• Dakine

    Jag och min man har en pojk tillsammans som föddes 2010. Vi har för 1,5 år sedan börjat försöka få ett syskon, utan resultat. Sonen blev till på första försöket efter p-piller (Yasmine). Efter sonen föddes satte jag i en p-stav. Som jag tog bort för flera år sedan! Min mens var till en början ganska regelbunden, men vi valde att vänta tills efter vi gift oss. Då började min mens komma mer och mer oregebundet.. äl tester visade oftast positivt, men mensen fortsatta att komma och ingen graviditet. 

    Eftersom vi har ett barn sedan innan har vi fått söka oss privat, där jag fick konstaterat PCO/PCOS. De bad mig att gå ner i vikt, så ska få träffa dem i December igen om ingenting hänt. Jag vet ju att jag kan bli gravid utan hjälp, men tror att det var tackvare p piller förra gången. Har lyckats gå ned 3 kg, men det går sakta! :( Vill bli gravid NU. Ska eventuellt få börja med pergotime före jul, annars efter jul. Hoppas det vänder! Inväntar mens imorgon, och jag tror den är på G... lika besviken varje gång... 

  • Dakine

    Försöker läsa ikapp, vill önska er alla lycka till där ni står nu! 

    Själv har jag fått veta att jag har PCOS mest troligt, så ska gå ned i vikt fram till december, och sen få börja med pergo, Är skit nervös... 

    Vill ha syskon nu! 

  • Dakine
    Har ni mycket mellanblödningar? Jag har passerat min BIM med 18 dagar, men har inte haft någon äl vad jag vet iaf och började blöda igår. Då var det mer blodblandad flytning. Idag är det klart blod, men inte mycket och jag har ingen mensvärk heller. Vilket jag alltid brukar få vid mens. Så detta känns inte som någon riktig mens, men är inte van att ha mellanblödningar heller... 
  • Dakine
    Solrosen 83 skrev 2014-12-18 23:29:43 följande:
    Dakine: jag har också PCO och min mens har varit väldigt olika från gång till gång. Hur kraftig den varit och hur ont jag haft har varit väldigt olika. Den oregelbundna äl gör det ju omöjligt att egentligen veta när mensen borde komma. Kan ju få en blödning trots att man inte haft äl också.
    Okej, då känns det tryggare att det faktiskt kan vara normalt. Jag tror inte att jag haft äl denna svängen, eftersom jag känner av den ganska kraftigt. kanske därför blödningen är mer sparsam, och därmed inte heller gör ont? I oktober hade jag en jätte stor blödning och kraftig mensvärk och då hade jag även haft äl 14 dagar före. 

    Jag har PCOS. Längtar tills efter jul när jag ska få börja med pergotime och kanske få ordning på allting ! 
  • Dakine
    Vet inte om det bara är jag av oss här inne som ligger lite på överkant med vikten. Men pga min PCOS har jag väldigt svårt att gå ned i vikt, men lätt att gå upp. Julhelgen hjälpte inte till med detta direkt. Jag som kämpat i 8 veckor före jul, och lyckats gå ned 7 kg, har nu gått upp 4 kg under julen!!?!?!?!?!? Gråter 

    Blir galen, vill bara få ordning på vikten!! 
    Så nu ligger jag på 79 kg på min ynka längd på 160. När jag blev gravid med sonen vägde jag 64 kg. Så jag skulle vilja ner till 60-65 kg igen. 
  • Dakine
    Gweny skrev 2015-01-05 11:19:09 följande:
    Jag har också PCO och kämpar med vikten. Måste verkligen köra hårt nu innan det blir dags för IVF.
    Hur gör du för att gå ned och finna motivation? 
  • Dakine
    Ni som har PCO/PCOS... 

    Jag har inte haft mens sen 30/10-4/11 då den kom ordentligt, och som en vanlig mens. Blödde rikligt, kraftig mensvärk och ömma bröst. (som jag brukar vid mens). Hade även då äl den 16/10. 

    I december fick jag en liten blödning (som jag skulle kalla mer för en mellanblödning) då det var väldigt lite klart rött blod och mer blodblandade flytningar. Varade mellan 17-21/11. Ingen mensvärk. 

    Nu idag den 7/1 får jag återigen blodblandade flytningar... Lite öm vid äggstockarna, men inte märkbart. Vad är det här!? Brukar ni ha så här? 
    Jag brukar inte ha mellanblödningar.... :/ Är så orolig att det ska vara något annat fel som livmodelhalscancer eller liknande :S 
  • Dakine
    Solrosen 83 skrev 2015-01-09 06:02:28 följande:

    Dakine: Min mens har också sett väldigt olika ut från gång till gång. Hade en period då jag precis som du hade flera korta blödningar med bara 1-2 veckor mellan.


    Blödningen är inte kort, den varar runt 5-6 dagar som min vanliga mens brukar göra. Men jag har inge mensvärk, och blödningen är väldigt sparsam.. 

    De månader jag känt av min äl och märkt det på flytningar och äl-tester har jag alltid fått en ordentlig mens (som det ska vara) 14 dagar efter. 1 dagen sparsamt, 2-3 dagen rikligt och 4-5 börjar avta.. 

    Nu är det typ "sparsamt" & "börjar avta" hela tiden. Förutom första dagen då det var mer en blodblandad flytning. Förstår ingenting... Har inte känt äv någon äl heller efter den i oktober. 

    ska man räkna dessa blödningar som mens eller hur gör man egentligen? 
  • Dakine
    Solrosen 83 skrev 2015-01-09 22:11:12 följande:
    Var lite trött i morse så mitt svar blev visst inte helt som jag hade tänkt skriva. De täta blödningar jag hade under en period var något kortare än min vanliga mens men framförallt var de inte lika kraftiga som vanligt precis på samma sätt som du beskriver. Hade så ett par omgångar och sen återgick kroppen till jättelånga cykler igen tills jag började med provera och därefter pergotime.

    Problemet med pco är ju att man har så oregelbundna cykler och äl. Går ju inte riktigt att räkna och hålla koll på samma sätt som med en regelbunden cykel. Så länge min blödning har varit så kraftig att det varit som en mens och inte bara spottings eller blodblandade flytninngar har jag räknat det som början på en ny cykel. Räkna dagar blir ju egentligen inte intressant med pco förrän man haft äl och då oftast har ca 14 dagar till mens precis som andra.
    Nej precis. 
    Hur funkade det med provera? Ska kanske få det om mensen inte kommit i januari. Har ni något barn eller ? 
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus