• Anonym

    Favoritbarn?

    Ni som har flera barn är något av barnen erat "favorit" barn, som ni "gillar" mer än de andra barnen.

    Jag har bara ett barn, men han en bonus. För mig är det rätt självklart att jag älskar mitt barn mer och det är min favorit. Det blir ju så då jag burit, fött och uppfostrat det barnet från start. Men hur min sambo känner vet jag ej. Han älskar självklart båda sina barn, men det andra är ju sådant man inte talar om.

    Så nu vill jag att ni är ärliga. Gillar ni något av era barn mer än de andra?

    Likadant med far och morföräldrar. har de favorit barnbarn? Visar de det?

  • Svar på tråden Favoritbarn?
  • Anonym (My precious)

    Jag gillar min hund mer än något=)


    Jag har bonusbarn, men den kärleken jag känner för hunden överträffar allt!
    Däremot så får bonusarna väldigtmycket mer uppmärksamhet och jag har knappt tid att gå ut med min ögonsten. Jag är själv barnlös så jag har ju bara honom som är bara MIN!
    MY precious=)

  • Anonym

    Jag älskar ena sonen mer än den andre. Kanske för att han är minst, eller att vi fick kämpa för att få honom. Han är också mest lik mig och lugn och problemfri. Andra sonen är mer krävande på alla sätt och vis och minst lik mig. Men självklart älskar jag honom otroligt mycket ändå. Skrattande

  • Anonym

    Jag kommer följa denna tråden med stort intresse. Jag har bara ett barn och undrar om man verkligen kan älska båda sina barn lika mycket... Ska bli intressant att höra vad folk säger.

  • Fiyalia

    Tror inte jag älskar någon av mina döttrar mer än den andra. Om jag föreställer mig att jag måste välja ett av de kommer inget "alternativ" upp.
    Däremot föredrar jag deras sällskap vid olika tillfällen. Den ena är en dramaqueen men är väldigt verbalt kärleksfull - älskar att pyssla och pilla med saker som jag, tycker om att vara ute och springa rundor - väldigt mycket fart i henne på det stora taget.
    Den andra är lugn och myser gärna, vill gärna finnas nära en och visar sin kärlek fysiskt. Kan gosa ner sig med en och se en film, bara sitta och titta på vattnet vid ån helt lugnt med mig, medan den andra befinner sig i det...
     


    ...even though people are crazy, nothing nowadays amazes me...
  • Anonym (2barn)

    Jag har två barn. Älskar dem lika mycket. Men eftersom den ena är 13 år och den andra 1,5 år så ser ju relationerna olika ut, men älskar dem lika mycket gör jag.

  • Fiyalia
    Anonym (2barn) skrev 2011-12-19 16:16:26 följande:
    Jag har två barn. Älskar dem lika mycket. Men eftersom den ena är 13 år och den andra 1,5 år så ser ju relationerna olika ut, men älskar dem lika mycket gör jag.
    Ja alltså man älskar på olika sätt - men inte i olika grad :)
    ...even though people are crazy, nothing nowadays amazes me...
  • twomore

    Jag älskar starkast när de är bebisar eller sjuka. Det sätter "mammakänslorna" in de lux. Ett litet hjälplöst barn som behöver mig mest i hela världen. *myyys* Annars älskar jag dem båda mest, men på olika vis.

  • Anonym

    Jag älskar båda mina barn lika mkt, men har lättare till känslorna när det gäller min yngsta son. P g a en förlossningsdepression med min äldsta son finns det så mkt skuld och skam i bagaget där, och jag försöker hela tiden kompensera för den förlorade tiden. Kärleken till min äldsta är hela tiden en kamp, emedan kärleken till tvåan är så självklar. Jag älskar dem lika mkt, men det är inte lika enkelt med ettan. 

  • Anonym

    Jag har bara ett barn och vet inte om jag skulle klara av att härbärgera mer kärlek...

    Mina föräldrar älskar mitt barn mer. Om det är för att det är första barnbarnet, för att det är lättare att vara mormor/morfar än farmor/farfar eller för att min brorsdotter är rätt liten än, det vet jag inte, men mitt barn är favoriten, även om de anstränger sig för att inte visa det.

Svar på tråden Favoritbarn?