Inlägg från: sholof |Visa alla inlägg
  • sholof

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag har försökt läsa igenom er tråd nu två nätter i sträck och har fått massa inspiration. Första dagen så började jag med att byta sängkläder och putsa diskbänken.

    Jag har oxå klippt och klistrat lite rutiner jag hittat här för att ha något att presentera för min sambo. Han tyckte att konceptet verkar bra och är villig att försöka hitta rutiner som passar oss. Vi har en bra grundordning, men vi har allt för lätt att bilda högar. Eller att tänka att vi ska göra det senare.... Vi har lätt för att hänga tröjan på stolen istället för på sin plats.   

    Vi behöver skapa plats för var grej och vi behöver rensa ut.   

    Jag jobbar natt så för mig så blir ju rutinerna lite förskjuta i veckorna. Imorse när jag kom hem kom jag på att jag faktsikt kan sätta tvättmaskinen på tajmer, så jag förberedder den när jag kommit hem och så startar den på automatik lagom tills jag ska vakna. :)

    Har oxå läst om att vissa av er har familjepärmar, superbra ide. Vi har en del papper vi måste spara och till sist vet man inte riktigt var man har dom .    


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof

    Idag var vi på Ikea och storshoppade ordning o reda grejor. :) Vi samlar oxå på hög....det är så frustrerande att vi inte har kunnat få ordning eller ens flytta post högen från köket till datarummet. Posten hamnar likaväl i köket.... Vi köpte hållare till posten att ha posten i.... alltså slipper vi högen, o så ska vi nu sortera in posten i rätt fack direkt. Hallen är oxå ett rum med massa oordning. Vi har en hyfsat bra hall, med 2 garderober. Men än så länge har det mest blivit att vi har slängt in grejor där. Nu så har vi skaffat mer hyllor för extrakläder och skor. Även lite källsortering kommer få plats där så vi får lite mer ordning i vaskskåpet på köpet. Imorse hoppade vi iaf upp från sängen och bäddade direkt. :) När sambon fixade frukost så sosade jag badrummet, vilket var väldigt enkelt eftersom vi storstädade där för någon dag sen. Nu tänker vi köra på rutinen att städa där var dag så slipper vi storstädning.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof

    Min sambo hade redan fixat badrummen och frukosten innan jag kom upp i förmiddags. :) Bra idé med att sätta rutinerna synliga så fler kan ha koll på vad som ska göras. Ser oxå gärna bild på lösningen.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof
    LitenBlomma skrev 2013-03-04 12:06:02 följande:
    Jag har bara skrivit när jag har dammsugit ett helt våningsplan. Skulle jag skriva varje gång jag får dra ut min älskade vän på en svängom skulle ni nog tröttna på mina bombningar i tråden Med 6 personer i familjen så behövs det! Funderar på om man kan bygga om den så att den alltid hänger med, som i en ryggsäck. Går det tror ni? Eller en i varje rum

    Härlig tanke! Min sambo säger jag har en dammsugar fetisch....:) Vi bor som tur är i en enplans villa, med en dammsugare med lång sladd. Så den når i nästan hela huset utan att jag behöver byta kontakt. Men hade jag haft fler plan hade jag iaf haft en på varje plan.... :) Här dammsugar jag oxå varje dag, ibland flera gånger. 3 katter och 2-4 barn gör att det behövs.
    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof

    15 minuter skrubba ren diskmaskin och vaskskåp. :) Små steg passar mig perfekt. När jag var klar så så sambon att jag fick skriva upp vad som ska göras så han oxå vet vad han kan göra. Då kunde jag ta fram utkastet på våra rutiner jag knåpat med.....han tyckte det var super bra med stjärnor för dagar och ve kor o överskådligt, nu ska de bara upp på väggen. I pärmen sätter jag in en mer detaljerad lista så vi vet hur långt vi kommit i vår utrensning. En sak jag har kommit på är att jag brukar dra mig för att bädda pga att jag sällan får lägga mig i en bäddad säng ändå. Jag jobbar natt, ska sova på dagen. Sambon sover ju i sängen på natten o då är sängen bara bäddad på kvällen. Men nu har jag kommit fram till att bädda ska jag och så passar jag på att vädra sovrummet på morgonen innan jag ska lägga mig så får jag ändå en skön känsla av nybäddat. :)


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof
    LitenBlomma skrev 2013-03-06 12:37:45 följande:
    Finally!! Nu är all tvätt viken och i garderoberna. Bara att börja om igen imorgon

    JA det varar aldrig så länge :)

    Jag hann oxh vika all tvätt idag, och tvättkorgen är tom...men det ändras tills imorgon.

    Jag försöker verkligen komma in irutinerna, och tycker det går rätt ok. Måste bara hitta sätt så att det går smidigare. SoS badrummen tar kanske lite längre tid än det behövs just nu....men ju fler gånger vi gör det så vet man väl var man behöver ha redo där inne. 

    Sen är det en härlig känsla att börja morgonen i ett rent och städat kök och diskmaskinen tom. :)       
    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof

    Jag har faktiskt tänkt köra och handla en dymo imorgon. Jag vill att hela familjen ska kunna läsa sig till var var sak ska vara. Så kanske det är lättare för dom oxå att hjälpa till.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof
    Luktärten skrev 2013-03-06 23:13:49 följande:
    Koleran sprider sig i allrummet... Ännu mer ren tvätt att ta hand om...

    Har Shinat Sinken, rensat gamla papper i 15min, SoS handfatet medan tänderna fick sig en Fluxning, f.ö. mycket bra tips som jag snappat upp i tråden. Nåt mer har jag inte orkat med idag.

    Nu ska jag läsa vidare i Linns blogg och inspireras lite. innan det är dags att säga Gonatt.

    Kan du inte komma på nån bättre lösning med den rena tvätten.
    För mig kändes det inte alls bra att ha den rena tvätten någonannanstans, tror den oftare blev liggandes längre då än som jag har det nu.
    Jag införskaffade trådbackar och har en liten ställning i badrummet bredvid tvättmaskinen. Där får det plats 2 maskiner ren tvätt... Så passar jag på att vika lite tvätt efterhand när jag ändå är i badrummet för att bada barnen eller borsta tänder osv.   
    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof

    Jag brukar damma iaf varannan veckan då tar jag de hyllor o fönsterbräder jag får förbi. Jag hamnar däremot sällan i tex. Lekrummets hyllor, där är så mycket saker o så är det bra omlopp på sakerna så att det knappt blir dammigt. Datarummet dammar jag oxå sällan, det är det rum som är längst bort o som jag inte naturligt kommer förbi när jag städar. Jag har organiserat om lite i vårt städskåp efter att jag fick inspiration från linns blogg. Nu ska jag bara skaffa mig någon förvaring för alla flaskor man har där. Vi har oxå kommit på att vi behöver någon förvaring för våra träningskläder, som det är nu hamnar de alltid bara i badrummet.


    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof
    Ms H skrev 2013-03-10 21:15:25 följande:
    Jag packar alltid träningsväskan direkt efter träning, förutom med det som ska hänga på tork, det packar jag så fort det har torkat.

    Var förvaras träningsväskan? Vi har ingen naturlig plats för dom.....
    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!