• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • calabalic
    JZ79 skrev 2014-10-09 12:35:38 följande:

    Calabalic, imorgon ska jag till en privat gyn för ultraljud och få ett skriftligt ok att allt är som det ska. När Åbo fått papper på detta, makens provsvar och jag tagit tsh (mitt prov tas förhoppningsvis imorgon eller nästa vecka med finsk remiss) så börjar de leta donator. Så efter nån vecka kan allt hända När donator hittats ska vi godkänna och hoppas att de matchat oss som vi önskat, sen ska jag och donator synkas. Från att donator hittats tar det 1-2 mån till embryo-återföring.


    Fantastiskt ju! Nu börjar det verkligen närma sig. Hoppas de hittar en donator snabbt! Riktigt häftigt med den här sortens donation. Tänk ändå vad man kan göra nu för tiden. Hur var det nu ni skulle göra med spermierna, var de redan lämnade och nedfrysta eller ska han lämna nya när det är dags? Är det gott om donatorer i Finland? På min klinik sa de att vi borde säga till att våra fertila vänner att fundera på att donera ägg eftersom det är så ont om donerade ägg i Sverige. Man kan ju iofs förstå att det inte är lika lockande att donera ägg som att donera spermier eftersom det är lite mer komplicerat, men å andra sidan tror jag det är många som inte ens vet om att man kan donera ägg.
  • hallonbacken
    calabalic skrev 2014-10-09 11:34:31 följande:

    Men jag gillade citatet Hallonbacken, ska försöka minnas det. :D Hur känns det förresten i din kropp nu? Nu var det väl uppåt 1,5 vecka sen du gjorde inseminationen?


    Visst var det ett bra citat! 

    Gjorde inseminationen förra tisdagen och ska testa någon gång i mitten av nästa vecka. Enligt min vanliga cykel borde mensen komma måndag eller tisdag så väntar nog tills det har passerat med någon dag. Väntar hellre ut mensen än att få ett negativt test.

    Ja, jag orkar liksom inte hoppas för mycket och känna efter. Vet ju om att oddsen nu är lika stora som om det hade varit två "friska" personer som hade försökt och där vet man ju nu bättre än att tro att det lyckas på första gången! Jag har bestämt mig för att tänka att vi behöver nog göra alla inseminationerna och någon IVF bara för att skydda mig själv från att hoppas för mycket samtidigt som jag inte vill något hellre än att det ska lyckas nu. Man är ju lite luttrad efter 2,5 år i denna karusellen :)
  • calabalic
    hallonbacken skrev 2014-10-09 18:50:56 följande:
    Visst var det ett bra citat! 

    Gjorde inseminationen förra tisdagen och ska testa någon gång i mitten av nästa vecka. Enligt min vanliga cykel borde mensen komma måndag eller tisdag så väntar nog tills det har passerat med någon dag. Väntar hellre ut mensen än att få ett negativt test.

    Ja, jag orkar liksom inte hoppas för mycket och känna efter. Vet ju om att oddsen nu är lika stora som om det hade varit två "friska" personer som hade försökt och där vet man ju nu bättre än att tro att det lyckas på första gången! Jag har bestämt mig för att tänka att vi behöver nog göra alla inseminationerna och någon IVF bara för att skydda mig själv från att hoppas för mycket samtidigt som jag inte vill något hellre än att det ska lyckas nu. Man är ju lite luttrad efter 2,5 år i denna karusellen :)
    Förstår vad du menar! Man är väldigt luttrad. Fast det känns som nästan alla vanliga friska normalfertila personer lyckas på typ första försöket. Min syster och de flesta av mina vänner har fått sina graviditeter på försök 1-2. På mitt jobb har det under tiden jag försökt varit 12 graviditeter som jag känner till och av dessa blev 11 till på första försöket och 1 på andra, enligt de inblandade. Jag känner dem väl och de flesta av dessa graviditeter tillhör personer som känner till min situation så jag tror absolut inte de skulle överdriva om detta om det inte var sant. Samma med syster och vänner.

    När jag tänker efter är det nog faktiskt bara 2 personer jag umgås närmare med som fått försöka mer än 2 månader. Jobbig umgängeskrets att ha när man själv behövde drygt 50 försök (om det nu räcker)! :D Sen finns det säkert vissa i omgivningen som försökt länge i det tysta också. Men ändå.

    Hur som helst så är det nog sunt ändå att inte räkna med att lyckas på första försöket bara för att ni har nya förutsättningar. Enligt statistiken ska det ju vara 25% chans per månad för normalfertila. Även om jag verkligen inte får ihop det med min verklighet. ;)
  • JZ79
    isadora, oj..så långt har jag inte ens tänkt FörvånadDrömmer Mysigt att ni ska få se er bebis i magen snart!!

    calabalic, maken måste lämna nya spermier. De är inte så bra så de ville inte frysa dom i Helsingfors. Nu bytte vi ju ändå klinik så han måste dit..eller vi..Vi ska försöka att åka tillsammans båda gångerna alternativt stanna i Åbo dagarna mellan makens prov och ET. I Åbo och Tammersfors har de ingen kö alls för ÄD, så det bör ju finnas många donatorer + resurser på kliniken. I Helsingfors är det längre kö..tror det beror på donatorbrist, men inte säker.. Det är nog som i Sverige, allt hänger på klinik och vart man bor. Skillnaden i Finland är ju att där får vissa privata kliniker göra äd..I Sverige är det bara i Umeå som man kan göra privat äd, men dom har till och med längre väntetider än Sahlgrenska..

    hallonbacken, åååhh vad jag håller tummarna för er!!
  • isadora81
    calabalic skrev 2014-10-09 16:50:37 följande:

    Vad spännande! Vilket land bor hon i nu igen? Hur går det till vid förlossningen sen, får ni åka dit ett tag innan det är planerat och vara med eller åker ni efter att barnet är fött?


    Hon bor i Georgien. Vi ska dit nästa vecka och hälsa på och vara med på ultraljud vilket så klart ska bli jättemysigt. Vi kommer åka ner strax innan barnet kommer. Fast vi får inte vara med på själva förlossningen utan då får vi vänta utanför.
  • calabalic
    Maramina skrev 2014-10-08 17:19:37 följande:

    Stort grattis Calabalic och välkommen till fortsättningstråden när du känner dig mogen!


    Tack! Vilken är adressen till fortsättningstråden? Kommer nog inte våga gå in där än på ett tag, men ska favorita den. :)

    Idag är TD och jag testade återigen positivt med CB digital, den här gången 2-3 veckor. Har ringt till kliniken och meddelat och fått tid för ultraljud vecka 8. Så nu är det bara att hoppas att den lilla eskimån hänger kvar tills dess!
  • Wittra

    Grattis calabalic till att äntligen nått i mål...känslan måste vara underbar.

    Jag gnetar på med dieten, går trögt. Känner mig mest sur, grinig och mer eller mindre konstant hungrig. Detta med att inte få bli HELT mätt driver mig till vansinne. Dricker och dricker gör jag också. Vet inte om det är min vanliga "höst-torra" hud eller om det här dietandet som gjort att mina läppar är kruttorra.....svider och bränner. Smörjer dem men läget kvarstår. ...

    Som jag skrev så är min man så sporrad och vill absolut inte blanda in annan mat, förutom enstaka frukter här och där och visst är det bra att han är motiverad och disciplinerad men jag är bara astrött på att känna mig orkeslös, lätt yr och kurrig mage. Såklart vill jag ned några kg men att må såhär är vidrigt. Imorgon har jag hållt på med skiten i en vecka. Ska det aldrig bli bättre?? Påstås ju att första veckan är värst.......

  • Jennso

    Mycket spannade som hander nu. Grattis igen Calabalic, underbart .

    Jag haller tummarna for er Hallonbacken,och jag har en kompis som var I er situation och de lyckades pa forsta forsoket sa det kan absolut ga.

    Usch va jobbigt det later Wittra, jag tycker absolut att du ska lyssna pa din kropp och kanske valja en annan metod for att ga ner I vikt. Jag vet att JZ sa att anvanda pulver diet inte paverkar aggkvalite men jag undrar hur det gar ihop med andra rad som vi alltd fatt infor ivf att ata nyttigt och ta visa vitamier tre manader innan ivf for att fa basta aggkvalite...

  • Wittra

    Ja..jag vet inte. Sjukt less på det., tänkte försöka hålla ut tills spraystart vilket är 24 oktober. Då får det fan räcka.....

  • JZ79

    Wittra, kram till dig! Första veckan var värst.. Det ÄR skitjobbigt..ni gör ju detta på egen hand. Ja var ju med i studien och hade både dietist och specialist sköterska från överviktsenheten som jag fick stöd av. Du är skitduktig, MEN du är minst lika duktig om du satsar på en annan "diet" och äter en bra kost och går ner i vikt.. Om du vill bryta å din man inte förstår och stöttar dig i det beslutet kan du hänvisa honom till mig så ska jag förklara hur du känner just nu. Det är tufft på alla sätt att fokusera på viktnedgång och ivf och allt annat i livet. Gör det som DU mår bäst av just nu. Kram

    Idag har jag varit hos "min" gynekolog. Kändes så bra och jag blev väl omhändertagen. Muffen är godkänd för ÄD behandling Hon hjälpte även till med blodprovet. Kalaset gick på 1200 kr
    Känns värt det på alla vis. Vul visade två stora äggblåsor som släpper om några dagar till ingen nytta. Har varken ork eller lust att ligga. Gynekologen såg att slemhinnorna "där nere" va torra, jag har tänkt att det beror på sista ivf'en men det är ju över ett år sen nu. Gyn tror på för lite östrogen å skulle hjälpa mig med behandling senare efter ÄD. Känns ju inget vidare att behöva inse klimakteriet närmar sig när jag bara är 35 år...Även om jag trott jag kommer hamna där i förtid pga min äggreserv så känns det ju sådär. Gött att få hjälp med slemhinnorna sen iaf. Hon sa att en medicin jag äter sen inför ÄD kommer göra dem bättre. Får provsvar på tsh nästa vecka å då skickas våra sista papper till Åbo

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus