• Dakine

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Solrosen 83 skrev 2015-01-10 13:04:11 följande:
    Fungerade som det skulle och mensen kom i slutet på kuren. Mådde dock lite halvdåligt av dem. Tog dem på morgonen första kuren och blev rejält illamående och konstig av dem efter några timmar så det var ingen höjdare. Andra kuren fick jag tips om att ta dem på kvällen istället så illamåendet blev på kvällen/ natten istället för på jobbet. Fungerade mycket bättre så och jag märkte knappt av något illamående alls. Spelar ju ingen roll när man tar dem bara det är ungefär samma tid varje dag så mitt tips är att ta kvällen från början.

    Vi har en dotter som föddes nov 2013 som blev till på tredje kuren med pergotime.
    Okej. Hur många kurer provera tar man? Hur lång tid tar kuren? Hur många tabletter är det? 

    Okej! Skönt att höra att andra lyckats få barn med hjälp av pergotime. Ger mig hopp. 
  • Dakine
    Gweny skrev 2015-01-11 10:44:38 följande:
    Hoppas pergotime funkar för dig! Många lyckas ju inom 3 kurer. Jag fick äl genom mina och kortare(normallånga) cykler, men blev inget ändå. Ny väntar jag på bim med 4e kuren i väntan på IVF.
    Det hoppas jag med! Jag känner stora förhoppningar, men rädsla, oro och nervositet över att det ändå inte kommer att fungera. Har ni fått någon förklaring till varför det inte fungerade med pergotime? Ser alla andra prover bra ut eller? 

    Rätt som det är kanske ni får ett plus innan IVF:en startar! :) 
  • Dakine
    Solrosen 83 skrev 2015-01-11 07:41:34 följande:
    Normalt sätt så behövs ju bara en kur provera för att framkalla mensen om man har väldigt långa och oregelbundna cykler tex innan man ska börja med pergobehandling. Har dock hör om de som fått provera utskrivet för att läkarna vill testa om det kan få äl att komma mer regelbundet efter att mensen framkallats.

    Om man inte svarar på pergotime och får äl kan det ju bli att man får äta en kur med provera igen för att avsluta den cykeln och påbörja en ny om mensen inte kommer av sig själv.

    En kur är om jag inte minns fel på 10 dagar och 1 tablett per dag (dosen kan nog variera dock precis som för pergo beroende på hur man svarat på behandlingen innan). Mensen brukar då komma mot slutet av kuren.

    Anledningen att jag tagit flera kurer är att först fick jag ta en under vår utredning då cykeln var så lång och läkaren ville få igång en ny cykel så prover kunde tas och även se om jag hade egen äl. När alla prover var klara och det visar sig att jag inte haft äl så fick jag äta en ny kur innan jag började med pergotime.
    Okej jag förstår. Får väl se vad som händer här framöver då... Ska bli väldigt spännande! 
  • Dakine

    Jag pratade med IVF kliniken i fredags och då sa de att de skickat receptet nu, och att jag ska börja ta pillrena från mensdag 5. Mensdag 1 räknas från den dag då mensen startat, och där det är ett flöde med rött blod. 

    Men eftersom jag nu haft mellanblödningar som varat i ca 5 dagar både i december och januari vet jag inte alls hur jag ska göra om det kommer igen!? Det har inte känts som en vanlig mens alls, och IVF kliniken sa att jag inte skulle räkna det som en mens medan här i staden där jag bor sa att det nog är en mens men att den ser annorlunda ut bara. Känns dock som att jag bör lite på IVF kliniken först och främst och följa deras rekomendationer. Så det kommer väl mest troligt bli att få kicka igång blödningen med provera då... 

    Den 16/10 hade jag äl bekräftat med test. 30/10-4/11 hade jag en riktig mens, för den var riklig och jag hade ofantligt mycket mensvärk. 

    17/12 fick jag en liten sparsam blödning som varade till den 21/12. Ingen mensvärk. 

    6/1 fick jag en liten sparsam blödning som börjat avta nu den 11/1.. ingen mensvärk alls. 

    Jag är så spänd med alla förväntningar nu och vill bara börja käka pergotime!! 

  • Dakine
    Söndermarken skrev 2015-01-13 08:26:56 följande:

    Hej alla nya och gamla, jag tog en liten brejk över jul och nyår, gosat med min fina valp ätit och druckit vad jag velat men nu är det dags för verkligenheten igen!

    Välkomna alla nya till våran trevliga tråd!

    JZ: fy vad tråkigt , hoppas ni kan ladda om och hitta energin <3

    Jag har sovit mig igenom ledigheten känns det som , fick ju ett missfall straxt innan jul som jag jobbat bort, nu efter samtal med kurator, och min läkare så väntar vi på min mens för att sedan påbörja den andra behandlingen med det långa protokollet.
    Jag är idag på BIM+3 med blanka test så det bör komma när som.....sugen på att komma igång igen nu!


    Jag är också sugen på att komma igång nu och det känns ganska skönt att det är ett nytt år ! 
  • Dakine
    Madelaiine skrev 2015-01-30 11:22:23 följande:

    Hej allihopa,

    Det var länge sedan. Tyvärr har vi haft väldigt tuffa tider ett tag. Vi lyckades ju få ett positivt test efter 34 månaders försökanden och efter misslyckat ivf och var överlyckliga att det fubgerade spontant. Men tyvärr så hade vi maximal otur, i vecka 15 drabbades jag av en infektion i livmodern och kroppen orkade inte så vattnet gick alldeles för tidigt och våran son föddes samma dag som vi gick in i vecka 16, den 3 december. Det har snart gått två månader men saknaden och smärtan kommer alltid finnas kvar.

    Men nu försöker vi med ett syskon som vi hoppas får stanna hos oss, har BIM 4/2. Och hör två ivf-försök kvar, så det känns tryggt. All lycka till er alla <3


    Men så himla hemskt !! Fy vilken upplevelse och smärta. Vilken otur ni har haft .... Svårt att förstå vad ni gått igenom. Gråter bara av att läsa. 

    Hoppas ni får ett plus snart igen ! Lycka till., 
  • Dakine
    Idag tog jag första tabletten i min pergotime kur! Jag är nervööööös! På måndag ska jag göra ultraljud för att se att det ger effekt. 

    Vad har ni för erfarenheter av pergotime? Biverkningar?? 
  • Dakine
    Solrosen 83 skrev 2015-02-03 12:31:03 följande:
    Mest positivt då dottern blev till på 3:e kuren. Inga jättekraftiga biverkningar men mådde lite halv konstigt av dem. Trött och lite illamående ibland och lättretlig.
    Okej, låter lovande! :) 
  • Dakine

    Idag var jag på VUL och de kunde se en äggblåsa på 17 mm. CD 11. Nu är det bara vänta och se och hoppas att ägglossningen som sker är bra och att det blir en bebis på första pergo kuren! :D 

  • Dakine
    hallonbacken skrev 2015-02-09 17:44:04 följande:

    Pusheen: nej, det samtalet vill man ju verkligen inte ha när man laddar för ET ????. Bryt ihop och kom igen. Tillåt er att vara ledsna och nedstämda idag för att sedan samla nya krafter till nästa försök. Nu vet ni ju mer om hur du svarar på medicinerna än inför detta försöket så nästa kan ju bara gå bättre!

    Vi har fått ett fint embryo insatt idag. Av de 15 ägg som plockades ut befruktades 14 som de skulle. Av dessa har vi fått ett insatt på dag 3 och resterande odlas till dag 5 och sedan fryses de in. Hoppas på många till frysen så de kan bli kommande synskonförsök eftersom vi har bestämt att detta försöket ska lyckas ???? Är ju just nu gravid tills motsatsen bevisats!


    Vad roligt :) Ett steg i rätt riktning ! 
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus