• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • hallonbacken

    Calabatic: Ja, lite så känns det. Lite som första gången igen samtidigt som man vet så mycket mer nu än när vi startade försöken. Framförallt så har vi ett antal försök på oss nu, så lyckas inte det första behöver vi inte oroa oss för att vi har ytterligare försök som kommer att ske efter varandra. Jag hoppas verkligen att detta lyckas men man är ju lite mer luttrad..

    IVF-podden är väldigt bra och informativ. Har lyssnat igenom alla avsnitten och väntar på flera!

  • hallonbacken

    Calabatic! Glömde ju helt att fåra hur det går för er! När har ni testdag och hur är känslan för detta försöket? Förstår att det är frustrerande men att få beskedet oförklarligt barnlösa, vi har ju iaf en anledning till att det inte har funkat ännu och att det inte heller kommer att göra det utan hjälp. Både skönt och frustrerande faktiskt men det måste kännas ännu mer frustrerande med att "borde" gå själva men ändå gör det inte det.. Hoppas ni lyckas denna gången! 

  • wonders

    IVFpodden har jag missat heter den så?

    Jag vet ju hur ni har det tjejer och det är inte lätt att alltid hitta tillbaka till varandra och till styrkan. Men enade är bättre än att försöka slå hål på det själv.

    Söndermarken jag vet att det var någon här inne som lät det gå en tid innan de försökte igen just för att hon kände att hon inte var redo. Det var ett gemensamt beslut förvisso men man måste ju orka med ett nytt försök annars är det ju inte värt att satsa sin psykiska och fysiska hälsa på det.
    Jag hade nog också gått till samtalspersonen själv och vänt ut och in på mig för det kanske är det som du behöver. Allra helst för det är ju din kropp det handlar om och du uppfattar det på ett sätt och din man står liksom utanför. Glöm dock inte att ta med honom på nästa session för att upplysa honom hur du känner och mår. Det är lätt att glömma hur mycket utanför de troligen känner sig. Kan ju vara så att han försöker att hålla god min också.. Hoppas att du snart är åter med styrkan att orka med ett nytt försök.

  • calabalic

    Wonders - www.ivfpodden.se  Jättebra!

    Hallonbacken - TD är på fredag dvs om en vecka. Men bim är redan på måndag-tisdag.. fast jag tar ju Lutinus den här gången så kanske mensen inte kommit så tidigt som den brukar ändå (dag 25-26). Vi får se. Känslan är tyvärr inte så positiv det här fjärde försöket, varken jag eller min man kände samma entusiasm när vi gjort återföring den här gången jämfört med tidigare. Man är väl lite luttrad. Men har man tur så är det när man tror på det som minst som livet motbevisar en. :)

  • calabalic


    Here we go again.. Det ena är från idag (RD8 med tvådagars) och det andra från igår. Vet att det syns dåligt på bild, syns bättre i verkligheten. Det idag kom fram inom ca 10 min, det igår kom fram först när det torkat. Ser ni strecken? Tycker ni nåt av dem ser starkare ut än det andra?

    Det är ju alltid trevligt att få nån form av streck, men vi vågar absolut inte dra på några växlar över det här eftersom vi vid två av våra tre försök tidigare fått precis såhär - supersvagt streck som sen inte blir starkare och sen blir testerna blanka igen efter lite drygt en vecka. Vid förra (senaste) försöket var det dock blankt rakt igenom. Gud vad jobbigt det här är!
  • calabalic
    Jennso skrev 2014-10-05 13:15:25 följande:

    Jag ser ett svagt streck men är det inte gör tidigt för embryot att skicka ut hcg i blodet än?


    Ja det borde väl det (egentligen är det väl först runt rd12 det borde kunna synas nåt). Men kanske det kan utvecklas olika fort hos olika personer? Jag vet inte, känner mig ju inte alls gravid heller. Så jag vågar inte hoppas.

    Men det känns som ett intressant sammanträffande ändå att jag fått svaga streck vid alla tre ET/FET-försök när jag tagit progesteron. Vid de två tidigare progesteron-tillfällena fick jag svaga streck varje dag i över en vecka. På det FET utan progesteron var ju samtliga tester blanka (samma testtyp, inköpta vid samma tillfälle). Och under de 4,5 år vi försökt har jag aldrig i övrigt fått så mycket som en skugga på nåt test trots att jag testat massor. Kan det vara på nåt sätt progesteronet som gör att jag får svaga streck utan att vara gravid? Verkar ju helknäppt men tänk om!
  • Jennso

    Calabalic Du kanske behover extra progesterone eftersom du har korta cycklar etc. Jag vet att man tex kan ta progesterone sprutor istallet for tabeletter som kroppen tar upp battre. En annan av tjejerna som hangde har borjade med progesterone kram och blev gravid naturligt, men det behover ju inte vara just for det det kan ju bara vara tur vem vet?

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus