte som att en månad hit eller dit spelar så stor roll. Tror att mitt huvud behöver "vila" lite ifrån detta, så kan man komma tillbaka med mer energi till hösten!



    Men måste du dricka så mycket då? Varför räcker det inte med att endast ett glas eller två?

    Hur som så tycker jag att det låter som en bra idé att pausa lite så att huvudet får vila lite om du känner att det har blivit för mycket
  • Stargazers

    Men måste du dricka så mycket då? Varför räcker det inte med att endast ett glas eller två? Hur som så tycker jag att det låter som en bra idé att pausa lite så att huvudet får vila lite om du känner att det har blivit för mycket[/quote] Om jag festar med mina kompisar så dricks det inte bara ett glas, därför känns det bäst att skippa försöken helt.

  • Försöker

    Hm, det här med alkohol är ju intressant. Själv tror jag inte det gör det minsta till eller från vad gäller att bli gravid (kanske marginellt men på så lång sikt som vi försöker, och om man dricker hyfsat måttligt, så tror jag det skulle tagit sig ändå = felet ligger nån annanstans). De första åren jag försökte bli gravid drack jag inget alls. Nu tar jag ingen hänsyn till det hela alls faktiskt, inte efter ÄL heller eftersom jag ändå inte blir gravid. För min del gör det ingen som helst skillnad, uppenbarligen. 

    En annan sak är det ju självklart att inte dricka för fostrets skull, sen när man väl plussat (för de som gör det). Men det har ju inget gemensamt alls med att inte dricka för att bli gravid. Två skilda saker.    

    För övrigt har jag min längsta cykel på 2 års tid, sen jag började notera allt. Tyvärr så är även denna cykel första på 2 år som jag inte testat med stickor, därför kan jag inte avgöra när BIM är eftersom den är så oregelbunden (26-36 dagar hittills). De ggr jag haft långa cykler har jag haft mkt spottings innan. Imorgon går jag in på cykeldag 37 och absolut noll indikation på att mensen skulle komma snart. Känns lite jobbigt att inte ha koll på när den ska komma eftersom jag mentalt "stängt av" det här iom adoptionen. Känner inget som helst hopp, så ni behöver inte komma med några hejarop... Känner mig mest så trött på min kropps oförmåga och på att jag inte förstår VAD dess problem är. Trots att acceptansen numera är typ 95 %. En liten del av mig kommer nog aldrig acceptera.  

  • JZ79

    Angående alkohol så dricker varken jag eller min man särskilt ofta..eller mycket. Såhär på sommaren är det gott med en kall öl/cider på kvällen, särskilt när vi grillar. Fast jag ör å andra sidan inte så förtjust i att sricka kalorier, äter Dom hellre :P Har inte behövt tänka så mkt på om jag vill dricka alkohol mellan äl och bim eftersom jag ätit mycket mediciner som gjort jag inte kan dricka. Med starka smärtstillande sa läkarna att de kunde jag äta fram till plus. Så jag tror på att leva som vanligt fram till den dag vi förhoppningsvis plussar.

    Stargazer, välkommen förresten!! Glömde nog skriva det tidigare. Här finns ett gäng fantastiska kvinnor sol stöttar i vått å torrt

  • JZ79

    Stavar som en kratta på telefonen såg jag, haha. Jag är trött å ingen alkohol idag (om nån undrar pga usel stavning på föregående inlägg )

    Godnatt tjejer

  • wonders

    Hejsan Stargazer och välkommen i gänget som längtar efter ett stort plus.
    Inte på topp idag men tydligen behöver man inte vara det varje dag. Flört
    Solen är här och jag ska försöka att ta in lite av den och se om jag kan få lite positiv energi av den. Känner mig trött som om jag inte sovit men det har jag gjort vad jag vet. Var hos gyn och skulle göra den där biopsin och fick veta att den bör man göra sent i cykeln så nu är den omdirigerad till den 22:e istället. Lite orolig är jag men får skjuta undan den oron för annars blir det nog jobbigt att gå och vara orolig så länge...

    Angående den alkoholdebatt som pågår här inne just nu så tja jag tar ett glas eller två men inga mängder oftast. När jag och sambon är hemma och grillar så blir det oftast annat att dricka. Men ibland lyxar vi till det och tar ett glas med vin eller för hans del öl.

    Nej nu är det fikadags. Är ju fortfarande kvar och arbetar. Glad    

  • BaPumba

    Jag bryr mig inte om alkoholgränser eller nåt annat nu när vi försöker. Jag dricker inte så ofta och sällan mycket, men det händer ändå nån gång. Och då ger jag faktiskt blanka fan i om jag så skulle dricka en hel vinare och mer därtill när i månaden det än är. Vi har försökt så länge nu så jag sätter inte mitt liv på paus på något sätt (längre). Jag är ogravid tills motsatsen bevisats, och det gör det först vid BIM-dagen, så tills dess lever och gör jag som jag vill.

  • Maramina

    Instämmer BaPumba! Jag känner att skulle jag oroa sig för den alkohol som jag dricker, vilket är sällan och lite, så skulle jag även behöva ha restriktioner i vad jag äter (ostar, lufttorkad skinka mm som gravida avråds att äta).

  • Thotis90
    Lillnosen skrev 2013-07-12 14:35:41 följande:
    Tråkigt Thotis!
    Men gör de spolning så tidigt i din cykel? Hade för mig den skulle göras någon gång dygn 8-13.
    Det är sagt att spolningen skall göras senast dag 13. Här finns det ingen gräns för när man tidigast kan göra det. Bara mensen har slutat så är det lugnt. Nu är spolningen i alla fall gjord (dag 3). Det gick som väntat bra även om det gjorde ont plus att jag började blöda och läkaren kunde inte hitta några som helst fel. Jag grät av lättnad!
    Fertilitetsutredning - hedblom.blogg.se
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus